ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Κορογιαννάκης για QatarGate: Θα υπάρξουν σημαντικές δικαστικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο


Για το QatarGate και τις εξελίξεις που αναμένονται όσον αφορά στην Εύα Καϊλή μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο δικηγόρος από τις Βρυξέλλες, Νίκος Κορογιαννάκης.

Όπως εξήγησε, η προσωρινή κράτηση στο Βέλγιο ισχύει για ένα μήνα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου και επειδή 22 Ιανουαρίου είναι Κυριακή, δύο-τρεις ημέρες πριν από αυτή την ημερομηνία θα υπάρξει επανεξέταση του αιτήματος, κάτι το οποίο γίνεται αυτεπάγγελτα. “Δεν χρειάζεται να υπάρξει αίτηση της Εύας Καϊλή και των υπολοίπων” εξήγησε ο κ. Κορογιαννάκης.

Η έρευνα εξελίσσεται κανονικά. Η κ. Καϊλή εξετάστηκε και μια δεύτερη φορά. Θα υπάρξουν νέες ανακριτικές διαδικασίες. Στο μεταξύ αναμένει ο ανακριτής την έκδοση των δύο συλληφθέντων στην Ιταλία. Πιθανότατα υπάρχουν αιτήσεις άρσης ασυλίας εν ενεργεία ευρωβουλευτών. Υπάρχουν τρία ονόματα τα οποία κυκλοφορούν στις εφημερίδες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να κάνει την εσωτερική του διαδικασία μέσα στον Ιανουάριο. Όσοι αποδέχονται την άρση της ασυλίας τους, υπάρχει δυνατότητα ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ολομέλεια του Ιανουαρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οπότε θα υπάρχουν δικαστικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο, οι οποίες θα είναι σημαντικές” σημείωσε.

Όσον αφορά στις διαρροές για την υπόθεση, ο κ. Κορογιαννάκης τόνισε: “Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα για τη διαρροή που έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Η αίσθησή μου είναι ότι ένα μέρος της διαρροής προέρχεται από την Ιταλία, στην οποία υπάρχουν ορισμένοι κατηγορούμενοι και δικηγόροι. Να μην ξεχνάμε ότι από την τρίτη μέρα ήδη της προφυλάκισης υπάρχει πρόσβαση στο φάκελο από τους συνηγόρους όλων των εμπλεκομένων και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι προφανώς τμήμα της δικογραφίας που έχει διαρρεύσει“.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/f4t73qH
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Κορογιαννάκης για QatarGate: Θα υπάρξουν σημαντικές δικαστικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">