ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Εμείς δεν έχουμε δική μας ενέργεια !


Αυτά τα Χριστούγεννα θα έχουν τη λάμψη και το φως της δικής σου ενέργειας αναφέρουν από την The Ellinikon Experience Park, όμως ,εμείς δεν διαθέτουμε δική μας ενέργεια !

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Εννοώ ότι ενώ επί σειρά ετών δημόσια έγιναν μια σειρά προτάσεων ώστε ο Δήμος Γλυφάδας να διαθέτει Δημοτική Εταιρία Ενέργειας , και ειδικότερα πράσινης , με φωτοβολταϊκά πάρκα, ανεμογεννήτριες , και σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας, καθώς επίσης, η πρόταση ανέφερε κάθε στέγη και φωτοβολταϊκά οι δήμαρχοι της πόλης αδιαφόρησαν σχεδόν καθολικά.

Αξίζει να αναφερθεί μόνο η διοικητική περίοδος Κ. Κόκκορη, ο οποίος μάλλον υιοθετώντας κάποιες από τις εν λόγω προτάσεις, πίστωσε ένα ποσό για φωτοβολταϊκά σε ορισμένες αθλητικές εγκτασταστάσεις του δήμου, όπως στο γήπεδο Τερψιθέας μια πολύ μικρή μονάδα, και στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας.

Πέραν αυτών δεν έχει γίνει κάτι άλλο σε επίπεδο δήμου, και ειδικότερα την οκταετία δημοτικής αρχής Παπανικολάου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)  είναι πανταχού απούσες, πλήν ορισμένων στάσεων της δημοτικής συγκοινωνίας με μικρά πανελάκια άρα μη υπολογίσιμα.


Μια δεύτερη πρότασή μου σε σχέση με τις 
ΑΠΕ ήταν η δημιουργία δημοτικής εταιρίας Ελληνικής κατασκευής φωτοβολταϊκών , inverter , καθώς και μπαταριών, τα οποία θα παρείχαμε ως δήμος δωρεάν στους συμπολίτες μας για την κάλυψη των αναγκών τους υπό τον όρο το περίσσευμα ενέργειας να παρέχεται στην δημοτική εταιρία ενέργειας.

Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε δική μας ενέργεια , και αναφορικά με τις εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται εντός του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού προσωπικά δεν γνωρίζω ποιες εννοούν ως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς επίσης που βρίσκονται. Μήπως είναι οι ΑΠΕ του κ. Βαρδινογιάννη


Εμείς δεν έχουμε δική μας ενέργεια στα Νότια προάστια Αττικής, όμως έχουμε μια σειρά από κυρίους οι οποίοι μέχρι το 2015 μας έλεγαν ότι ''το Ελληνικό δεν πωλείται'', όμως το Ελληνικό υπέγραψε ο πρόεδρός τους και παραχωρήθηκε στην εταιρία του κ. Λάτση !

Drone Views | Zisimos Zizos

 

Πολλά φωτάκια led , πολλών χρωμάτων , συντριβάνια, κ.α., όμως προσωπικά σε εμάς δεν σημαίνουν πολλά πράγματα, ειδικά όταν τα είχαμε προτείνει δημόσια πριν από 30 χρόνια, ενώ το ραδιόφωνο που τα πρότεινε πλέον δεν υφίσταται στην περιοχή μας, και ασφαλώς γι'αυτό έχουν βάλει ένα χεράκι πολλοί και διάφοροι.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Εμείς δεν έχουμε δική μας ενέργεια ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">