ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πότε αντικαθιστούμε την αστυνομική μας ταυτότητα – Τι ορίζει η νομοθεσία (video)


Εσείς ξέρετε πότε οφείλουμε να αντικαταστήσουμε την αστυνομική ταυτότητας μας; Δείτε σε ποιες περιπτώσεις η αντικατάσταση του επίσημου εγγράφου ταυτοποίησησης είναι αναγκαία.

Το Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας συχνά το αναφέρουμε λανθασμένα και ως αστυνομική ταυτότητα ή δελτίο αστυνομικής ταυτότητας) είναι επίσημο έγγραφο του Ελληνικού Κράτους και οφείλουμε να τηρούμε τα προβλεπόμενα βάση της κείμενης νομοθεσίας. Αυτό πρέπει να  το κάνουμε όταν:
  • έχει αλλάξει οποιοδήποτε αναγραφόμενο στοιχείο
  • δεν αναγράφονται η ιθαγένεια ή τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες
  • έχει υποστεί φθορές
  • πέρασαν 15 χρόνια από την έκδοσή της

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για έγγραφο υποχρεωτικό για όλους τους Έλληνες πολίτες άνω των 12 ετών και εκδίδεται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία.

Όλοι είναι υποχρεωμένοι να το έχουν πάντα μαζί τους και να το επιδεικνύουν όταν αυτό ζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να αναγκαστούν να μεταβούν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα για να ακολουθήσει η εξακρίβωση στοιχείων.

Πλέον όμως υπάρχει και η δυνατότητα να έχουμε στο κινητό μας, μέσω του Wallet, τόσο την ταυτότητα όσο και το δίπλωμα οδήγησης που αυτό μας διευκολύνει σε αντίστοιχές περιπτώσεις.

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή

Διαβάστε επίσης:

Gov.gr Wallet: Βήμα – βήμα πώς κατεβάζουμε την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης – 17 ερωταπαντήσεις

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/0j6vbe2
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πότε αντικαθιστούμε την αστυνομική μας ταυτότητα – Τι ορίζει η νομοθεσία (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">