ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Το μικρό καλοκαιράκι του αη Δημήτρη έρχεται


Το μικρό καλοκαιράκι του αη Δημήτρη έρχεται, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ιδιαίτερα αισθητό στην αρχή της επόμενης εβδομάδας όπου η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 27 βαθμούς με σχεδόν απόλυτη ηλιοφάνεια. Με καλό καιρό, με ήλιο και η παρέλαση της 28ης σε όλη τη χώρα.

Μέχρι τότε μόνο αύριο Παρασκευή θα βρέξει πολύ τοπικά σε ανατολική Θεσσαλία, Πιερία και Σποράδες, Οι βοριάδες θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Από το Σάββατο όμως η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Νεφώσεις στην Κρήτη, πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 25 και στα δυτικά κατά τόπους και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/IYmSMsz
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Το μικρό καλοκαιράκι του αη Δημήτρη έρχεται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">