ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την τραγωδία στο Μάτι (video)


Με γυναίκα που δεν ήταν παρούσα στη φονική πυρκαγιά, έχασε όμως τη μητέρα και την αδερφή της καθώς και με δεύτερο μάρτυρα που έχασε τη μητέρα του, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για την εθνική τραγωδία του Ματιού.

Η πρώτη μάρτυρας ξέσπασε σε λυγμούς περιγράφοντας την απώλεια μητέρας και αδερφής. Δεύτερος μάρτυρας ο κ. Κωστόπουλος, ο οποίος περιέγραψε ότι έσπασε την πόρτα του σπιτιού για να αντικρίσει τη μητέρα του καμμένη από θερμικό κύμα, όπως είπε, ενώ μετέφερε τστην πλάτη τον πατέρα του, ο οποίος συγκαταλέγεται στους εγκαυματίες.

Το αυτοκίνητο της οικογένειας δεν είχε καεί και κατάφερε να βγουν από την πύρινη κόλαση.

Την περασμένη εβδομάδα ελήφθη η πρώτη απόφαση για την αποζημίωση θυμάτων από το ελληνικό Δημόσιο, βάσει της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδίκασε αποζημίωση 300.000 ευρώ σε πέντε συγγενείς  77χρονης κατοίκου Nέου Bουτζά που συγκαταλέγεται στους 104 νεκρούς.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησε έγκαιρη εκκένωση των κατοίκων του Νέου Βουτζά. Εκκρεμούν πολλές ακόμη αγωγές.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/3a08GH5
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την τραγωδία στο Μάτι (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">