ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αισθητήρες - Ο δρόμος για την αυτοματοποίηση ( Video )


Ο τομέας των αισθητήρων σχετίζεται με πολλά πράγματα, όπως την παρακολούθηση της βομηχανίας, την αυτοκινητοβιομηχανία , με τα ΙΟΤ , η αλλιώς Internet Of Things , και την παρακολούθηση πολλών συσκευών μέσω του διαδικτύου είτε ακόμα του εσωτερικού μας δικτύου, καθώς και των οικιών και των οικιακών συσκευών μας.

Με αντικείμενο '' ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ - Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ '' το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών διεξήγαγε εκδήλωση με βασικό ομιλητή τον κ. Μιχάλη Οικονόμου.

Πρόγραμμα Μορφωτικών Εκδηλώσεων «Επιστήμης Κοινωνία»: Α' Κύκλος Ομιλιών «Αισθητήρες»

  • Κάθε Τρίτη από 6 Δεκεμβρίου 2022 έως 20 Δεκεμβρίου 2022
  • Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Παγκράτι-Μετς)
  • Είσοδος Ελεύθερη
Δείτε το Βίντεο:



Οι αισθητήρες είναι δομικό στοιχείο της αυτοματοποίησης των συστημάτων παραγωγής, της ψηφιακής τεχνολογίας, των υλικών και αποτελεί κομμάτι της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Είναι ευφυή συστήματα τα οποία έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν διάφορες καθημερινές δραστηριότητες και αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για τους τομείς της υγείας, της ασφάλειας, της άμυνας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, της ρομποτικής κ.λ.π.
 
 

Καθώς το πεδίο μελέτης και εφαρμογής των αισθητήρων είναι ευρύ και καλύπτει πολλούς τομείς της σύγχρονης κοινωνίας, στον παρόντα κύκλο οι παρουσιάσεις των συμμετεχόντων ομιλητών εστιάζονται στις γενικές αρχές λειτουργίας τους, στην ιστορική τους διαδρομή και σε παραδείγματα της σύγχρονης έρευνας που επιτελείται στη χώρα μας από ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Τρίτη 6/12/2022
“Αισθητήρες: Δομικοί λίθοι της τεχνολογίας αυτοματισμού”
Γ. Μούσδης, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας/ΕΙΕ
“Βιοαισθητήρες και εφαρμογές τους στην καθημερινή μας ζωή”
Α. Οικονόμου, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, ΕΚΠΑ
  

Τρίτη 13/12/2022
“Αισθητήρες μέτρησης ιών”
Ε. Χριστοφόρου, Καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Αισθητηρίων
“Υλικά και Διατάξεις για την Ανίχνευση Φωτός”
Α. Καλτζόγλου, Εντεταλμένος Ερευνητής, Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας/ΕΙΕ

Τρίτη 20/12/2022
“Από το θερμόμετρο στους αισθητήρες: Παρελθόν και μέλλον της μέτρησης”
Κ. Ταμπάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών/ΕΙΕ
“Ανάπτυξη αισθητήρων με μεθόδους laser: αισθητήρες επικίνδυνων και ιατρικών αερίων και αισθητήρες δομικής ακεραιότητας”
Μ. Κάνδυλα, Κύρια Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας/ΕΙΕ.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Θεωρώ καλύτερο ως διαδικασία , αντί για ομιλίες  να προκύψουν μια σειρά από βίντεο , ώστε να δείξουμε πως λειτουργούν οι αισθητήρες, πως σχεδιάζεται ένα κύκλωμα στο οποίο περιέχονται, και πως προγραμματίζεται μια συσκευή με αισθητήρες.

Όταν ο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών αναλώνεται σε ομιλίες χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή του κόσμου , διότι η χώρα μας ακόμα παράμενει στο χθές , εμείς προσεχώς θα γυρίσουμε μια σειρά από βίντεο ώστε να δείτε πως σχεδιάζεται ένα κύκλωμα στο οποίο υπάρχουν αισθητήρες , πως το κατασκευάζουμε , και τέλος πως το προγραμματίζουμε ώστε οι αισθητήρες να μας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες.

Ασφαλώς γνωρίζουμε εκ προοιμίου ότι το ενδιαφέρων θα είναι ελάχιστο διότι βρισκόμαστε στην υπανάπτυκτη Ελλάδα στην οποία εκατομμύρια κρατούν και έχουν πάνω τους καθημερινά τους αισθητήρες και ούτε κάν το γνωρίζουν !!!

- Αναφορικά με την κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε έτοιμο από τον δικό μας αγώνα ετών το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης , το οποίο δεν το είχε υλοποιήσει έπειτα από 40 χρόνια στην εξουσία , και σήμερα μας αναφέρει ο Μητσοτάκης ότι '' Η Ελλάδα αλλάζει '' ενώ το μοναδικό που έχει αλλάξει επί ημερών τους είναι η αυτοματοποίηση των παρακολουθήσεων, οι περικοπές επιδομάτων στις ευάλωτες οικογένειες , καθώς και τα οικονομικά τους στοιχεία όπως και των ολιγαρχών υποστηρικτών τους.

Τέλος, ρώτησα την ΑΙ που κατασκευάζω στην Ελληνική γλώσσα, αναφορικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη , και μου επέδειξε τους τρόπους να απαλλαγούμε οριστικά και αυτοματοποιημένα από δαύτην.

ΥΓ: Για όσους/ες δεν καταλάβατε, η αυτοματοποίηση - ψηφιακή διακυβέρνηση - στις αντικειμενικές αξίες δρομολόγησε άμεσα τις περικοπές επιδομάτων σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αισθητήρες - Ο δρόμος για την αυτοματοποίηση ( Video ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">