ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πιερρακάκης στην ΕΡΤ: Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας, με αυτόν τον εκλογικό νόμο (video)


Στη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με το αν πρέπει η κυβέρνηση να κάνει τις εκλογές με τον εκλογικό νόμο τον οποίο έχει ψηφίσει, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος» και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά για το αν θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, σημείωσε:

«Έχουν γίνει ήδη σχετικές τοποθετήσεις από τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη. Κρατάμε αυτό το οποίο έχει ήδη ειπωθεί: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος, θα γίνουν με αυτό τον εκλογικό νόμο».

Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, μεταξύ άλλων:

«Εγώ θα ήθελα να κρατήσουμε το τι “γεννά” αυτή τη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση έχει γεννηθεί από την ανάγκη σταθερότητας της χώρας. Από την ανάγκη να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία πραγματικά θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές κρίσεις, όπως αυτές που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια (…) Θα πρέπει η συγκεκριμένη κυβέρνηση να επανεκλεγεί αυτοδύναμα στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, προσπερνώντας την απλή αναλογική».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/xnzWTCI
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πιερρακάκης στην ΕΡΤ: Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας, με αυτόν τον εκλογικό νόμο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">