ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Giving Tuesday 2022: Αμυμώνη – Πρώιμη Παρέμβαση για παιδιά έως 6 ετών με προβλήματα όρασης


Μετά την Black Friday και την Cyber Monday, έφτασε και η Giving Tuesday, η παγκόσμια διεθνής ημέρα γενναιοδωρίας, που φέτος γιορτάζεται στις 29 Νοεμβρίου. Δημιουργήθηκε το 2012 ως μια απλή ιδέα: μια ημέρα που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το καλό. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η ιδέα αυτή έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να προσφέρουν, να συνεργάζονται και να γιορτάζουν τη γενναιοδωρία.

Από την πιο απλή πράξη αλληλεγγύης προς έναν συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ανάγκη, μέχρι την οικονομική υποστήριξη μιας οργάνωσης ή ενός φορέα με κοινωνικό αντίκτυπο, ή απλά την κοινοποίηση μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που μας εμπνέει στα socialmedia, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει.

H Αμυμώνη

Η Αμυμώνη συμμετέχει φέτος για τρίτη χρονιά στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς με επίκεντρο την Πρώιμη Παρέμβαση για παιδιά έως 6 ετών με προβλήματα όρασης.

Τα δεδομένα

200.000.000 παιδιά παγκοσμίως δεν καταφέρνουν να φτάσουν το αναπτυξιακό τους δυναμικό στα 5 πρώτα χρόνια ζωής.

Στις βασικές αιτίες συγκαταλέγονται:

  • η έλλειψη ερεθισμάτων
  • η ανεπαρκής διάδραση με τους φροντιστές/γονείς τους και
  • οι κακές συνθήκες υγείας

Το πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης

Πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης στην Ελλάδα για βρέφη με προβλήματα όρασης από τη γέννηση τους έως την ηλικία των 6 ετών, το οποίο παρέχεται κατ’ οίκον και λειτουργεί από το 2004. Το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση των ερεθισμάτων του παιδιού με προβλήματα όρασης και στη συναισθηματική σύνδεση με τους γονείς, ώστε να αναπτύξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ικανότητες του.

Ο στόχος

Βασικός σκοπός του Προγράμματος είναι:

  1. Nα στηρίξει το παιδί ολιστικά – συναισθητικά, αναπτυξιακά, εκπαιδευτικά και ψυχολογικά – προκειμένου να αξιοποιήσει το υφιστάμενο δυναμικό του και να κατακτήσει τη δική του κορυφή
  2. Να στηρίξει την οικογένεια προκειμένου να επιτύχει την ουσιαστική εμπλοκή των γονέων στην ανάπτυξη του παιδιού, την ενδυνάμωση της σχέσης τους με το παιδί τους και την προαγωγή της κοινωνικής τους ένταξης.

Μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης και για το πώς μπορείτε να υποστηρίξετε την οργάνωση εδώ.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/js64317
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Giving Tuesday 2022: Αμυμώνη – Πρώιμη Παρέμβαση για παιδιά έως 6 ετών με προβλήματα όρασης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">