ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Όταν γίνετε ''είδηση'' μια αλεπού στην Γλυφάδα !


Για πληθώρα media αποτέλεσε 
ασυνήθιστο θέαμα για τους κατοίκους της Γλυφάδας μια αλεπού να κάνει βόλτες στην κεντρική πλατεία της περιοχής, όμως είναι σαφές ότι έχει διαταραχθεί εδώ και χρόνια το οικοσύστημα , και ειδικότερα για τους κατοίκους της Τερψιθέας καθόλου ασυνήθιστο δεν είναι το θέαμα.

Ειδικότερα το ''άγριο ζώο'' απαθανάτισε ένας χρήστης των social media ο οποίος ανέβασε στο TikTok το βίντεο.

Ο χρήστης των social ήταν στον δρόμο και συνάντησε την αλεπού η οποία έβγαινε σιγά σιγά από το παρκάκι. Η αλεπού στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς τη μέση του δρόμου όπου και έκατσε, παρατηρώντας τον άνδρα και το σκυλί.

Επισημάνσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Οι κάτοικοι της Τερψιθέας γνωρίζουν πολλές δεκαετίες ότι ο Υμηττός αποτελεί εστία για πληθώρα ''άγριων'' ζώων, όπως λύκοι, αλεπούδες, νυφίτσες, κ.α. είδη, και πολλές φορές είτε τα είδαν στις αυλές των σπιτιών τους, είτε ακόμα όσοι/ες διέθεταν κοτέτσια με κότες, βρήκαν τις κότες τους φαγωμένες από τα ζώα του Υμηττού.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχει διαταραχθεί το οικοσύστημα με πληθώρα παρεμβάσεων εντός της προστατευόμενης περιοχής  natura , με νεκροταφεία, μπετονιέρες, τόνους μπετόν, και πληθώρα ανθρώπων σε μια περιοχή που έπρεπε να φιλοξενεί αποκλειστικά τα άγρια είδη της φύσεως.

Το βίντεο στο Tik Tok: ( Είδες οι Κινέζοι ;)

Γιάννης Κουρδομένος:Το ουσιαστικότερο είναι ότι ακόμα και η αλεπού αποτελεί τον μακρινό πρόγονο του ανθρώπου, και όταν χαρακτηρίζεται ''άγριο ζώο'', αναλογιστείτε τι χαρακτηριστικά διέπουν το έτερο ''ζώο'', άνθρωπο, ο οποίος διατάραξε το οικοσύστημα της , άρα δεν βρίσκει τροφή. Άπαντες, σε δημόσια και ιδιωτικά media, στάθηκαν στο ασυνήθιστο γεγονός, την ουσία δεν την ανέφερε ΚΑΝΕΙΣ ! Κάποιοι χρειάζεται να ενδιαφερθούν και για δαύτα, τα ''άγρια'' , ώστε να βρίσκουν τροφή, διαφορετικά είτε θα εκλείψουν ως είδη από την περιοχή μας, είτε θα κατεβαίνουν όλα στις πλατείες. Όσοι ξεκοκαλίζουν το δημοτικό χρήμα , και σε ένα βαθμό κατέστρεψαν τις ισορροπίες του οικοσυστήματος έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο να βρίσκουν τροφή τα άγρια της περιοχής ;


- Εδώ δεν έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο να βρίσκουν τροφή τα αδέσποτα της περιοχής μας, τα οποία οπως μπορούν φροντίζουν οι κάτοικοι της κάθε γειτονιάς, θα είχαν ενδιαφερθεί για τα άγρια είδη ?

- Απαιτείται, ορισμένοι/ες οι οποίοι χρηματοδοτούνται από την πολιτεία , είτε ακόμα και οι δήμοι καθώς και το αρμόδιο υπουργείο να διαμορφώσουν πολιτικές ώστε να βρίσκουν τροφή τα αδέσποτα και τα άγρια είδη της φύσεως, διότι αποτελούν τον πρόγονο του νοήμονος είδους το οποίο σε πληθώρα περιπτώσεων δεν έχει αποδείξη ότι διαθέτει νοημοσύνη.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όταν γίνετε ''είδηση'' μια αλεπού στην Γλυφάδα ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">