ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρομποτικοί βραχίονες:Τα επόμενα χρόνια δεν θα έχουν εργασία ούτε οι εργάτες !

 


Τα επόμενα χρόνια δεν θα έχουν εργασία ούτε οι εργάτες σύμφωνα με την εξέλιξη της ρομποτικής τεχνολογίας και των προγραμματισμένων εργασιών οι οποίες θα εκτελούνται από ρομπότ βραχίονες.

Όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην έρευνα και την εξέλιξη ρομποτικών συστημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται στην Βιομηχανία.

Δείτε βίντεο με μεθόδους συγκόλλησης από ρομποτικό βραχίονα


Όπως βλέπετε στο βίντεο , ακόμα και αυτοί που δεν γνωρίζουν από προγραμματισμό θα μπορούν εύκολα κάνοντας μερικές κινήσεις να δείξουν στο ρομποτικό βραχίονα τι πρέπει να κάνει , και άμεσα αυτό αποθηκεύεται στην μνήμη και εκτελείται.

Σε άλλο βίντεο της DOBOT - Robotics δείχνουν πως ένα ρομποτικό όχημα μπορεί να εκτελεί τις εργασίες τις οποίες κυρίως σήμερα στη χώρα μας κάνουν τα ''αλλοδαπά''.

Συλλογή σταφυλιών από ρομποτικό όχημα

 

Ασφαλώς σήμερα το θέμα είναι ότι οι Αμερικανοί χάνουν σημαντικά στον τομέα των τσίπ - μικροτσίπ δεδομένου ότι η Κίνα μέχρι το 2025 θα ελέγχει και θα παράγει το 70% των chip.

Καθώς η παραγωγή τσιπ στην Κίνα βελτιώνεται, η ανάγκη εισαγωγής δυτικών τσιπ μειώνεται. Τα τσιπ των ΗΠΑ είναι πολύ ακριβά για να πουληθούν και να παραχθούν στις Η.Π.Α.

H αρχιτεκτονική RISC-V που χρησιμοποιούν στην Κίνα δείχνει ανώτερη από την Intel x86 η οποία έχει ατέλειες στη σχεδίασή της λόγω των ορίων της πρώιμης τεχνολογίας. 

Η Κίνα σταμάτησε να αγοράζει τσιπ 28 nm και άνω από τις Η.Π.Α, παρόλο που είναι πολύ φθηνά, και φτιάχνει τα δικά της, σε μια προσπάθεια  να ανταποδώσει τις κυρώσεις της Δύσης για πιο προηγμένα τσιπ και  να δημιουργήσει τις βάσεις και τις ελπίδες να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία αιχμής.

Η Κίνα κατασκευάζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο μάρκες τσίπ την ημέρα και εξάγει περισσότερο από το 10% αυτών των τσιπ. Πριν από δύο χρόνια, αγόραζε περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια ξένες μάρκες.

Τέλος σε επίπεδο κινητών, επιχειρούν να αναπτύξουν το HarmonyOS χωρίς να χρησιμοποιεί στοιχεία από το Android της Google. Αν τελικά επιτευχθεί θα είναι ακόμα μεγαλύτερο το πλήγμα για τις αμερικανικές πολυεθνικές οι οποίες προσωρινά λόγω των πολιτικών σε βάρος της Κίνας έχουν ικανοποιητικό βαθμό πωλήσεων. 

 

Δείτε το ''μικρό εργοστάσιο'' της DOBOT - Robotics στην Κίνα στο οποίο κατασκευάζονται και δοκιμάζονται εντατικά οι βραχίονες.

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρομποτικοί βραχίονες:Τα επόμενα χρόνια δεν θα έχουν εργασία ούτε οι εργάτες ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">