ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπύρος Λάτσης: Το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει !


Την πώληση κατοικιών με επιδότηση τόσο από τη Lamda Development όσο και από τις τράπεζες αναφέρει ότι σχεδιάζει ο όμιλος Λάτση όπως είχε αναφέρει μιλώντας σε απευθείας σύνδεση από τη Γενεύη ο Σπύρος Λάτσης, «κόβοντας» την κορδέλα του έργου στο πρώην αεροδρόμιο στις 17 Οκτωβρίου 2022.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

 «Το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει» 

«Το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει», ανέφερε αρχικά o Σπύρος Λάτσης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων της επένδυσης, μέσω σύνδεσης με την Γενεύη, καθώς ένας λόγος υγείας δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει στην Ελλάδα. 

Στον αντίποδα το ΚΚΕ ανέφερε ότι πρόκειται για έγκλημα στο οποίο είναι συνυπεύθυνοι Νέα Δημοκρατία , ΣΥΡΙΖΑ , καθώς και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ , του οποίου η κυβέρνηση το 2015 υπέγραψε την σύμβαση παραχώρησης, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για εξαπάτηση, λέγοντας ότι εγκαινίασε για δεύτερη φορά μια επένδυση η οποία έχει βαλτώσει με δική του ευθύνη, ενώ άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός του Ελληνικού και εξελίσσεται σε μια υπόθεση Real Estate με πώληση οικοπέδων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός ανάπτυξης ανέφερε ότι το Ελληνικό προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα και είναι ένα έργο το οποίο ενώνει.


Προσωπικά άφησα ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να κωπάσει ο θόρυβος όσων μεταδίδουν τηλεοπτικά κανάλια,  εφημερίδες , κυβερνητικοί παπαγάλοι καθώς και ιστοσελίδες , τα οποία είναι πριμοδοτούμενα 
εκατομμυρίων των λιστών Πέτσα και θα αναφέρω την προσωπική μου άποψη.

Είναι δυνατόν , σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν από το ΚΚΕ , όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ , το Ελληνικό να αποτελεί ένα έργο το οποίο ενώνει ;

Πολιτική καπηλεία

Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται πολιτική καπηλεία, ενώ σε μείζονος σημασίας εθνικά και οικονομικά ζητήματα , όπως είναι το τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού , τα αστικά πολιτικά κόμματα , καθώς και οι οικονομικοί παράγοντες , όφειλαν να είναι ειλικρινείς και ακριβοδίκαιοι.

Πριν σας υπενθυμίσω τα όσα ανέφερε ο κ. Σπύρος Λάτσης, να σας επισημάνω ότι πριν υλοποιηθεί το ελάχιστο του έργου εντός του Ελληνικού, ήδη η κυβέρνηση έχει προβεί σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών της περιοχής με αποτέλεσμα χιλιάδες δικαιούχοι επιδομάτων σε Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη , κ.α δήμους της περιοχής μας να έχουν μείνει χωρίς επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και ΕΕΕ.

Επίσης,  ο υποφαινόμενος αν και γεννημένος στον Βόσπορο, και καθολικά καμένος από αστικά πολιτικά κόμματα και πολιτικές συντεχνίες, ενώ συμμετείχε πολιτικά σε όλες τις εκδηλώσεις ουδέποτε κράτησε στα χέρια του πανό με το σύνθημα ''το Ελληνικό δεν πωλείται''.

Αντιθέτως, όσοι κρατούσαν τα πανό ''το Ελληνικό δεν πωλείται'' , διετέλεσαν σε σημαίνουσες κυβερνητικές και πολιτειακές θεσμικές θέσεις την περίοδο 2015 - 2019 ενώ με υπογραφή του Α. Τσίπρα το Ελληνικό το 2015 είχε παραχωρηθεί στην Lamda Developmend Λάτση ! 

Όπως αντιλαμβάνεστε μηδενική φερεγγυότητα, και ειδικότερα όταν από την δεκαετία του 90 γνώριζαν ποια θα είναι η μετεξέλιξη του τέως αεροδρομίου. Υφίσταντο καθημερινές τοπικές ραδιοφωνικές μεταδόσεις και όσα βλέπουν σήμερα τα οποία αφορούν και γίνονται στο Ελληνικό τότε τα άκουγαν πριν υπάρξουν.

Σπύρος Λάτσης:  Σε ποιους απευθύνεται το έργο: Σε όλους τους επισκέπτες, καθώς θα είναι προσβάσιμο. Το έργο έχει δημιουργήσει συνθήκες που οι τιμές να φαίνονται απρόσιτες στα νότια προάστια. Σχεδιάζουμε να δώσουμε τη δυνατότητα και σε οικονομικά ασθενέστερους να μείνουν στο Ελληνικό. 

Ένα τμήμα του οικιστικού προγράμματος είναι με πολυκατοικίες τύπου hybrid, που οι αγοραστές, άλλοι να πληρώνουν με τις τιμές της αγοράς, και άλλοι στο ίδιο κτήριο με πριμοδότηση από τη lamda και μακροχρόνιες συμβάσεις από το τραπεζικό σύστημα. Σκοπός μας είναι όλοι να επωφελούνται», ανέφερε. 

Το έργο περιλαμβάνεται στα οικιστικά projects της ανάπλασης και δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, αλλά έγινε γνωστό δια στόματος Λάτση στο πλαίσιο των εγκαινίων. 

Ο κ. Λάτσης παραδέχθηκε πως υπάρχει ένας αριθμός πολιτών οι οποίοι τίθενται ενάντια στο έργο. Από αυτούς, ανέφερε ο κ. Λάτσης, κάποιοι έχουν σοβαρούς λόγους και μερικοί λιγότερους. 

«Όταν αυτό το έργο ήρθε στην προσοχή μου το 1996 πίστευα πως θα υπάρχει κρατικός σχεδιασμός με νησίδες ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες της ΕΕ και αυτού του τύπου τα έργα, παίρνουν πολύ χρόνο και μελετώνται από το κράτος μέχρι να υλοποιηθούν, σε αρκετές περιπτώσεις περισσότερο από 50 χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι αυτός ο τρόπος είναι λανθασμένος ή ότι η ιδιωτική ανάπτυξη είναι χειρότερη», εξήγησε. 

«Από την εποχή που έγιναν οι πρώτες σκέψεις για τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου στα Σπάτα και οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Σημίτη, έχουν παρέλθει 45 και 25 χρόνια», ανέφερε ο κ. Λάτσης. 

«Κατά τη μακρά αυτή περίοδο το κράτος εκτέλεσε αρκετές μελέτες για το Ελληνικό και του Αγίου Κοσμά, από έγκριτα γραφεία μελετητών, οι οποίες παρέμειναν σε συρτάρια», πρόσθεσε. Ο κ. Λάτσης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή του Ελληνικό μέχρι πρόσφατα, διαβάζοντας μάλιστα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητού του ΕΜΠ, δρ. Βασεχόφεν, ο οποίος είχε εκπονήσει έκθεση για την κατάσταση στο Ελληνικό. 

Ο κ. Λάτσης εξήγησε πως λόγω της κρίσης το έργο μετατράπηκε από «κρατικό με ιδιωτικές νησίδες» σε «ιδιωτικό με κρατικές και κοινωνικές νησίδες». Οι συνθήκες που επέφεραν την αλλαγή αυτή ελπίζω να μην επιστρέψουν ποτέ στη χώρα, τόνισε ο κ. Λάτσης, προσθέτοντας πως τα αναπτυξιακά έργα που είναι πολλά – και πέρα του Ελληνικού - να βοηθήσουν να έχουμε μια πιο εύρωστη οικονομία. 

Επισήμανση: Σύμφωνα με την στάση την οποία κρατούν η κυβέρνηση, αστικά πολιτικά κόμματα , πολιτικοί, δήμαρχοι , φορείς, επενδυτές , κ.α., επί σειρά ετών πολύ αμφιβάλω ότι θα προκύψει μια πιο εύρωστη οικονομία.

Είναι ξεκάθαρο ότι σε όλες τις προηγμένες χώρες η οποιαδήποτε επένδυση έχει σε πρώτη προτεραιότητα τους αυτόχθονες, ενώ μέχρι σήμερα από την υπόθεση τέως αεροδρόμιο Ελληνικού έχουν οφεληθεί και οφελούνται έτεροι. ( Ονόματα δεν αναφέρω είναι γνωστοί.)

Ποιούς ενώνει το έργο του Ελληνικού αν προτίστως δεν ενώνει τουλάχιστον εμάς ; Εμείς γεννηθήκαμε στην παλαιότερη συνοικία της Γλυφάδας, η οποία είχε δεκαετίες ζωής, ενώ πλεόν δεν υφίσταται και από την υπόθεση τέως αεροδρόμιο Ελληνικού ,  ως επένδυση , δεν γνωρίζουμε ούτε ευρώ απολαβής η οφέλειας. 

ΥΓ: Να προσθέσω ακόμα και το τοπικό ραδιόφωνο, ΓΛΥΦΑΔΑ FM 91 MHZ , το οποίο δίωξαν - κατέσχεσαν έπειτα από  δεκαετίες ουδείς συνέβαλε να επαναλειτουργήσει από πλειάδα κυβερνήσεων, περιφερειαρχών, δημάρχων, κομμάτων, κ.α.

- Η ανάρτηση , εντελώς τυχαία , είχε την αρίθμιση 91 πριν γράψω για το τοπικό ραδιόφωνο, και δεν θα επεκταθώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και συνεργάτες η οποία μας αποστέρησε το 1991 κατόπιν πλήρους φακέλλου αιτήσεως μια άδεια λειτουργίας. Το ίδιο έκανε και η κυβέρνηση Τσίπρα η οποία όφειλε να αποκαταστήσει τις αδικίες με ένα σύγχρονο και ενιαίο νόμο. 

- Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός έπειτα απο τους κοινωνικούς αγώνες πολλών ετών, έτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπουργοί, περιφερειάρχες, πρόεδροι, κ.α. (ενώ σήκωναν τα πανό κατά της πώλησης), το Ελληνικό στον κ. Λάτση, άδειες σε μια χούφτα οικογένειες ΜΜΕ διαπλοκής και εμείς χωρίς δικαίωση. 

Συμπέρασμα ? (Μήπως το *ΚΚΕ προσεγγίζει καλύτερα , συνολικά και ολοκληρωμένα με λίγες λέξεις την διάσταση του ζητήματος Ελληνικό ; ) 

* Aν δεν διαπράττεται εκ νέου καπηλεία όμοια του ΣΥΡΙΖΑ και τηρήσει απαρέγκλιτα για πάντα την ίδια γραμμή. Διότι το έγκλημα ενυπάρχει παντού και πάντα , και ειδικότερα σε ανάλογες περιπτώσεις έργων δισεκατομμυρίων με εμπλοκή κομμάτων , κυβερνήσεων , πολιτικών , υπεραξία , υπερτιμολογήσεις , αδειοδοτήσεις , αύξηση αντικειμενικών , κέρδη δις των λίγων - ζημία των πολλών , κ.α. 

* Ορισμένοι κ.κ. σε πολιτικό επίπεδο ήδη διέπραξαν έγκλημα με όσα προαναφέρω όμως αυτοί, όπως έλεγε ο αείμνηστος Καζατζίδης, είναι σπείρες , είναι κλίκες, ενώ στον αντίποδα εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ. Ακόμα και στις ΟΜ ήμουν ανεξάρτητος ενώ αυτοί ομάδες - συνιστώσες. ( Να σας αναφέρω και το σημαντικότερο. Είναι δυνατόν να έδιναν με ειλικρίνεια τον αγώνα για το Ελληνικό, κατά της παραχώρησης , άτομα τα οποία δεν έχουν γεννηθεί καν στην περιοχή ;)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπύρος Λάτσης: Το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">