ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διπλασιάζονται οι τιμές των ακινήτων


Όπως διαπιστώσαμε, πρόσφατα, έχουν αρχίσει να γίνονται περίεργες μεταβολές στην 
συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας, οι οποίες φτάνουν σε διπλασιασμό της αξίας των ακινήτων σε σχέση με την προηγούμενη χρονική περίοδο μιας δεκαετίας.

Ειδικότερα:Αφορά τη συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας ,και ενώ ενδεικτικά οι τιμές επί σειρά ετών ήταν της τάξεως των 100.000 χιλ. σήμερα εμφανίζεται η αξία των ακινήτων στις 200.000 χιλ. ( Σε έτερες περιπτώσεις ενώ η αξία του ακινήτου εμφανιζόταν 75.000 χιλ. σήμερα εμφανίζεται στις 140.000. )

Χωρίς να υπάρχει καμία μεταβολή από την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση η αξία των ακινήτων εμφανίζεται διπλάσια ενώ είναι σαφές ότι από πέρυσι το 2021 έως φέτος το 2022 σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η αξία των ακινήτων να έχει διπλασιαστεί.

Όπως αναφέρουν:Αν η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας έχει μεταβληθεί από την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση, θα πρέπει να προσκομήσετε έγγραφα που να αποδεικνύουν την μεταβολή. Σε αυτή την περίπτωση η συνέχεια της αίτησης μπορεί να γίνει μόνο στον οικίο σας Δήμο. Στο Δήμο θα βρουν την αίτηση σας όπως είναι συμπληρωμένη από εσάς.

Ενδεχομένως αυτές οι μεταβολές αποσκοπούν να καταστεί σαφές ότι συνολικά, από πέρυσι μέχρι φέτος έχουμε γίνει πλουσιότεροι , και ειδικότερα από την προηγούμενη τετραετία έχουμε αναπτυχθεί πλήρως διαθέτοντας τα διπλάσια περιουσιακά στοιχεία !

Εννοούμε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ, σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ακίνητη ''περιουσία'' μας έχει διπλασιάσει την αξία της !

Μεταβολές υφίστανται διαρκώς σε επίπεδο δημοσίου, αλλάζοντας όσα υφίσταντο μέχρι πρότινως, διαπιστώνοντας ότι αυτές οι παρεμβάσεις αποσκοπούν να φτωχοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους οικονομικά πληττόμενους.

Ενώ εμφανίζουν τις αξίες τις ακίνητης περιουσίας διπλάσιες, με τις διαρκείς μεταβολές σε υπηρεσίες και δομές του δημοσίου, μέσω της ψηφιοποιήσεως, επιχειρείται η φτωχοποίηση ακόμα περισσότερο όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν λόγω ακρίβειας , ανατιμήσεων, κ.α., ενώ στον αντίποδα οι μεταρρυθμιστές αποτελούν τα golden boys & girls της σημερινής κυβέρνησης.

Αναμένουμε ένα 24ώρο , ώστε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για τις σκόπιμες μεταβολές - παρεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στην περαιτέρω φτωχοποίηση των πληττόμενων νοικοκυριών, και έπεται συνέχεια . . .


Όταν ο μηχανισμός είναι ''στραβός'' , και ειδικότερα ''ολόστραβος'', επί διακυβέρνησης των golden boys  του Μητσοτάκη γίναμε συνολικά πλουσιότεροι , γίναμε εφάμιλοι του Αλαφούζου και του Μαρινάκη , και αίφνης αυξήθηκαν τα περιουσιακά μας στοιχεία ώστε να μας αφήσουν και νηστικούς χειμωνιάτικα ενώ οι ίδιοι χτίζουν περιουσίες και βίλες ! 

Στον αντίποδα οι Συριζαίοι , και λοιποί αντιπολιτευόμενοι , ασχολούνται με τις παρακολουθήσεις λες και είναι το σημαντικότερο όλων και το ζήτημα που απασχολεί σημαντικά την κοινωνία !


Στο διαδίκτυο υπάρχουν κάποιες σελίδες , όπως η HOMLI , στις οποίες υποτίθεται ότι γίνετε εκτίμηση αξίας των ακινήτων, τόσο ως αξία πώλησης όσο και ως αξία ενοικίασης , όμως τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζουν είναι εξωπραγματικά και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα , τόσο αξίας - πώλησης όσο και ενοικίασης. 

Ειδικότερα, στον δείκτη δείχνουν ότι η αξία των ακινήτων στην Γλυφάδα μέσα σε ένα χρόνο, το 2022, έχει ανέβει κατά 13%

Όπως είδαμε στην εν λόγω σελίδα οι τιμές ενοικίου στην Γλυφάδα και την άνω Γλυφάδα - Τερψιθέα κυμαίνονται από 857 - 1.008 ευρώ το μήνα για ένα διαμέρισμα 85 - 90 τετραγωνικών, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε δεν ισχύουν αυτά τα ενοίκια για την πλειονότητα. 

Από διασταυρώσεις τις οποίες κάνουμε ήδη διαθέτουμε τα πρώτα στοιχεία ότι οι κυβερνώντες δρουν επιλεκτικά. Σε ορισμένους έχουν αυξήσει την συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας. Λέτε να υπάρχει σκοπιμότητα ? 

Το γεγονός κάποιος να αφήνει και μερικές δεκάρες δεν λογίζεται πλουτισμός , διότι αύριο υπάρχουν και τα έξοδα κηδείας - αποτέφρωσης . 

Μήπως υπάρχει ενδεχόμενο οι έτεροι ''γαλάζιοι'' που ''τρύπωσαν'' στον δήμο Γλυφάδας , οι οποίοι/ες τυγχάνουν της δωρεάν ταφής , και από δαύτους επί δεκαετίες δεν έχουμε δει ούτε δεκάρα να κάνουν και για εμάς δωρεά τα έξοδα ; Ακόμα και γι΄ αυτό το ζήτημα φρόντισαν ορισμένοι/ες ξενόφερτοι/ες να πιάσουν ''πόρτα για τον χειμώνα'' και να τυγχάνουν δωρεάν έξοδα κηδείας !!! 

Έτερος επί πέντε δεκαετίες, είτε με ραδιοφωνικούς σταθμούς , είτε διαδικτυακά προωθεί την ονομασία Γλυφάδα, και άλλοι έχουν αντλήσει και καταλάβει δικαιώματα, ακόμα και δωρεάν ταφής , διότι πέρασαν ένα φεγγάρι από τον δήμο  εκπροσωπώντας την κλίκα και συντεχνία τους !!! 

- Παρακάμπτουμε να θέσουμε δημόσια την προσωπική μας άποψη διότι αντιβαίνει κάθετα την δεοντολογία. 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διπλασιάζονται οι τιμές των ακινήτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">