ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βουλή – Νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων


Νομοθετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο του «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», που εισάγεται την Πέμπτη 24/11, για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, κατατέθηκαν στη Βουλή.

Αναλυτικότερα, οι ρυθμίσεις αφορούν στα εξής:

1. Επικαιροποίηση του προσοντολογίου των υποψήφιων εκπαιδευτικών του παλαιού κλάδου Π.Ε. 18 πτυχιούχων λοιπών κλάδων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

2: Παράταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην καθαριότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

3: Νομοθετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να ορίζει στις περιπτώσεις ίδρυσης ή συγχώνευσης σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων ειδική προθεσμία για τον καθορισμό: α) του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) β) του συντελεστή Ε.Β.Ε. ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, γ) των συντελεστών βαρύτητας μαθημάτων, ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, δ) της κατάταξης της σχολής ή του τμήματος στα Επιστημονικά πεδία ή τομείς και ε) του αριθμού εισακτέων.

4: Δυνατότητα σε δόκιμους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης, υπό προϋποθέσεις, ενώ ρυθμίζονται και ειδικότερα ζητήματα σχετικά με τη συγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/17fyQc6
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βουλή – Νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">