ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ. Κιούσης στο Πρώτο: Σε διόρθωση προς τα πάνω οι τιμές των καυσίμων μετά τις συνεχείς πτώσεις (audio)


«Μετά από ένα ράλι καθοδικό των τιμών, την τελευταία βδομάδα υπάρχει μια διόρθωση προς τα πάνω. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η διόρθωση δεν θα συνεχίσει και θα σταματήσει για να έχουμε χαμηλές τιμές» ανέφερε ο Μιχάλης Κιούσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο και διευκρίνισε ότι παρότι πιο χαμηλές οι τιμές, πάντως είναι δυσανάλογα ακριβές.

«Απλώς από τα ιστορικά υψηλά του καλοκαιριού, είναι χαμηλότερα και αυτό δίνει μια κίνηση, μια ώθηση, ο κόσμος κινείται. Το είδαμε στις γιορτές ότι κινήθηκε, ότι πήρε πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί ξεκίνησε με 1,42 και έφτασε 1,10, με τη γενναία επιδότηση και του κράτους κατά 25 λεπτά και των διυλιστηρίων κατά 7,5 λεπτά» προσέθεσε.

Ως προς το πού κυμαίνονται αυτές τις ημέρες οι τιμές στα καύσιμα κίνησης, σύμφωνα με τον κ. Κιούση, η αμόλυβδη κινείται στο 1,84 προς 1,85 πανελλαδικά και περίπου 10 λεπτά κάτω, από 1,73 μέχρι 1,75 το πετρέλαιο κίνησης. Το πετρέλαιο θέρμανσης ανάλογα με τις ποσότητες και με τις περιοχές ανάλογα, διατίθεται περίπου στο 1,28- 1,30.

Σχετικά με το ποια μπορεί να είναι η πορεία στις τιμές των καυσίμων, ο κ. Κιούσης επισήμανε πως είναι τελείως απρόβλεπτα τα πράγματα και είναι παρακινδυνευμένο, για κάποιον που ξέρει πώς λειτουργεί η αγορά των καυσίμων, να προβεί σε τέτοιες εκτιμήσεις.

«Είχαμε συνεχείς πτώσεις για αρκετό διάστημα και τώρα υπάρχει την τελευταία εβδομάδα μια διόρθωση προς τα πάνω, μικρές ανοδικές τάσεις. Βοηθάει φυσικά και για την τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα και σε όλη την ευρωζώνη, πάρα πολύ η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ενισχύεται το ευρώ και σε γενικές γραμμές το πρόβλημα είναι ότι, το πρόβλημα για μας όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, πολύ καλό για τον υπόλοιπο κόσμο για τους καταναλωτές, είναι ότι δεν έχει κάνει κρύο και δεν έχει καεί το πετρέλαιο για να πάρει ο κόσμος τις επαναληπτικές παραγγελίες» ανέφερε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/jvspiR0
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ. Κιούσης στο Πρώτο: Σε διόρθωση προς τα πάνω οι τιμές των καυσίμων μετά τις συνεχείς πτώσεις (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">