ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο Μπαχρέιν ο Νίκος Δένδιας – Θα συμμετάσχει στο «Manama Dialogue» και θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του


Στο Βασίλειο του Μπαχρέιν θα μεταβεί αύριο Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» (18-20 Νοεμβρίου 2022), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ αλ-Ζαγιάνι και θα υπογραφούν δύο Μνημόνια Κατανόησης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο πάνελ με θέμα «Νέες εταιρικές σχέσεις ασφαλείας στη Μέση Ανατολή» («New Security Partnerships in the Middle East»).

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο συγκεκριμένο φόρουμ και το 2021, ως μοναδικός Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών.

Kατά την παραμονή του στη Μανάμα του Μπαχρέιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του χώρας Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ αλ-Ζαγιάνι (Abdullatif bin Rashid Al Zayani). Mετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, προγραμματίζεται η υπογραφή δύο Μνημονίων Κατανόησης: α) μνημόνιο Κατανόησης για την απαλλαγή υποχρέωσης θεώρησης εισόδου σε διπλωματικά, υπηρεσιακά και ειδικά διαβατήρια, και β) μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Tέλος, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Οι συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στην προσήλωση των δύο χωρών στο διεθνές δίκαιο – συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας – καθώς και στις εξελίξεις και προκλήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου.
Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν πραγματοποίησε επίσκεψη στη χώρα μας τον περασμένο Μάιο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο φόρουμ, αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι (James Cleverly), με τον Συντονιστή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Μπρετ ΜακΓκουρκ (Brett McGurk), και με τον βοηθό γενικό γραμματέα ασφάλειας και εθνικής άμυνας της Γαλλίας Βενσάν Κουζίν (Vincent Cousin).

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/jnb96uY
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο Μπαχρέιν ο Νίκος Δένδιας – Θα συμμετάσχει στο «Manama Dialogue» και θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">