ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

FT: Οι υποκλοπές αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας


Ο  πολιτικός συντάκτης των Financial Times για ευρωπαϊκά θέματα Τόνι Μπάρμπερ, αρθρογραφεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα. 

Ο Μπάρμπερ θυμίζει ότι «πριν τρεις δεκαετίες το τότε ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου «την χάρισε» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παρά την ψηφοφορία στη Βουλή να παραπεμφθεί σε δίκη για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων.

Μετά την πτώση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993, συστήθηκε προανακριτική για τις τηλεφωνικές υποκλοπές με κατηγορούμενους τόσο τον πρωθυπουργό της ΝΔ όσο και την Ντόρα Μπακογιάννη

Η διαδικασία κατέληξε σε παραπομπή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά ένα χρόνο μετά ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε αναστολή διώξεων για πολιτικά πρόσωπα. Η πρόταση επικυρώθηκε στη Βουλή με μυστική ψηφοφορία, παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ.

Τώρα είναι ο γιος του Κυριάκος Μητσοτάκης που ως πρωθυπουργός βρίσκεται στο επίκεντρο παρόμοιου σκανδάλου και «o χρόνος θα δείξει» αν θα υπάρξει στο μέλλον παραπομπή του σε νομικές διαδικασίες».

Στο άρθρο των FT περιγράφεται το πώς ο Μητσοτάκης ανέλαβε άμεσα τον έλεγχο της ΕΥΠ το 2019, τοποθέτησε «δικό του» άνθρωπο επικεφαλής και τον ξήλωσε, μαζί με τον επικεφαλής του γραφείου του και ανιψιό του, όταν έγινε παραδεκτό ότι παρακολουθείτο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Στην συνέντευξή του την Δευτέρα επέμεινε ότι δεν εμπλέκεται στις υποκλοπές, αλλά «το σκάνδαλο αρνείται να καταλαγιάσει, επειδή η υπόθεση Ανδρουλάκη δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση», όπως τονίζεται. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην διαμαρτυρία της Σοφί Ιν’τ Φελντ της PEGA ότι οι ελληνικές αρχές δεν πραγματοποιούν «ενεργητική έρευνα για τους ενόχους».

«Αλλά όσο περισσότερο η κυβέρνηση καθυστερεί να δώσει μια εξήγηση, τόσο περισσότερο μοιάζει σαν να έχει κάτι να κρύψει, κινδυνεύοντας να βλάψει  τη φήμη της σταθερής, νοκοκυρεμένης κυβέρνησης που έχει αποκτήσει με κόπο η Ελλάδα» καταλήγει ο Μπάρμπερ.


Η Σοφί Ιν'τ Φελντ μέλος της επιτροπής PEGA μετά την παρουσίαση του προσχέδιου της έκθεσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών δέχτηκε ερωτήσεις και μέσα από τις απαντήσεις της άφησε αιχμές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας πως η έρευνα δεν είναι επαρκής με αποτέλεσμα να χάνονται αποδείξεις.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης η επιτροπή PEGA ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση διαψεύδει αλλά δεν ερευνά».

Συγκεκριμένα, το μέλος της επιτροπής τόνισε ότι η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει σχέση με τις υποκλοπές και έπειτα πρόσθεσε ρίχνοντας καρφιά για την έρευνα ότι «Μου κάνει εντύπωση ότι έγινε έρευνα στην Intellexa που ήταν μία επίσκεψη στα γραφεία, έλεγχος χρήσης ενός έτους στους λογαριασμούς της, χωρίς κατάσχεση server και υπολογιστών, χωρίς κλήση για κατάθεση. Υποθέτω ότι τώρα όποιο τεκμήριο και να υπήρξε έχει εξαφανιστεί.

Και πρόσθεσε ότι «Δεν είναι περίεργο να λέμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να βασιστεί σε κρατικές πληροφορίες για την Ελλάδα, όταν οι Αρχές κάνουν στην άκρη για να διασφαλίσουν ότι οι αποδείξεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες ; ».

Γιάννης Κουρδομένος: Αναρίθμητοι είναι όσοι πιστεύουν ότι ''η ιστορία επαναλαμβάνεται'' , και δυστυχώς είτε ως φάρσα είτε όχι .

Τις συντονισμένες και καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ τις έκαναν επανειλημμένα σε εμάς για ένα τοπικό ραδιόφωνο !!! 

Τι λέτε τώρα, θα κάνουν κατάσχεση σε εταιρία διάθεσης και ενοικίασης υπηρεσιών παράνομου λογισμικού παρακολούθησης με την οποία συνεργάζονται ολιγάρχες ''κουμπάροι'' - ''ανιψιοί'' και κυβερνήσεις ;

- Ακόμα και σήμερα μας παραβιάζουν κωδικούς,  μας κλείνουν κανάλια, sosial media και σελίδες. Ποιοι λέτε να είναι ?

- Μήπως είναι συμπτωματικό και τυχαίο το γεγονός ότι η Intellexa έχει έδρα την γειτονιά μας, και ειδικότερα το Ελληνικό επί της Βουλιαγμένης ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: FT: Οι υποκλοπές αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">