ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητσοτάκης: Συναντίληψη με το Κάιρο για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών


Για κοινή αντίληψη με την Αίγυπτο αναφορικά με την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην περιοχή έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη τη βράδυ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα υπέρ της νομιμότητας στην Άγκυρα.

Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση του Καΐρου για μονομερή οριοθέτηση εκ μέρους του, με τρόπο που αγνοεί το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι «υπάρχει μια συναντίληψη με την Αίγυπτο για τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβανόμαστε πώς πρέπει να οριοθετήσουμε τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν ήδη προχωρήσει σε μία μερική οριοθέτηση, η οποία είναι απολύτως συμβατή με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, εξ ου κι έχει αναγνωριστεί από όλους. Σε αντίθεση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν. Εξ ου και το θεωρούμε όλοι -όταν λέμε όλοι εννοώ και όλη η ευρωπαϊκή οικογένεια- ως άκυρο κι ως ένα κείμενο το οποίο δεν παράγει ουσιαστικά κανένα έννομο αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/KG8N25i
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητσοτάκης: Συναντίληψη με το Κάιρο για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">