ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αν. Λοβέρδος για Καϊλή: Μας δημιουργεί προβλήματα αλλά όχι στις εκλογές (video)


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ως απολύτως μη αναμενόμενο το θέμα της εμπλοκής της Εύας Καϊλή στην υπόθεση διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου.  Σε ερώτηση τι σημαίνει ως πολιτική εξέλιξη ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι προέχει η ανθρώπινη πλευρά και η νομική ενώ σημείωσε  ότι «ένας άνθρωπος με τόσα χαρίσματα και επιτυχίες σε πλανητικό επίπεδο παθαίνει αυτήν την καθίζηση για πράξεις που δεν περνούν από το μυαλό σου, ότι μπορεί να τον αφορούν, αυτό είναι συγκλονιστικό».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γ. Κουβαρά για τη δήλωση Ανδρουλάκη περί Δούρειου Ίππου της ΝΔ για την κυρία Καϊλή, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι «αυτή είναι μια δική του αποστροφή, στηριγμένη σε γεγονότα τα οποία επικαλείται και σε ενημέρωση που είχε δώσει στους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως είπε χθες στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο. Κάνει μια παρέμβαση. Δίνει μια εξήγηση ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εάν την σχολιάσω, όπως μου ζητάτε και μία λέξη μου να ερμηνευθεί, θα μετατραπεί ένα τέτοιο οδυνηρό θέμα με τεράστια πολιτική διάσταση σε εσωκομματικό.

Εμείς έχουμε ένα θέμα μεγάλο μπροστά μας ως κόμμα, αλλά προς ώρας αυτό μας δημιουργεί προβλήματα. Στις εκλογές δεν θα μας δημιουργήσει πρόβλημα γιατί θα δώσουμε λυσσώδη αγώνα όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Για την ώρα ετεροκαθορίζεται η ατζέντα μας. Άλλα θέματα είχαμε να συζητήσουμε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Ερώτηση: Στις εκλογές του 2012 είχαμε προκήρυξη των εκλογών αρχές Απριλίου, σύλληψη Τσοχατζόπουλου στις 11 Απριλίου, εκλογές αρχές Μαΐου και το ΠΑΣΟΚ από δεύτερο κόμμα κατακρημνίστηκε στην τρίτη θέση και το πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το θυμάστε; Ήταν σαφές ότι επηρέασε η υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ανδρέας Λοβέρδος: Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά η μεθόδευση. Καταρχάς τον Άκη Τσοχατζόπουλο τον μακαρίτη τον στείλαμε στη δικαιοσύνη και τον καταδικάσαμε επί της ουσίας εμείς, γιατί τότε είχαμε πλειοψηφία στη Βουλή. Από εμάς ξεκίνησε αυτό. Δεύτερον, η μεθόδευση να βγει η προφυλάκιση του παραμονές των εκλογών είναι μεθόδευση, ήταν μεθόδευση και μας έπληξε μας. Εδώ απέχουμε μήνες από τις εκλογές. Θα είναι μεγάλος και σοβαρός ο αγώνας μας. Από τις 15 Ιανουαρίου και μετά θα βγω μπροστά, ενώ μέχρι τώρα κρατιέμαι επί ένα χρόνο μετά τις εσωκομματικές εκλογές και έχω αποσυρθεί από τα μέσα ενημέρωσης.. Γιατί αυτό το κόμμα θα δώσει μια κρίσιμη εκλογική μάχη. Είναι χρήσιμο κόμμα για την πατρίδα μας. Αν τη χάσει αυτή την εκλογική μάχη θα έχει προβλήματα.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διέγραψε την Εύα Καϊλή, ενώ οι  Ευρωπαίοι επιφυλάχτηκαν μέχρι σήμερα που τη διέγραψαν, είπεστη συνέχεια  ο κ. Λοβέρδος  και ως καθηγητής Δημοσίου Δικαίου εκτίμησε ότι «οι συνήγοροί της  θα της πουν να μην παραιτηθεί τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες γιατί γιατί πρέπει να αξιοποιήσει την ιδιότητά της».

Πρώτα απολογείται και μετά αρχίζει να μετρά ο πολιτικός χρόνος, πρόσθεσε.

Ερώτηση: Τώρα συζητήσαμε, είναι κάποιοι οι οποίοι λένε ότι οι εξελίξεις στο Κατάρ και στην υπόθεση Καϊλή επιβεβαιώνουν γιατί πρέπει να είναι νόμιμες οι παρακολουθήσεις με εισαγγελική άδεια και για πολιτικά πρόσωπα. Συμφωνείτε ή όχι σε αυτό;

Ανδρέας Λοβέρδος: Εγώ είπα στη Βουλή στην ομιλία μου την Παρασκευή,  για το νόμο για τις παρακολουθήσεις ότι κανένας πολιτικός δεν εξαιρείται. Κανένας δεν εξαιρείται, κανένας κανένας πολιτικός δεν εξαιρείται. Βουλευτής, Ευρωβουλευτής, Υπουργός. Αν είναι ζήτημα οργανωμένου εγκλήματος και εθνικής ασφάλειας. Προφανώς τώρα η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να διευρύνει τον κατάλογο και με άλλα θέματα.

Ερώτηση:  Άρα δεν είστε σύμφωνος με την κεντρική γραμμή του ΠΑΣΟΚ, η οποία λέει να μην παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί.

Ανδρέας Λοβέρδος:  Δεν το έχει πει ποτέ. Δεν το έχει πει ποτέ. Έχει πει ότι πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένοι όροι. Δεν μπορεί να κάνει καθένας του κεφαλιού του. Αυτό έχει πει.
Κανένας δεν εξαιρείται. Βουλευτής, Ευρωβουλευτής, Υπουργός. Αν είναι ζήτημα οργανωμένου εγκλήματος και εθνικής ασφάλειας, προφανώς τώρα η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να διευρύνει τον κατάλογο και με άλλα θέματα.

Ερώτηση: Ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του είπε «να στείλουμε τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση.  Κάποιοι το μεταφράζουν ότι κλείνει το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς πώς το μεταφράζετε;

Ανδρέας Λοβέρδος:  Σας το λέω και θα το τηρήσω ευλαβικά. Πάμε για εκλογές κι αυτό σημαίνει ότι στόχος είναι η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι πρωτεύουσα πολιτική δύναμη. Οτιδήποτε άλλο δεν με καλύπτει. Δεν θα πω ότιδήποτε που θα μετατρέψει τον πολιτικό μας στόχο σε εσωκομματική αναμέτρηση και δεν θέλω να το κάνω αυτό, είπε ο Ανδρέας Λoβέρδος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές, από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εκλογές και θα έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται οι πολιτικοί συσχετισμοί, τότε, πραγματικά θα πρέπει ορισμένα πράγματα να το ξεκαθαρίσουμε».

Αναφορικά με την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «έχει καταγράψει συγκεκριμένες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που τις επαγγέλλεται ακόμη και μέχρι τις εκλογές. Θα δούμε αν θα επιμείνει. Αυτά για τους αρμούς της εξουσίας θα είναι η δεύτερη φορά και τα λοιπά και τα λοιπά, τα οποία καθιστούν δημοκρατικά το κόμμα αυτό επικίνδυνο, αλλά αλλά πάντα υπάρχει το χθες. Θα δούμε στην πορεία των πραγμάτων πως τα κόμματα θα αποτυπώσουν τις απόψεις».

Επανερχόμενος στην υπόθεση Καϊλή ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για πάρα πολλούς «υποκριτές που σηκώνοντας το δάχτυλο, την πλησίασαν, την κανάκευσαν και την  φλέρταραν. Αυτό το πράγμα εγώ δεν το ανέχομαι. Εγώ είμαι αυστηρός. Είπα πρώτος ότι έπεσα από τα σύννεφα. Ήταν σοκαριστικό και το επανέλαβα με άλλες λέξεις. Τους ξέρω και ξέρω και στους πολιτικούς τους χώρους και είναι παντού, όπως τόνισε, απαντώνας στην ερώτηση εάν είναι και εντός του ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι ξαφνιάστηκε για την είδηση της προφυλάκισης Καϊλή. «Ξαφνιάστηκα και είπα ότι αυτό το άτομο, αν αυτά είναι αληθινά, καταστράφηκε. Αυτοκαταστράφηκε λοιπόν».

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/VGrAjg0
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αν. Λοβέρδος για Καϊλή: Μας δημιουργεί προβλήματα αλλά όχι στις εκλογές (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">