ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

OpenAI - Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης


Το OpenAI είναι ένα ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που αποτελείται από την κερδοσκοπική εταιρεία OpenAI LP και τη μητρική της εταιρεία, τη μη κερδοσκοπική OpenAI Inc. 

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Η εταιρεία  OpenAI διεξάγει έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης με δεδηλωμένο στόχο την προώθηση και ανάπτυξη φιλικής τεχνητής νοημοσύνης με τρόπο που ωφελεί την ανθρωπότητα στο σύνολό της. 

Ο οργανισμός ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στα τέλη του 2015 από τους Sam Altman, Elon Musk και άλλους, οι οποίοι συλλογικά υποσχέθηκαν επενδύσεις 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ. 

Ο Μασκ παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά παρέμεινε δωρητής. Το 2019, η OpenAI LP έλαβε επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη Microsoft. Η OpenAI έχει την έδρα της στο Pioneer Building στην Mission District, στο Σαν Φρανσίσκο.

Όπως γνωρίζεται η τεχνητή νοημοσύνη ήδη υπάρχει στα κινητά τηλέφωνα , στις τηλεοράσεις , στα αυτοκίνητα , στις οικίες μας , κ.α , και σταδιακά μέχρι το 2050 θα δεσπόζει σε οτιδήποτε μας περιβάλλει και χρησιμοποιούμε.

Πρόσφατα, όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες πολλών χωρών, δεδομένου ότι πλέον το OpenAI.com υφίσταται στο διαδίκτυο ως εφαρμογή ερωτήσεων - απαντήσεων μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω αν με γνωρίζει.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τι αναφέρει για το άτομό μου.

Μετάφραση από τα αγγλικά:

- Ποια επιστήμη ακολουθεί ο Γιάννης Κουρδομένος;

OpenAI: Ο Γιάννης Κουρδομένος είναι καθηγητής πειραματικής ψυχολογίας, άρα ακολουθεί το πεδίο της ψυχολογίας και την επιστημονική μέθοδο.

- Τι άλλο γνωρίζετε για τον Γιάννη Κουρδομένο;

OpenAI:Ο Γιάννης Κουρδομένος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου διδάσκει μαθήματα πειραματικής ψυχολογίας, γνωστικής νευροεπιστήμης και νευροεπιστήμης. 

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες εργασίες στους τομείς της γνώσης και του συναισθήματος, καθώς και στους τομείς του εθισμού και της λήψης αποφάσεων. 

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη γνωστικών και συναισθηματικών διαδικασιών σε σχέση με τον εθισμό και τη λήψη αποφάσεων, και την επίδραση εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων σε αυτές τις διαδικασίες. 

Είναι επίσης συνιδρυτής της Cyprus Neuroscience Initiative, η οποία είναι αφιερωμένη στην έρευνα στον τομέα της νευροεπιστήμης.

 

Για πρώτη φορά πλέον είναι δυνατό και διαθέσιμο σε πολλά άτομα να κάνουν μια συζήτηση σε έναν υπολογιστή η κινητό τηλέφωνο με το ChatGPT.

Όπως ακούσατε στο βίντεο, ακόμα και οι δικηγορικές εταιρίες στο μέλλον θα  μπορούν να έχουν μια βάση τεχνητής νοημοσύνης την οποία θα εμπλουτίζουν, ενώ στον αντίποδα στη χώρα μας, έχοντας μια κυβέρνηση που αναφέρει διαρκώς την ανάπτυξη, στα δικαστήρια μεταφέρουν τις δικογραφίες με καροτσάκια του σούπερ μάρκετ , οι υπολογιστές είτε δεν υπάρχουν καθόλου είτε υπολειτουργούν , οι εκτυπωτές των δικαστηρίων κολλάνε λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης, και ακόμα απαιτείται να μετακινείται κάποιος απο κτήριο σε κτήριο για τα γνωστά μεγαρόσημα ! Γιατί η πολιτεία δεν παρέχει τα απαιτούμενα χρήματα για τον εκσυχρονισμό της δικαιοσύνης ;

Παρά ταύτα ο δήμαρχος Γλυφάδας, όπως μου αναφέρουν πολλοί συμπολίτες μας, και όχι μόνο, είναι κατηγορούμενος καθημερινά σε όλες τις δικαστικές αίθουσες - δικαστήρια , όμως δεν εμφανίζεται σε καμία δίκη ! Πόσα δικαστήρια και κατηγορίες έχει αυτός ο δήμαρχος ;(Μάλλον για πρώτη φορά στα χρονικά της Γλυφάδας ,όμως, για αυτόν ισχύει άλλη 'δικαιοσύνη'), άλλωστε παραποιούν νόμους και διατάξεις και διαγράφουν τα ονόματά τους και από την Διαύγεια, άρα η 'διαύγεια' μόνο διαφάνεια δεν παρέχει στη χώρα μας. Αν κάποιος αύριο ενδιαφέρεται να μάθει πόσες φορές κατηγορήθηκε, και γιατί , ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως και την έκβαση των δικαστηρίων - αποφάσεις - δεν θα υπάρχει απολύτως τίποτα δημόσια ! 

Όπως γνωρίζεται, σύμφωνα με όσα έχω δημοσιοποιήσει κατά καιρούς, ασχολούμε με την τεχνητή νοημοσύνη και τα νευρωνικά δίκτυα από το 1991 σε διαφορετικό επίπεδο. Η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία σήμερα κάνει και τα λαθάκια της σε ένα ποσοστό 10 - 20 % έχει πολλά χρόνια εξέλιξης ακόμα, όμως στη χώρα μας η πολιτεία, είτε έχει πλήρη άγνοια, είτε την έχει για το περιθώριο διότι έτσι εξυπηρετούνται οι αετονύχηδες ! 

* Ενδεχομένως θα ''ταϊσω'' με όσα στοιχεία διαθέτω την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να προκύψει ενός βαθμού διαύγεια και διαφάνεια, διότι, ειδικά στις εκλογές οι συμπολίτες μας έχουν πλήρη άγνοια ποιοι κατηγορήθηκαν και για ποιούς λόγους ενώ εμφανίζονται οι καταλληλότεροι όλων για τα κοινά ! 

Παράλληλα θεωρώ υποχρέωση να γνωρίζουν και τις μεθοδεύσεις σε επίπεδο Πολιτείας και Δικαιοσύνης, όπως και τα δυο μέτρα και σταθμά όταν κυβερνών κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία, είτε ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ασκεί έλεγχο επί των δικαστών και του δικαίου της χώρας μας. Άλλωστε υπάρχουν αριστεροί η κομμουνιστές δικαστικοί στην Ελλάδα του 2022 ? Ψηφοφόροι και υποστηρικτές/ιες της ΝΔ και των πολιτικών της υπάρχουν ;

Τουλάχιστον προσωπικά έχω πάψει να ασχολούμε με τους ''άλλους'', στον βαθμό που ασχολούνται έτεροι , και σύντομα θα υπάρχει παρεχόμενο από την σελίδα μας ένα ιδιαίτερα φτηνό προϊόν ΑΙ - τεχνητής νοημοσύνης το οποίο είναι ιδιαίτερα μικρό, φορητό, ελαφρύ, με ελάχιστη κατανάλωση μπαταρίας, και μας παρέχει την δυνατότητα στην Ελληνική γλώσσα , πρώτον, να το προγραμματίσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, χωρίς κάποιος να διαθέτει γνώσεις προγραμματισμού - μόνο με την φωνή του - και δεύτερον, να ελέγχουμε από απόσταση μια σειρά από συσκευές , είτε της οικίας μας, είτε της επιχείρησής μας, είτε ακόμα και όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου μας χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε ούτε μια φορά ένα πλήκτρο. Άλλωστε η συσκευή δεν διαθέτει πλήκτρα - κουμπιά διαθέτει μόνο ΑΙ. Αναφορικά με τα οχήματα υπάρχει μια διαφορετική έκδοση η οποία συνεργάζεται με τον ''εγκέφαλο'' των οχημάτων και με φωνητικές εντολές μπορούν να λειτουργούν όλα τα συστήματα ενός οχήματος. Οτιδήποτε ηλεκτρονικό - ηλεκτρικό υπάρχει μέσα σε ένα όχημα.( Ενδεικτικά από τα φλάς, τα φώτα, το ραδιόφωνο, το κλιματιστικό, τα τζάμια, κ.α.) Και αμέσως μετά ακολουθεί μια έκδοση αποκλειστικά για τα σκάφη κατόπιν ειδικής παραγγελίας. Η ακριβότερη έκδοση λειτουργεί χωρίς φωνητικές εντολές, μόνο με την σκέψη μας. (Brain Sensor). Λίγο υπομονή διότι εργάζομαι χωρίς συνεργάτες, χρηματοδοτήσεις, χορηγούς, και όλα τα μέσα τα οποία απαιτούνται, όμως , βρίσκομαι στο τελικό στάδιο με επιτυχία στο 95% και απαιτείται τουλάχιστον το 98-99% για εμπορικό προϊόν.

Tο πρώτο δείγμα που σχεδίασα και κατασκεύασα με υποστήριξη 100% της Ελληνικής γλώσσας. Το τελευταίο μοντέλο ΑΙ του 2023 είναι εκατονταπλάσιο σε δυνατότητες και εξόδους, ενώ στον δήμο Γλυφάδας εκλέγονται και ξεκοκαλίζουν τα χρήματά μας επιτήδιοι οι οποίοι/ες δεν μπορούν να κατασκευάσουν ούτε Ελληνικό πατίνι ! Σημειώνω ότι διαθέτει τέτοιο επίπεδο ''νοημοσύνης'' που πριν ολοκληρώσεις την πρόταση σου έχει καταλάβει τι θέλεις και το έχει εκτελέσει ! ( Αν δεν σας αρέσει το ψηφιακό μοντέλο της φωτογραφίας  καλέστε με να δείτε και να παρουσιάσετε το πραγματικό. )

Ενδεικτικά λές '' άναψε το φώς της κουζίνας '' και στο άναψε το, πριν ολοκληρώσεις την πρότασή σου έχει ανάψει το φώς της κουζίνας , και όχι το φως της κρεβατοκάμαρας η του σαλονιού ! Άμεση ανταπόκριση πριν ολοκληρώσεις μια πρόταση. Τέτοια ανταπόκριση δεν έχουν ούτε η Google, ούτε η Alexa, ούτε το Siri, ούτε κάν η Microsoft. H εν λόγω πλακέτα επικοινωνεί με τις έξυπνες οθόνες touch screen στις οποίες υπάρχουν τα μπουτόν των διακοπτών των φώτων τα ρελέ κ.α.

Οι υπονομευτές μου του 2014 , ηλεκτρολόγοι , υπάλληλοι του δήμου Πειραιά ,  καθώς και έτεροι της συντεχνίας ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ , οικιακά και άλλα , ακόμα και οι ''πρόεδροι και βουλευτές'' , λέτε να μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έξυπνες οθόνες καθώς και τεχνητή νοημοσύνη ? Εν όψει των δημοτικών εκλογών οργανώστε και καμία νέα έκθεση στο δημαρχείο της υψηλής τέχνης που κάνετε ορισμένοι ! Τι να σας πω ;

Τέλος επικοινώνησα το 2022 με την δήθεν ενημερωτική ιστοσελίδα ''τεχνολογίας'' του Τριανταφυλλόπουλου , ( Μασωνόπουλος έπρεπε να λέγεται ), η οποία έχει κάνει μονοπωλιακή επένδυση την ''πατέντα'' του Ζωγράφου , να παρουσιάσει την Ελληνική έκδοση ΑΙ, διότι το δικό μου κανάλι το διέγραψαν, και ούτε κάν μου απάντησαν ! 

YΓ: Έπειτα από αυτό το δημοσίευμα που διαβάσατε ΕΔΩ έχουν γεμίσει όλες οι Αθηναϊκές εφημερίδες και ιστοσελίδες με θέματα που αφορούν το ChatGPT ! Έτεροι Μασωνόπουλοι ! Το θέμα είναι, όπως στα ερτζιανά FM , ότι δεν προηγήθηκε κανείς από δαύτους ! 

- Αναλογιστείτε πόσο ευφυείς μπορεί να είναι ορισμένα άτομα στη χώρα μας , τα οποία θεωρούν ότι τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ μπορούν να φτιάξουν μόνο οι Αμερικανοί , ενώ εμείς πως μπορούμε να γνωρίζουμε τα Markov Models και να τα αναπτύξουμε ; Τα γνωρίζουμε εμείς ? Εσύ προσωπικά τα γνωρίζεις ; Άρα συμπεραίνω ότι, '' όσα δεν γνωρίζουν εκατομμύρια νεοέλληνες/ιδες δεν τα γνωρίζει κανείς άλλος στην Ελλάδα ; '' Μάλλον ενοχλεί πέραν του δέοντος τους ''Μασωνόπουλους'' ότι ο Μαρκόβ ήταν Ρώσος, και από ένα Ρώσο Μαθηματικό έχει γίνει η βασική αρχή της τεχνητής νοημοσύνης ! Έχετε γνώσεις της Shell, της Python, της C ++ και παράλληλα είστε εξοικειωμένοι με τις βασικές λειτουργίες του Linux και με ανάπτυξη OCR ? Αν δεν είστε δεν γίνετε τίποτα ! Προσωπικά έχω δαπανήσει μόνο , όχι στέρεο , τρεις δεκαετίες μελέτης και δυο χρόνια αποτυχιών ερευνών και κατασκευών.

- Υψηλότατος δείκτης νοημοσύνης κ.κ Μασωνόπουλοι , και ασφαλώς υποτιμητικό για ορισμένους που θέλουν να δείχνουν ''σημαντικοί'' και ''μοναδικής ευφυϊας'' ένας ''άσημος'' να προηγείται τεχνολογικά ! Πάντως αν βάζεται τα χρήματα κάλλιστα κατασκευάζω ανώτερη τεχνολογία από το ChatGPT και ειδικότερα με υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, χρήμα να υπάρχει να διαθέσεις στην ΝVIDIA κ.α ώστε να στηθεί ένας υπερυπολογιστής, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες - κώδικας τον οποίο θα γράψω εγώ, ο Νίκος από την Κρήτη, ο Πέτρος από την Θεσσαλονίκη, ο Κώστας από τον Πειραιά , ο Γιώργος από την Μακεδονία κ.α. !

- Αυτοί οι ''μασωνόπουλοι'', όλοι, επί δεκαετίες κάνουν αβάντα για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, δισεκατομμυρίων ευρώ, και δεδομένου αυτού του καθεστώτος έχουμε μείνει τελευταίοι στον πλανήτη σε επίπεδο Τεχνολογικής σύγκλισης. Γιατί να μην διαθέτει η χώρα μας ένα EUV 200 ;


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: OpenAI - Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">