ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Market Pass: Η Κυβέρνηση έκλεψε το ψωμί των φτωχών και παρέχει ένα ψίχουλο στους έχοντες και κατέχοντες


Για ψηφοθηρικούς λόγους η Κυβέρνηση έκλεψε το ψωμί των φτωχών για ένα ψίχουλο στους έχοντες και κατέχοντες, και ειδικότερα 40.000 χιλιάδες ευρώ εισόδημα και 400.000 χιλιάδες περιουσιακά στοιχεία.

Πραγματικά θλιβερή και μίζερη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της νέας τάξης, Γιάννη Οικονόμου , ότι το κόμμα το οποίο θέσπισε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ώστε να ανακουφίσει χιλιάδες ταλαιπωρημένους από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ  «παραμένει απών από τις αγωνίες, τις ανάγκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας της κοινωνίας».

Το λιγότερο ΝΤΡΟΠΗ διότι συνολικά γνωρίζουμε συμπολίτες μας στους οποίους έκλεψαν το ψωμί από το στόμα ώστε να παρέχουν για ψηφοθηρικούς λόγους ένα ψίχουλο στους έχοντες και κατέχοντες.

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι σύμφωνα με το ''σχέδιο'' της κυβέρνησης ΝΔ, με τις αντικειμενικές αξίες, ''άρπαξαν'' από χιλιάδες πολίτες χωρίς εισόδημα επιδόματα και το ΕΕΕ ώστε εν όψει των εκλογών να περάσουν το μήνυμα ότι ενδιαφέρονται για την κοινωνία, όμως η κοινωνία ζει τις αγωνίες, τις ανάγκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας, από την κοινωνία η κυβέρνηση από τις αρχές του 2022 αποστέρησε επιδόματα και το ΕΕΕ , και η κοινωνία γνωρίζει ότι με τα παρεχόμενα ψίχουλα του Market Pass κανείς από όσους/ες έχουν 40.000 χιλιάδες ευρώ εισόδημα δεν σώζονται ούτε επιλύονται τα προβλήματά τους. Στον αντίποδα για τα ψίχουλα στους έχοντες και κατέχοντες του Market Pass η ίδια κυβέρνηση άφησε χωρίς ψωμί και ΕΕΕ χιλιάδες πολίτες χωρίς εισόδημα. Ενδιαφέρονται για την κοινωνία ;

Ειδικότερα, ενώ οι δικαιούχοι του Market Pass υπερβαίνουν τα τρία εκατομμύρια, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου στους οποίους διέκοψαν τα επιδόματα είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Τους έκοψαν το επίδομα διότι άφησαν αμετάβλητο το όριο αντικειμενικής αξίας των 90.000 χιλιάδων ευρώ ενώ το όριο περιουσιακών στοιχείων για το Market Pass είναι οι 400.000 χιλιάδες ευρώ. 

Όσοι/ες διαθέτουν νομικές γνώσεις μήπως καθίσταται σαφής ο χαρακτήρας αντισυνταγματικότητας στις επιδοματικές πολιτικές που ισχύουν επί τριετία ;

Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν ισχύει το όριο της αντικειμενικής αξίας των 90.000 χιλιάδων ευρώ σε όσα επιδόματα έχει παρέχει επί τριετία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ,και συγκεκριμένα και στο Market Pass , ενώ άφησαν αμετάβλητο επί τριετία το όριο των 90 χιλιάδων στο ΕΕΕ και ανέβασαν τις αντικειμενικές αξίες 30 - 300 % ψηλότερα ; Μπορούν να μας το εξηγήσουν ;Αν προκύψει ικανοποιητική επεξήγηση ενδεχομένως να αλλάξουμε και άποψη.

ΣΥΡΙΖΑ για market pass: Υπάρχουν πιο αποτελεσματικές λύσεις

«Στην κυβερνητική τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση στους καταναλωτές, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί ακόμα μια προκλητική χαριστική ρύθμιση προς όφελος των υπερκερδών των διυλιστηρίων, τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει εδώ και 15 μήνες από την αισχροκέρδεια Τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.»

«Μετά το “δώρο” 1,8 δισ. ευρώ υπερκέρδη στους ηλεκτροπαραγωγούς, ο κ. Μητσοτάκης χαρίζει τώρα επιπλέον δισ. ευρώ υπερκέρδη στα διυλιστήρια.

Εφαρμόζει ποσοστό 33% στη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων στο χαμηλότερο συντελεστή που επιτρέπει η Ε.Ε., αντί για 90% που και ο ίδιος είχε εξαγγείλει ότι θα επιβάλει στους ηλεκτροπαραγωγούς.

Η τροπολογία για τη φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια αποσκοπεί να προστατέψει τα ίδια τα υπερκέρδη. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης: 

Βαφτίζει την έκτακτη εισφορά “δαπάνη”, η οποία εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος, γλιτώνοντας ουσιαστικά τις εταιρείες από ένα μέρος της φορολογικής επιβάρυνσης που θα είχαν κανονικά».

«Pass-κοροϊδίας» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, τη νέα ψηφιακή κάρτα, «Market-Pass»

«Μέτρο που δε θίγει στο ελάχιστο τους μηχανισμούς και τις αιτίες της ακρίβειας»

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα προεκλογικό μέτρο, «σταγόνα στον ωκεανό» των ανατιμήσεων, που προέρχεται και πάλι από τη λαϊκή τσέπη, αφού η αφαίμαξη του λαού είναι αυτή που χρηματοδοτεί και τα υπέρογκα κέρδη των διυλιστηρίων. Ένα μέτρο που πάνω από όλα δε θίγει στο ελάχιστο τους μηχανισμούς και τις αιτίες της ακρίβειας» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει στο σχόλιό του:

«ΥΓ: Κατά τ' αλλά, ευτυχώς που ζούμε στην καπιταλιστική Ελλάδα του 2022 κι όχι σε κάποια σοσιαλιστική χώρα όπου μοίραζαν τρόφιμα με κουπόνια.»

 

 Γ.Κ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Market Pass: Η Κυβέρνηση έκλεψε το ψωμί των φτωχών και παρέχει ένα ψίχουλο στους έχοντες και κατέχοντες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">