ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βούλα: Η Μ.Ε.Ε.Κ.Β. αιτήθηκε και έλαβε οικοδομική άδεια για ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ στην ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ


Η  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.  παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα θέματα του παράκτιου μετώπου και παρεμβαίνει θεσμικά και με κινητοποιήσεις. Ειδικά για το θέμα της ιστορικής διεκδίκησης της παραλίας της Βούλας από την υπό εκκαθάριση εταιρεία  Μ.Ε.Ε.Κ.Β.   ( Μετοχική Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως Κτήματος Βούλας) εδώ και πάνω δέκα χρόνια, έχει ενημερώσει και συσπειρώσει τους πολίτες ενάντια στην προοπτική της ιδιωτικής εκμετάλλευσης από την Μ.Ε.Ε.Κ.Β.   της παράκτιας ζώνης της Βούλας.

Δυστυχώς η  διεκδίκηση της   Μ.Ε.Ε.Κ.Β.   για την παράκτια ζώνη της Βούλας ξεκινά πριν από σχεδόν εκατό χρόνια και φτάνει στις μέρες μας με οδυνηρές δικαστικές αποφάσεις που ‘’δικαιώνουν’’ νομικά την υπό εκκαθάριση εταιρεία. Σήμερα πολλοί εξανίστανται από το ενδεχόμενο η   Μ.Ε.Ε.Κ.Β.  να εκμεταλλευτεί την παράκτια ζώνη της Βούλας και το  οξύμωρο είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και απόγονοι μελών της Μ.Ε.Ε.Κ.Β. και κληρονόμοι της αλλά και απόγονοι όσων κατείχαν δημόσιο αξίωμα και ‘’διευκόλυναν’’ την Μ.Ε.Ε.Κ.Β.  για να μπορεί σήμερα να διεκδικεί με τυπικές αξιώσεις.
 

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.  για το θέμα αυτό της Μ.Ε.Ε.Κ.Β., αφού συγκέντρωσε χιλιάδες έγγραφα και σχέδια από το 2014 έως το 2021, τα αποτύπωσε σε συγκριτική μελέτη η οποία  προσδιορίζει όλα τα πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά χαρακτηριστικά του θέματος [1].


Αναζήτησε αυτοτελώς  και όλα τα νομικά κείμενα για το θέμα και εντόπισε την 213/1956 απόφαση του Νομικού Συμβούλιο του Κράτους, σχετικά με την ιδιοκτησία όλων των κοινόχρηστων χώρων στη διαμάχη μεταξύ Μ.Ε.Ε.Κ.Β.  και Δήμου και την επίμαχη παράκτια ζώνη, η οποία  αποφαίνεται ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι περιέρχονται σε κοινή χρήση, άνευ αποζημιώσεως, και ανήκουν στο Δήμο Βούλας  [2].

 

Τον Ιανουάριο του  2021 η Μ.Ε.Ε.Κ.Β.   και πάλι είχε προσπαθήσει να περιφράξει το συγκεκριμένο παράκτιο χώρο και είχε μάλιστα αναρτήσει και ταμπέλα που τον όριζε σαν ιδιοκτησία της [3].


Σήμερα και πάλι προσπαθεί να κλείσει το χώρο, έχοντας εξασφαλίσει και την πολεοδομική έγκριση με την αυτοματοποιημένη έκδοση Οικοδομικής Άδειας – μικρής κλίμακας  με  Α/Α Πράξης  500786 Ημ/νία έκδοσης πράξης 12/10/2022 και ΑΔΑ: 65Η146Ψ842-ΚΧΥ για ‘’ Περίφραξη με Τοποθέτηση Συρματοπλέγματος (χωρίς σενάζ) ‘’ στο Ο.Τ. Κ1 – 472  [4].


Το Προεδρικό Διάταγμα που επιβάλλει τον «Καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης στην παραλιακή ζώνη από Φαληρικό όρμο μέχρι Αγία Μαρίνα Κρωπίας» ΦΕΚ 254 Δ /2004 και περιλαμβάνει την επίμαχη παράκτια περιοχή σαν ζώνη 4Α, επιτρέπει μόνο τις υπάρχουσες χρήσεις και απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την οποιοδήποτε περίφραξη. 

Το γεγονός ότι ο Δήμος δεν αντέδρασε άμεσα, από τις 12/10/2022 μέχρι σήμερα, για την ανάκληση της απαράδεκτης και παράνομης Οικοδομικής Άδειας περίφραξης, μας αναγκάζει να δημοσιοποιήσουμε το θέμα για να επιληφθεί. 

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Απ΄όσο γνωρίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το ξεπούλημα του Ελληνικού, των Αστεριών της Γλυφάδας, καθώς επίσης ,  της μισής δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, (Λιμάνια, αεροδρόμια, ακτογραμμές, κ.α.), ενώ η τοπική Ο.Μ στα 3Β , Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη υπερψήφισε τον Τσίπρα για πρόεδρο !  Ένα κομματάκι της παραλίας της Βούλας να το κάνουμε ολόκληρο θέμα ;Μήπως ήταν κάποιοι άλλοι οι οποίοι υπερψήφισαν τον Τσίπρα για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βούλα: Η Μ.Ε.Ε.Κ.Β. αιτήθηκε και έλαβε οικοδομική άδεια για ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ στην ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">