ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα καταθέτει η Μάγδα Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση και στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ


Με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσας για τη δολοφονία του γιου της Παύλου Φύσσα συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 7 Οκτώβρη, η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, δύο χρόνια ακριβώς από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έκρινε τη νεοναζιστική οργάνωση ως εγκληματική και ένοχο ανθρωποκτονίας τον δολοφόνο του Παύλου, Γιώργο Ρουπακιά.

Σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 09:00 έχουν καλέσει κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι συλλογικότητες και το αντιφασιστικό κίνημα, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας πό την αρχή της βάρδιας έως τις 11:00 π.μ. προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, του λεκανοπεδίου, να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση.

«Στις 30/09/2022, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, χαιρετούσαν φασιστικά, προκαλώντας τη Μάγδα Φύσσα και το ακροατήριο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. «Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, απέναντι σε ρατσιστικές πολιτικές. Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητος. Γι΄ αυτό και η παρουσία μας την Παρασκευή, 7 του Οκτώβρη, στο Εφετείο είναι επιβεβλημένη. Για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο υπονόμευσης της πρωτόδικης απόφασης», τονίζεται.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση και συνθήματα στο δικαστήριο από οπαδούς του Κασιδιάρη – Έντονη αντίδραση της Μ. Φύσσα

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/c49gsLf
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα καταθέτει η Μάγδα Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση και στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">