ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ντογιάκος κατά ΜΜΕ για παρακολουθήσεις και Καϊλή


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, έκανε αιχμηρές αναφορές στον ελληνικό Τύπο για την αντιμετώπισή του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά και σε αυτή της Εύας Καϊλή.

Εκτενή κριτική στον Τύπο άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος κατά τον χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε στον Τύπο και τους εκδότες εφημερίδων, στα σχόλια που γίνονται για τη Δικαιοσύνη, αλλά και στην υπό εξέλιξη υπόθεση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ντογιάκος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

«Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εντυπωσιασμό τις ενέργειες των αρμόδιων δικαστικών και αστυνομικών αρχών του Βελγίου στην υπόθεση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ανακριτικές πράξεις των Αρχών αυτών χαρακτηρίστηκαν αστραπιαίες και πράγματι είναι. Σύμφωνα, όμως, με δημοσιεύματα του βελγικού αλλά και του λοιπού ευρωπαϊκού Τύπου η υπόθεση αυτή δεν οργανώθηκε, δεν εκτυλίχθηκε ούτε ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, αλλά δουλεύτηκε από τον προηγούμενο χρόνο και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του έτους 2021 από τις αρμόδιες αρχές μεθοδικά και με απόλυτη μυστικότητα σε συνεργασία μάλιστα με μυστικές υπηρεσίες και άλλων πέντε Ευρωπαϊκών χωρών, όπως γράφτηκε.

Είναι βέβαιο ότι αν μελετήσουμε σωστά και ψύχραιμα αυτά τα γεγονότα, ασφαλώς και θα αντλήσουμε πολύτιμα και χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο και τη μέθοδο των ξένων δικαστικών αρχών. Και δεν μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω τις δηλώσεις του Βέλγου Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, μιας χώρας που δεν κατηγορείται για δημοκρατικό έλλειμμα. Τι δήλωσε; "Χωρίς τις υποκλοπές δεν αντιμετωπίζεται το έγκλημα".

Επομένως, κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της χώρας μας με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με μία εύκολη σύγκριση των Ελληνικών δικαστικών αρχών με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου υπό διαφορετικά δικονομικά συστήματα είναι τουλάχιστον άδικη. Κάθε χώρα κινείται με το δικό της δικαστικό σύστημα και με τους δικούς της μηχανισμούς. Ασφαλώς και δεν αμφισβητούνται οι καλές προθέσεις όλων εκείνων που από οποιαδήποτε θέση κι αν υπηρετούν τη Δικαιοσύνη αγωνίζονται ως πραγματικοί εργάτες για το καλό της και καταβάλλουν για τη βελτίωσή της όσες προσπάθειες μπορεί ο καθένας ανθρωπίνως να προσφέρει. Και οι προσπάθειες και οι αγώνες και τα λάθη αυτών των ανθρώπων είναι φυσιολογικά, καλοδεχούμενα και συγχωρητέα, γιατί είναι καλοπροαίρετα και εντός των ορίων των δυνατοτήτων τους. Τόσο μπορούν, τόσο προσφέρουν.

Δεν είναι ανεκτές οι συμπεριφορές κάποιων άλλων, κατά κανόνα εκτός Δικαιοσύνης, που δήθεν κόπτονται για το καλό της. Σε κάθε ευκαιρία και με κάθε ευκολία τη συκοφαντούν και την κατακρεουργούν με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο. Δεν είναι δυνατόν μια μερίδα του Τύπου, εκμεταλλευόμενη έναν ουσιαστικά πλήρως αναποτελεσματικό νόμο περί Τύπου, να στρέφεται και να βυσσοδομεί όποιον κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του δεν ενεργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, τις υποδείξεις της ακόμα και τις επιταγές της. Δεν είναι άξιοι κάποιοι να φέρουν τον κάποτε άκρως τιμητικό τίτλο και ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών. Κρατούν για τον εαυτό τους και μόνο ως επτασφράγιστο μυστικό το οικονομικό τους υπόβαθρο με βάση το οποίο έγιναν εκδότες. Στην πράξη υποβαθμίζουν την ιδιότητά τους αυτή και την ευτελίζουν υπογράφοντας ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα με χυδαίο περιεχόμενο και λεξιλόγιο. Ίσως, όμως, ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους θα αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Δεν είναι δυνατόν να χλευάζουν και να απαξιώνουν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συγκρίνοντας αυτούς με δικαστές και εισαγγελείς χωρών του εξωτερικού με διαφορετικά δικονομικά συστήματα έναντι των οποίων, κατά τη γνώμη τους, υπολείπονται κατά πολύ των ξένων.

Για να έχουν όμως αυτό το ηθικό δικαίωμα πρέπει προηγουμένως να μεταβούν οι ίδιοι στις χώρες που φαντάζονται ότι λειτουργούν τέλεια δικαστικά συστήματα για να δοκιμάσουν εκεί τις δυνάμεις τους και να συγκριθούν και εκείνοι με τους εκεί συναδέλφους τους. Μετά ας έρθουν να μας πουν τα αποτελέσματα.

Ασφαλώς σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του εξωτερικού οι αρμόδιες Αρχές δεν θα τούς επέτρεπαν να υβρίζουν και να συκοφαντούν ούτε να δίνουν οδηγίες και να πιέζουν μέσω των εντύπων που διευθύνουν τους αρμόδιους δικαστές για τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων και έκδοση αρεστών σε αυτούς αποφάσεων. Ούτε και να τούς επισκέπτονται στα γραφεία τους και να τούς πιέζουν και να τούς απειλούν. Σίγουρα θα επέστρεφαν με το ίδιο εισιτήριο εκεί όπου ξεκίνησαν, γιατί μόνο σε ένα τέτοιο περιβάλλον άρρωστο μπορούν να επιβιώσουν.

Όποιος μέσα στο περιβάλλον αυτό αναγνωρίσει τον εαυτό του, ας μας πει τις απόψεις του, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα συμπεριφερθεί δυναμικά και κυρίως δημοκρατικά με κάποιο λιβελογράφημα σε βάρος όποιου δεν συμφωνεί μαζί του.

Αλλά πέραν των προβλημάτων στις σχέσεις μεταξύ Τύπου και Δικαιοσύνης δεν πρέπει να παραθεωρείται ότι σημαντικές διαφορές αντίληψης και νοοτροπίας υπάρχουν μεταξύ Δικαιοσύνης και Πολιτικής, οι οποίες καταλήγουν σε θεσμικές συγκρούσεις μεταξύ τους και ενίοτε επιφέρουν αδικαιολόγητες αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων και των στελεχών τους. Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι ο δρόμος όπου είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί η Δικαιοσύνη είναι μονοσήμαντος με οδηγό πάντοτε τις διατάξεις που η Βουλή των Ελλήνων θεσπίζει και απαιτεί να εφαρμοστούν, δηλαδή τα ίδια τα πολιτικά κόμματα».

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Κύριε Ντογιάκο παρακολούθησα προσωπικά όσα δηλώνετε, και άλλωστε γι' αυτο το λόγο κάνω την ανάρτηση ως κοινωνικό μέσο που είμαστε και επί δεκαετίες πέρα από κάθε διαπλοκή και διαφθορά. ( Έτεροι χωρίς να έχουν επενδύσει όσα εμείς επί 20 και πλέον χρόνια διατελούν χρηματισμένοι της εκάστοτε δημοτικής αρχής του δήμου Γλυφάδας.)

Πολλοί από εμάς κατά καιρούς έχουμε δημόσια θέσεις και απόψεις αναφορικά με το επίπεδο της δικαιοσύνης στη χώρα μας, ασφαλώς συγκρίνοντας ριζικά ανόμοιες καταστάσεις, τόσο σε επίπεδο δικαιοσύνης, πολιτείας, κράτους , και κυρίως στην δομή των κοινωνιών έτερων χωρών.

Προσωπικά αντιλαμβάνομαι ποιους εννοείται χωρίς να τους κατονομάζεται, όμως τους φωτογραφίζεται. Σε αντιδιαστολή αυτών των ατόμων, ο υποφαινόμενος έχει δεχθεί πληθώρα καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων από συναδέλφους σας οι οποίοι δεν εκπροσωπούσαν το δίκαιο της χώρας μας, αντιθέτως, ήταν συνεργαζόμενοι με τέως δημάρχους της Γλυφάδας, τοπικούς βουλευτές, καθώς και τα  τοπικά Α/Τ δρώντας υπό συγκεκριμένο σκεπτικό, και δημόσια έχω αναφέρει επανειλημμένα ότι διέπραξαν ληστεία δεδομένου ότι κατάσχεσαν προϊόντα πολυετούς έρευνας πτυχιούχου μηχανολόγου - ηλεκτρονικού ενώ ουδέποτε απασχόλησα ενοχλώντας εισαγγελείς στα γραφεία τους. 

- Αναλογιστείτε να μην έκανε προσωπική έρευνα στο εργαστήριο που είχε στο πατάρι του ο ερευνητής Τόμας Έντισον και να εξαρτώμεθα από πανεπιστημιακούς για την ανακάλυψη της λάμπας του ηλεκτρισμού. Ενδεχομένως θα περιμέναμε ακόμα και σήμερα την ανακάλυψη μάλλον από τους Κινέζους, οι οποίοι αντί για λυχνία πυρακτώσεως θα ανακάλυπταν το LED ! Και αυτός επιχείρησε να γίνει εκδότης μιας εφημερίδας ανεπιτυχώς ! 

Το θέμα είναι ότι έπειτα από 35 χρόνια ''διαπλεκόμενης ραδιοφωνίας στα FM'' στη χώρα μας , (και δεν αναφέρω ιδιωτικής διότι εμείς ως Ιδιώτες είχαμε πρωτοστάτησει από την δεκαετία του 70 ), συνολικά όλες οι κυβερνήσεις από το 1987 μέχρι και σήμερα, το 2022 , δεν έχουν παράσχει Άδειες Λειτουργίας Ραδιοφωνικών σταθμών.

Προσωπικά δεν γνωρίζω έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο πριν από αρκετά χρόνια χαρακτήρισε όλους τους Ρ/Σ της χώρας μας Ανισυνταγματικής λειτουργίας, πως θα χαρακτηρίζατε εσείς, ως ανώτατος δικαστικός, το επίπεδο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σύμφωνα με όσα προαναφέρω, καθώς και της Πολιτείας μας η οποία απαρτίζεται από συγκεκριμένα αστικά πολιτικά κόμματα - κυβερνήσεις τα οποία επί τέσσερις δεκαετίες εξυπηρετούν και υπηρετούν μια χούφτα οικογένειες διαπλεκομένων ολιγαρχών ;

Όσα ζει η Ελληνική κοινωνία είναι πέραν του δέοντος προκλητικά, και ειδικότερα σήμερα που μια ευρωβουλευτής παχυλά αμοιβόμενη εκθέτει την χώρα μας παγκόσμια. Για εμάς αυτή είναι προσβολή και ύβρις. Αυτό το άτομο σε θεσμικό επίπεδο ΕΕ όφειλε να είναι πρέσβειρα του νεοελληνικού πολιτικού πολιτισμού. Τι συμπεράσματα απορρέουν για τη χώρα μας ; Δεν γνώριζε όσα ισχύουν εντός της οικίας της ;

* Ευελπιστώ να μην προκύψει ένα σενάριο από την πλευρά όσων κατηγορούνται ότι τα χρήματα, ( πέραν του 1,5 εκ. ευρώ ) , τα προόριζαν για τον πρωθυπουργό ώστε να επηρρεάσει τους ευρωβουλευτές του κόμματός του και να υπερψηφίσουν υπέρ του Κατάρ ! Το αναφέρω διότι έχουν ισχύσει και χειρότερα σενάρια σε επίπεδο πολιτικής. Άλλωστε τόσο ο κ. Ανδρουλάκης , όσο και ο κ. Τσίπρας ανέφεραν για την κ. Καϊλή ότι ήταν σε στενή συνεργασία περισσότερο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ήταν διαπρύσιος υποστηρικτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εννοώ ότι την ''άδειασαν'' από το κόμμα της, την ''άδειασε'' και ο ΣΥΡΙΖΑ, και τελικά τι μένει ? η ΝΔ. Ακόμα χειρότερη εικόνα για τη χώρα μας αν προκύψει ένα τέτοιο σενάριο,αν και δεν νομίζω διότι τα τρία με πέντε χρόνια , όπως γράφουν τα Βελγικά και Αγγλικά media στη συνέχεια θα γίνουν σαφώς περισσότερα !!! ( Η πλειονότητα ακούγοντας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , ηγετικό ρόλο, ποσό 1,5 εκ. ευρώ, και τα τρία - πέντε χρόνια φυλάκισης, θεωρούν ότι και σε άλλες χώρες υφίσταται παθογένεια δικαιοσύνης, αν και προσωπικά ακόμα δεν γνωρίζω ποιός είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση ούτε τις ποινές.)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ντογιάκος κατά ΜΜΕ για παρακολουθήσεις και Καϊλή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">