ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Στα δυτικά βροχές και καταιγίδες – Aυξημένες νεφώσεις (video)


Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Όμως είναι πολύ πιθανόν οι σημερινές βροχές από πλευράς έντασης και ποσότητας να είναι οι πιο σημαντικές βροχές στη χώρα για τις επόμενες τουλάχιστον 7 ημέρες. Λίγες βροχές θα σημειωθούν πάντως και τις επόμενες ημέρες ενώ η θερμοκρασια σήμερα και αύριο δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει ωστόσο η θερμοκρασία την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ, λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια.

Σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κατά διαστήματα. Οι άνεμο αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/bCpGnTU
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Στα δυτικά βροχές και καταιγίδες – Aυξημένες νεφώσεις (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">