ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που πουλούσε ανύπαρκτα ακίνητα


Με μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, η Αστυνομία, «τσίμπησε» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (27/12), μέλος της σπείρας, που εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, στη Γλυφάδα, υφαρπάζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
 

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμη μέλη της σπείρας, δύο άνδρες και μια γυναίκα.

Πρόκειται για μια 56χρονη γυναίκα, την οποία οι αστυνομικοί,  συνέλαβαν τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.Συγκεκριμένα, ένα από τα θύματα, φέρεται να της έδωσε 10.000 (προσημειωμένα) ευρώ  σαν προκαταβολή για την αγορά ενός ακινήτου στη Γλυφάδα για το οποίο το τίμημα είχε συμφωνηθεί ήταν 1.300.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε μια ακόμη υπόθεση απάτης με θύμα άλλο άτομο, το οποίο είχε δώσει προκαταβολή 15.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στην ίδια περιοχή.

Πώς συνελήφθη

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, 56χρονη, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δύο άνδρες και μια γυναίκα.

Η 56χρονη συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, χρηματικού ποσού που κατέβαλε υποψήφιος αγοραστής ακινήτου, στον οποίο είχε παρουσιαστεί, με πλαστά έγγραφα, ως πληρεξούσια του ιδιοκτήτη και πωλητή.

Σε βάρος της συλληφθείσας και των συνεργών της σχηματίστηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τελεσμένη και σε απόπειρα, με το επιδιωκόμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και περί παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πώς δρούσαν τα μέλη της σπείρας

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2021, πλησίαζαν υποψήφιους αγοραστές ακινήτων και τους συστήνονταν ως ιδιοκτήτες, πληρεξούσιοι ή μεσολαβητές των ιδιοκτητών οικοπέδων – ακινήτων, επιδεικνύοντας πλαστά δελτία ταυτότητας, εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Αφού συμφωνούσαν στην αγοραπωλησία με τους αγοραστές, τους προέτρεπαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, ακολουθώντας τα πραγματικά στάδια μιας μεταβίβασης.

Στη συνέχεια, αφού έπειθαν τους αγοραστές ότι όλα είναι νόμιμα, τους ζητούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο, εισπράττοντας από αυτούς τα αντίστοιχα ποσά είτε σε μετρητά, είτε με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση, με τον ίδιο τρόπο δράσης, ενώ η συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.Η 56χρονη οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Τα μάτια τους σε αυτού του τύπου περιπτώσεις απάτης τα έχουν ανοιχτά , όταν όμως πρόκειται για καραμπινάτες απάτες οι οποίες έχουν ως δράστες κυβερνώντες , διοικούντες και τα τσιράκια τους ισχύουν δυο μέτρα και σταθμά.

Λίγο δύσκολο να μπείς στην διαδικασία αποδοχής ότι σε έναν από τους πλουσιότερους δήμους της Αττικής γίνετε ληστρική επιδρομή , επί δεκαετίες , και άπαντες βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Ειδικότερα , όταν κάποιος διαθέτει τα στοιχεία ποιοι αποκαλούνται τοπικός τύπος στην πόλη μας , και ποιους αποδέχονται για ειδικούς λόγους οι ξενόφερτοι κάτοικοι , η κατάσταση είναι τουλάχιστον κωμικοτραγική !

Ο υδραυλικός , ο χειρομαλάκτης , ο τέως εργάτης τυπογραφίου και διαχρονικά υβριστής - συκοφάντης , το ρουσφέτι της ΝΔ με τις ανανεούμενες συμβάσεις , οι διαπλεκόμενοι των παρατάξεων, και στον αντίποδα ο ληστεμένος αυτόχθονας.

Να δούμε πότε θα εξαρθρωθεί το παρακράτος και οι μετέχοντες του τόπικου πλιάτσικου , καθώς και ορισμένοι/ες , οι οποίοι/ες μέσα σε λίγα χρόνια έχουν αποκτήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία , ενώ πριν από την εμπλοκή τους με τα κοινά δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

Οκτώ χρόνια αξιώνουμε δημόσια, σύμφωνα με το νόμο, τα πόθεν έσχες των διοικούντων και των αντιπολιτευόμενων να αναρτηθούν χρονικά από το 2014 μέχρι και σήμερα το 2022 στην σελίδα του Δήμου.

Αν τα δείτε αναρτημένα , και διαπιστώσετε ομαλότητα στα στοιχεία , θα ζητώ καθημερινά συγνώμη λέγοντας ότι αδικήσαμε τους καταλληλότερους και καλύτερους όλων. Ως πότε παρανομία και θεσμικό πλιάτσικο ?

Για όσους δεν αντιλήφθηκαν επαρκώς, το να πουλάς ανύπαρκτα ακίνητα, είτε να δεσμεύεσαι με ανύπαρκτες έπειτα των εκλογών προεκλογικές υποσχέσεις το ίδιο ακριβός είναι, απάτη , όμως στην δεύτερη περίπτωση δεν υφίστανται νομικές κυρώσεις , ούτε για τους κυβερνώντες - διοικούντες ούτε για τους αντιπολιτευόμενους !

Ειδικότερα, τα οφέλη τα οποία προκύπτουν έπειτα των προεκλογικών υποσχέσεων για πληθώρα παραταξιακών, κυβερνώντων - διοικούντων - αντιπολιτευόμενων καθώς και ημετέρων τους είναι δεδομένα επί σειρά ετών , στον αντίποδα δεδομένη είναι και η απάτη σε βάρος της κοινωνίας χωρίς κυρώσεις.

Για όσους/ες δεν ξεχνούν εύκολα είναι σαφή όσα είχαν αναφέρει προεκλογικά και οι μέν και οι δε, άρα δεδομένου ότι δεν ισχύουν η απάτη είναι δεδομένη. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας είχε αναγάγει το δίκαιο ως πρώτη του προτεραιότητα και οι έτεροι της αντιπολιτεύσεως την διαφάνεια.

Ισχύουν ;

Αυτούς που είχαν αναφέρει προεκλογικά την ‘’Διαφάνεια‘’ προσωπικά τους βλέπω τυχαία μια φορά στα τέσσερα χρόνια στην περιοχή μας, πώς θα μας εξασφάλιζαν την διαφάνεια είναι σημαντικό ζητούμενο. Στον αντίποδα το ‘’Δίκαιο‘’ Παπανικολάου το γνωρίζουν άπαντες, με όσα έχουν ισχύσει με τα γραφεία τύπου , τα τσιράκια - παπαγαλάκια και ασφαλώς εις βάρος ημών. Όσα ισχύουν τοπικά είναι ηλίου φαεινότερα και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.

Όσοι παρουσιάστηκαν διαθέσιμοι ως αυλοκόλακες και παπαγαλάκια έτυχαν συμβάσεων και εξυπηρετήσεων , στον αντίποδα μήπως ακούς κάπου το ληστεμένο τοπικό ραδιόφωνο της Γλυφάδας ;

Σε πλήρη αντίθεση με το παρελθόν σήμερα οι συχνότητες είναι ψηφιακές , δεν απαιτούνται τα χρήματα του παρελθόντος , και για πολλοστή φορά , τα Νότια προάστια όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα - κυβερνήσεις - δήμαρχοι τα έχουν Β' Διαλογής. ( Β' Αθηνών )

Μη ξεχνάς τι υφίσταται στο υπόλοιπο μισό του Ν.Αττικής, ενώ για τα νότια προάστια έκαναν δεξιοί - αριστεροί πανάκεια τον κ.Λάτση , λές και το Ελληνικό θα έχει θετικό αντίκτυπο σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους ! Η Διαπλοκή και οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες θα δώσουν το παρόν αύριο και στο Ελληνικό. Ποιοι είναι οι συνάδελφοι του Σπύρου Λάτση ;Δεν είναι τα ίδια άτομα που υπηρετούν 50 χρόνια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ;

Ενδεχομένως μπορεί να θεωρείτε άσχετα με το θέμα όσα αναφέρω, όμως είναι απόλυτα σχετικά, διότι σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό είναι ξεκάθαρο ότι διαμορφώνεται η αντιστοιχία όσων ίσχυσαν στην Αττική επί 35 χρόνια Ραδιοτηλεοπτικής ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ , και όπως αντιλαμβάνεστε το οικόπεδο που ‘’χάρισαν‘’ στον ‘’επενδυτή‘’ είχε ιδιοκτήτες τους οποίους λήστεψαν με ΑΠΑΤΗ, Συνοικία Βοσπόρου, και μέχρι σήμερα έτεροι οφελήθηκαν και οφελούνται από το Ελληνικό αντί για τους αυτόχθονες !

Αύριο ;

Το ''έργο'' το έχουμε ξαναδεί , διότι είναι η ζωή μας , δεν είναι η δική τους , και όπως μας πέταξαν έξω από το τέως αεροδρόμιο με απαλλοτρίωση και σήμερα ιδιοκτήτης είναι ο Σ. Λάτσης και αύριο μια σειρά ξενόφερτων νεόπλουτων, όπως πρωτοστάτησα στα ερτζιανά FM και σε έτερους έκαναν ''πάσα'' τις συχνότητες οι εκάστοτε κυβερνώντες , όπως ο ίδιος δέχτηκα σειρά διώξεων - κατασχέσεων διότι αξίωνα δημόσια ανατροπή της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και έτεροι ''τρύπωσαν'' στον δήμο Γλυφάδας ως ''ανατροπή'', τα ίδια πράττουν και οι συνεργάτες του Σ. Λάτση και ενδεχομένως και ο ίδιος στο Ελληνικό.

ΥΓ: Μια παράσταση τσίρκου έχει αρχή, μέση και τέλος, ενώ στην δική μας πραγματικότητα την ''ανατροπή'' την χρησιμοποίησαν, ο υδραυλικός ο οποίος συνεργάζεται με τον δήμαρχο - διοικούντες ,(εξυπηρετήσεις), και οι ''άλλοι''οι οποίοι επίσης συνεργάζονται δια ζώσης με τον δήμαρχο και τους διοικούντες. Άλλος δέχτηκε σειρά από διώξεις - κατασχέσεις και όσα συνεπάγονται για την ανατροπή , και οι έτεροι στα μέσα , στη μάσα , και στα δια ζώσης ! Είναι αυτό που λέει απλοϊκά ο λαός μας. Άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη. Είναι δυνατόν να κάνουν ανατροπή οι συνεργάτες και οι δια ζώσης , η σκόπιμα διέβαλαν και αλλοίωσαν την έννοια ανατροπή ώστε να μην προκύψει ποτέ το δίκαιο όσων ακόμα ιδεολογικά αγωνίζονται; Σε καμία περίπτωση δεν δέχτηκα τα δια ζώσης και δεν έγινα λαμόγιο. Εσείς, οι δικοί σας;Έχετε ''μεγαλύτερη ανάγκη'' ακόμα και σήμερα, το 2022 , όπως αναφέρατε το 2014 , ενώ από το 2015 έως και το 2019 γεμίζατε τα σεντούκια και τους κωδικούς ?

Λίγα λόγια για την ανάπτυξη, τις μελλοντικές απάτες και τους ωφελούμενους της ''ανάπτυξης'' - Κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις

- Δεδομένου ότι το τέως αεροδρόμιο στα όρια Γλυφάδας, Ελληνικού, Αλίμου μελλοντικά θα έχει διευρυμένο real estate μάλλον θα προκύψουν και νέα κρούσματα απάτης , όμως , αν προσωπικά δω να πωλούνται διαμερίσματα η βίλες εκεί που γεννήθηκα , αναφέροντας μου ότι αυτό λογίζεται ''ανάπτυξη'', δεν γνωρίζω πως θα αντιδράσω. Εννοώ ένας Καταριανός , είτε ένας Κινέζος, είτε ακόμα και ένας νεόπλουτος νεοέλληνας να γίνει ο ιδιοκτήτης εκεί που μας ξεσπίτωσαν στο παρελθόν, επίσης , για την ''ανάπτυξη'' του αεροδρομίου - αερολιμένα , και με ωφελούμενους τον επενδυτή, τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, και ασφαλώς τους προσληφθέντες της εταιρίας Λάτση, είτε ακόμα, λοιπούς κ.κ. οι οποίοι θα έχουν ήδη ''δικτυωθεί'' εντός του Ελληνικού. Εμάς, αν μας είχαν αφήσει στην ησυχία μας, δεν θα πετυχαίναμε κάποια ανάπτυξη ? ( Δεν ανέφερα τους ωφελούμενους Συριζαίους της περιόδου 2015 - 2019 διότι αυτοί που υπέγραψαν προαναφέρονται. )

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που πουλούσε ανύπαρκτα ακίνητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">