ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τι αλλαγές φέρνει στη Δικαιοσύνη το έργο «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα»


Τις σημαντικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων, μέσω της ψηφιοποίησης υπηρεσιών, παρουσιάζει σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι αρμόδιοι υπουργοί θα παρουσιάσουν το έργο “Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα» που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής οργάνωσης, λειτουργίας και επικοινωνίας των Δικαστικών Φορέων της χώρας, την αναβάθμιση της ποιότητας και της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης και την αύξηση της διαφάνειας στη λειτουργία του δικαστικού συστήματος.

Μετά την παρουσίαση που θα γίνει στο Πρωτοδικείο Αθηνών, θα διανεμηθεί σύντομο ενημερωτικό σημείωμα για το έργο που αφορά στην υλοποίησης δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων (Πρωτοδικεία και Εφετεία), του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, του ανακριτικού έργου (Πρωτοδικεία και Εισαγγελίες) και των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

Η δεύτερη δράση του προγράμματος αφορά την ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος, μέσω του οποίου θα γίνεται η δημοσίευση σε πραγματικό χρόνο της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των Δικαστηρίων της χώρας στο διαδίκτυο, στους ενδιαφερόμενους (δικηγόροι, πολίτες κλπ.).

Τα αναμενόμενα άμεσα οφέλη του έργου είναι να εκσυγχρονίσει την εσωτερική οργάνωση, λειτουργία και επικοινωνία των Δικαστικών Φορέων της χώρας, να αναβαθμίσει την ποιότητα και την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και να αυξήσει την διαφάνεια στη λειτουργία του δικαστικού συστήματος.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/aVS18Qz
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι αλλαγές φέρνει στη Δικαιοσύνη το έργο «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">