ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Αραιές νεφώσεις και βροχές το βράδυ


Με κανονικές θερμοκρασίες αλλά και βροχές θα κυλήσει η εβδομάδα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, βροχές αναμένονται σήμερα από το βράδυ της Δευτέρας στα βορειοδυτικά. Αρκετές βροχές αλλά και καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά την Τρίτη. Την Παρασκευή ξανά κάποιες αξιόλογες βροχές στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Επίσης αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 22 με 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/uIcTRCW
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Αραιές νεφώσεις και βροχές το βράδυ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">