ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Πάπα: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά των θραυσμάτων του Παρθενώνα


«Με αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και συγκινήσεως υποδεχθήκαμε σήμερα την επισημοποίηση της βουλήσεως του φίλου Πάπα Φραγκίσκου και πολυσέβαστου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να παραδώσει στην μετριότητά μου τρία θραύσματα, προερχόμενα από τον Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται τα Μουσεία του Βατικανού». Τα παραπάνω, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, με αφορμή το σημερινό επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού για την προσφορά εκ μέρους του Πάπα Φραγκίσκου προς τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται στα Μουσεία του Βατικανού.

Ακόμη, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: «Το προσεχές διάστημα θα διευκρινισθούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες αρχές, οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση αυτής της γενναιόδωρης πράξεως και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πάπα Φραγκίσκο για την μαρτυρία που δίδει στον κόσμο, αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα, δι’ αυτής της πρωτοβουλίας του».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/WdPUclR
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Πάπα: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά των θραυσμάτων του Παρθενώνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">