ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μίνι καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο


Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων δύο ημερών σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς. Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο.

Σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στην Κρήτη ο υδράργυρος στους 32 με 34οC. Από την Κυριακή όμως θα ξεκινήσει από τα δυτικά και τα βόρεια αλλαγή του καιρού και με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Δευτέρα έως Τετάρτη με λιγοστές βροχές η θερμοκρασία θα επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα.
Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και το Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/8wanoUp
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μίνι καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">