ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Η πολιτική αγυρτία συνεχίζεται . . .


Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των κοινωφελών χώρων και χώρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας που εμπίπτουν εντός του Ελληνικού , με την οποία καθορίζονται οι εν λόγω χώροι που μπορούν να παραχωρηθούν χωρίς αντάλλαγμα και κατά κυριότητα στους όμορους δήμους, δηλαδή στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σε 235 στρέμματα φθάνει η συνολική έκταση και 50 ακίνητα πολλαπλών μελλοντικών χρήσεων (για υπηρεσίες διοίκησης, πρόνοιας, ''πολιτισμού'', αθλητισμού, προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, καθώς και για αστικές υποδομές) που αποδίδονται στους όμορους δήμους του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Σήμερα, ολοκληρώνονται και τα δύο στάδια, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας και αποδίδεται μία συνολική έκταση 235 στρεμμάτων και 50 ακινήτων πολλαπλών μελλοντικών χρήσεων, για υπηρεσίες διοίκησης, πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού, προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, καθώς και για αστικές υποδομές.

Με τη μεταγραφή κάθε απόφασης παραχώρησης και την καταχώρησή της στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο και κτηματολογικό γραφείο, αντίστοιχα, ολοκληρώνεται η διαδικασία της παραχώρησης και κάθε δήμος μπορεί να χρησιμοποιήσει ελεύθερα, στο πλαίσιο της κοινωφέλειας, τους παραχωρούμενους χώρους για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, είπε ο υπουργός.

Η υπογραφή της υπουργικής Απόφασης έγινε σε ειδική εκδήλωση, στην οποία έλαβαν μέρος οι δήμαρχοι Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, παρουσία του υπουργού ''Προστασίας του Πολίτη'', Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, του γενικού γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Εμμανουήλ Μαστρομανώλη, βουλευτών Νοτίου Τομέα Αθηνών και στελεχών της Lamda Development.

Επισημάνσεις, και σαφώς όχι ερωτήσεις του Γιάννη Κουρδομένου

1ον) Σε ποιον παραχωρείται και για ποια χρήση αναγκών της τοπικής κοινωνίας ο ληστεμένoς - απαλλοτριωμένος από τους ιδιοκτήτες του Βόσπορος ;

2ον) Ποιοι τοπικοί δημοσιογράφοι είχαν κληθεί από τους φερόμενους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών μας ώστε να καλύψουν την συνάντηση και την υπογραφή της απόφασης ;

3ον) Ποιά είναι η συμφωνία η οποία έγινε ανάμεσα στα ''γαλάζια'' στελέχη της Νέας Δημοκρατίας , δημάρχους Ελληνικού, Γλυφάδας, Αλίμου και της Lamda Development πίσω από την πλάτη των δημοτών ; 

Οι βουλευτές Νότιου τομέα είναι στο σύνολό τους ανώνυμοι, όπως είναι επί σειρά ετών ''ανύπαρκτοι'' οι περισσότεροι αναφορικά με όσα ταλανίζουν τις τοπικές μας κοινωνίες ; Γιατί δεν αναφέρετε τα ονόματα των συμμετεχόντων βουλευτών σε δημοσιεύματα και δελτία τύπου που είδαμε ;

* Εμείς πλέον δεν κάνουμε δημόσια ερωτήσεις, διότι η χώρα μας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεσπόζει επίσημα σύμφωνα με την έκθεση των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» (RSF) στην 108η θέση αναφορικά με την ελευθερία του τύπου , χαμηλότερα από χώρες όπως το Μπουρουντί, το Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία

* Ποιοι θα απαντήσουν τις ερωτήσεις, αυτοί που έχουν επιλέξει και τα κάνουν όλα πίσω από την πλάτη της κοινωνίας , και ειδικότερα στον Δήμο Γλυφάδας συνεργάζονται με υδραυλικούς και δημόσιους κλακαδόρους , οι οποίοι είτε προωθούν δελτία τύπου , είτε κολακεύουν , είτε βρίζουν και σπιλώνουν τους δημότες κατ' εντολή δημάρχου - διοικούντων ; 

Να σας θυμίσω ότι στις δημοτικές εκλογές του 2014 , σχεδόν πέντε χιλιάδες συμπολιτών μας ψήφισαν την πρότασή μας ''δημιουργίας δημοτικού διαδικτυακού καναλιού το οποίο θα προβάλει τα δημοτικά συμβούλια , τις οικονομικές επιτροπές , τις συνελεύσεις, κ.α.'' , και εκείνη την περίοδο η νέα δημοτική αρχή του Δ. Γλυφάδας επέλεξε , αντί να καλύψει την εντολή της τοπικής μας κοινωνίας , να εξυπηρετεί με παράνομες συμβάσεις μια σειρά υποστηρικτών της ΝΔ για γραφεία τύπου κ.α., ενώ παράλληλα στη συνέχεια μίσθωσαν δημόσιο συκοφάντη να με βρίζει. 

Το τι είχε γραφεί είναι απίστευτο, και αν υπήρχε δικαιοσύνη στη χώρα μας, το οποίο το αμφισβητώ δημόσια, ο χαρακτήρας του αδικήματος όφειλαν να είναι κακουργηματικός, ενώ αυτοί οι αχαρακτήριστοι έκλεισαν για πολλοστή φορά τα μάτια εξυπηρετώντας τα στενά κομματικά συμφέροντα του κόμματός τους. 

Τι δικαιοσύνη , και κυρίως ανεξάρτητη , μπορεί να προκύψει από δικαστικούς οι οποίοι είναι υποστηρικτές και ψηφοφόροι της ΝΔ ; Σε πλειάδα υποθέσεων βλέπουν δικούς τους ανθρώπους , τα συμφέροντά τους, και στον αντίποδα τους ''άλλους'' ...τους αντιπάλους.

Ετεροχρονισμένα το 2019 - 2020 ως κόμμα έκλεψαν την πρότασή μου και την προώθησαν ώστε να ισχύσει σε όλους τους Ο.Τ.Α της χώρας χωρίς να μας αναγνωρίσουν , είτε να μας αναφέρουν. Αυτή είναι η ΝΔ.

Καλό μήνα

ΥΓ: Από το 2020, μέχρι σήμερα το 2022, η δική μας πρόταση του 2014 δεσπόζει σε όλους τους Ο.Τ.Α της χώρας , όπου χιλιάδες συνελεύσεις έγιναν και γίνονται πλέον ηλεκτρονικά - ψηφιακά - διαδικτυακά.

Σημείωση: Την εν λόγω διαδικασία ηλεκτρονικών συνελεύσεων που ακολουθείται διαδικτυακά στους Ο.Τ.Α εμείς την είχαμε εδραιώσει πρώτοι σε ραδιοφωνικό επίπεδο FM από την δεκαετία του 70 στη χώρα μας. Αμφισβητείται ; ( Ενδεχομένως μπορεί να βρεθεί πάλι κάποιος ο οποίος θα μας κάνει αναφορά στο Copyright © άρα χρειαζόταν η επισήμανση. )

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Η πολιτική αγυρτία συνεχίζεται . . . Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">