ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην Πρίστινα ο Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Κοσόβου


Επίσκεψη στην Πρίστινα πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κοσοβάρα ομόλογό του Donika Gërvalla-Schwarz, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, στις 11:30 ώρα Ελλάδας.

Αμέσως μετά, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Albin Kurti, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.

Τέλος, ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πρίστινα, αναμένεται να συναντήσει στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

Oι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεργασία Αθήνας – Πρίστινας σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, ενέργεια, πολιτισμός και υγεία, καθώς και σε περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και εξελίξεων ως προς τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πρίστινα τον Οκτώβριο του 2020, τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022, ενώ η Κοσοβάρα υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/8u0qNWl
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην Πρίστινα ο Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Κοσόβου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">