ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καπιταλισμός επιτήρησης στην εποχή της AI ( Ντοκιμαντέρ )


Ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη ζωή όπως την ξέρουμε - από τις θέσεις εργασίας στην ιδιωτική ζωή και σε έναν αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Το FRONTLINE διερευνά την υπόσχεση και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και του αυτοματισμού, εντοπίζοντας μια νέα βιομηχανική επανάσταση που θα αναδιαμορφώσει και θα διαταράξει τον κόσμο μας και θα επιτρέψει την εμφάνιση μιας κοινωνίας επιτήρησης.


Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Είναι σαφές ότι ήδη βρισκόμαστε στην εποχή της ΑΙ και της τεχνολογικής επανάστασης, και ασφαλώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει μονόδρομο για την ανθρωπότητα, όμως , αξίζει κάποιος να εξετάσει όλα τα σημεία, καθώς και τα θετικά - αρνητικά , και το ντοκιμαντέρ δείχνει αρκετές πτυχές τόσο θετικών όσο και αρνητικών σημείων. 

Ειδικά για ορισμένους/ες, οι οποίοι/ες θεωρούν ότι χρησιμοποιώντας το facebook, κάνοντας μόστρες, θα αλιεύσουν ψήφους από χιλιάδες έτερους συμπολίτες μας, αναφέρω ότι το facebook αλιεύει τα προσωπικά στοιχεία κάθε ενός και το F/B αποκομίζει δισεκατομμύρια.

Αναφορικά με την ΑΙ, κανείς δεν μπορεί πλέον να γνωρίζει πως θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά του δεδομένα και φωτογραφίες από την τεχνητή νοημοσύνη σήμερα η αύριο ! 

Παράδειγμα:Ζητάς από την ΑΙ να σου φτιάξει μια φωτογραφία πόρνης και σου παρουσιάζει το παιδί του κληρικού ! Ζητάς από την ΑΙ να σου φτιάξει μια φωτογραφία δολοφόνου και σου παρουσιάζει το παιδί σου ! Κατάλαβες πως αξιοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα κάθε ενός από την ΑΙ ? 

Ζητά ο κάθε (...) από την ΑΙ τον δήμαρχο και τον ''εκδότη'' σε στάση ανήθικη και έτοιμη η φώτο ! Ζητά ο κάθε λαμόγιος ένα κείμενο κατά του Παπανικολάου γραμμένο από τον Κουρδομένο και έτοιμο το κείμενο, και ο αναγνώστης θα είναι πεπεισμένος ότι το κείμενο το έχει γράψει ο Κουρδομένος !!!

Καλή Χρονιά και να θυμάστε: To 2023 είναι η χρονιά που η Κίνα αρχίζει να εξισώνεται με την Αμερική στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς επίσης, η χρονιά που και εμείς εδώ στην Γλυφάδα θα παρουσιάσουμε πολλά επιτεύματα ΑΙ κυρίως στην Ελληνική γλώσσα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καπιταλισμός επιτήρησης στην εποχή της AI ( Ντοκιμαντέρ ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">