ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία σε Ανατ. Αιγαίο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – Πού υπάρχουν προβλήματα και κλειστά σχολεία


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων, με χαλαζοπτώσεις, καθώς και με χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές, που ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη. Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται σήμερα η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ένταση που φτάνει και τα 9 μποφόρ.

Η βραδινή πτήση της Olympic Air από Χίο για Αθήνα έγινε με μία και πλέον ώρα καθυστέρηση καθώς εκείνη την ώρα επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη, καθώς δέχθηκε 425 κλήσεις πανελλαδικά, με τις περισσότερες να αφορούν αντλήσεις υδάτων, ενώ αρκετά άτομα εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. Όπως είπε εγκλωβίστηκαν περίπου 40-45 αυτοκίνητα σε πλημμυρισμένους δρόμους. Στην Αττική κλήθηκαν για 10-12 απεγκλωβισμούς κυρίως στην Σπύρου Λούη και την Χαμοστέρνας.
Σήμερα προβλήματα έχουν προκληθεί στη Σάμο λόγω ισχυρών καταιγίδων, ενώ θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα Δωδεκάνησα, οι οποίοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ, είπε ο κ. Αρτοποιός.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Ρόδο, Σύμη και Ζάκυνθο, με σχετικές αποφάσεις των δήμων. Από την άλλη, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική.

Χθες η Αττική βρέθηκε στο επίκεντρο του σφοδρού κύματος με καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους που άφησαν πίσω τους καθιζήσεις και πλημμυρισμένους δρόμους, προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην υπόγεια γέφυρα, που συνδέει την Κηφισίας με τη Σπύρου Λούη, η κυκλοφορία στην Χαμοστέρνας διακόπηκε και δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, λόγω διακοπής ρεύματος. Ένα νηπιαγωγείο πλημμύρισε στην Καλλιθέα.

Στα Γρεβενά, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές στις Κιτριές Μεσσηνίας, με ρέμα να υπερχειλίζει, καλύπτοντας τα πάντα με λάσπες.

Στη Ζάκυνθο, δρόμοι, σπίτια, και καταστήματα, καλύφθηκαν από τα νερά της βροχής, και οι αρχές απεγκλώβισαν δεκάδες Ρομά, από καταυλισμό.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Στα λευκά ντύθηκε ο Κίσσαβος

Χιόνι στα ορεινά της Θεσσαλίας, στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας και στα ορεινά της Μαγνησίας. Επιχειρούν 120 μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας για να είναι ανοιχτό και ασφαλές το οδικό δίκτυο. Απαραίτητο οι οδηγοί να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και από ένα υψόμετρο και μετά απαιτείται να τις φορούν στα αυτοκίνητά τους.

Κίσσαβος –  Ελπίδα Κουτσογιάννη

Ξεκίνησαν τα προβλήματα στα Δωδεκάνησα από την κακοκαιρία

Στο μάτι των 10 μποφόρ η Ρόδος και τα γύρω νησιά. Προβλήματα τη νύχτα με διακοπές ρεύματος ενώ αεροπλάνο προσπάθησε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου δεν τα κατάφερε και γύρισε πίσω.

Το πλοίο Blue Star 2 βρίσκεται έξω από το λιμάνι της Ρόδου, χωρίς επιβάτες και περιμένει να κοπάσουν οι άνεμοι για να αναχωρήσει στις 4 μμ. Δέντρα κόπηκαν και έπεσαν στους δρόμους, επιχειρεί η πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόδου. Συστήνεται στους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους που βρίσκονται κάτω από δέντρα.

Ρόδος – Αρ. Μιαούλης 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/J46dtKB
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία σε Ανατ. Αιγαίο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – Πού υπάρχουν προβλήματα και κλειστά σχολεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">