ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μετάλλαξη «Κράκεν» κορονοϊού: Αυξημένος κίνδυνος για ανεμβολίαστους & ομάδες υψηλού κινδύνου


Πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων για τη σύσταση χρήσης μάσκας, προκειμένου να ελεγχθεί η ανοδική πορεία των ιογενών λοιμώξεων.

Στο μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων εκτιμά ότι δεν αποκλείεται να επικρατήσει και στην Ευρώπη η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον με την ονομασία «Κράκεν». Ωστόσο, ο ρυθμός εξάπλωσης αναμένεται να είναι χαμηλός.

Συγκεκριμένα, το ECDC κάνει λόγο για επικράτηση της νέας υποπαραλλαγής σε ένα με δύο μήνες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυξημένος είναι ο κίνδυνος για ανεμβολίαστους και ομάδες υψηλού κινδύνου.

Στην Ελλάδα προς στιγμή μετρώνται έξι κρούσματα.

Την άποψη ότι με την έξαρση των ιώσεων που παρουσιάζεται ιδίως στις μικρές ηλικίες, η χρήση της μάσκας στα σχολεία είναι ένα μέτρο αρκετά αποτελεσματικό που θα βοηθούσε στη μείωση της εξάπλωσης της επιδημίας στην κοινότητα, εξέφρασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής.

«Μάσκες, εμβόλια και έγκαιρη αντιική θεραπεία» συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/x56O9yj
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετάλλαξη «Κράκεν» κορονοϊού: Αυξημένος κίνδυνος για ανεμβολίαστους & ομάδες υψηλού κινδύνου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">