ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η παρακμή μιας εποχής


Σε τούτο το σπίτι ο αγέρας έγινε βαρύς κι ανεξήγητος ίσως από τη φυσικότητα της παρουσίας των νεκρών. 

Τοῦτο τό ''σπίτι'', παρ' ὅλους τούς νεκρούς του, δέν ἐννοεῖ νά πεθάνει. Ἐπιμένει νά ζεῖ μέ τούς νεκρούς του νά ζεῖ ἀπ' τούς νεκρούς του νά ζεῖ ἀπ' τή βεβαιότητα τοῦ θανάτου του καί νά νοικοκυρεύει ἀκόμη τούς νεκρούς του. 

Δεν ξέρω γιατί μένουν δω μέσα οι νεκροί, χωρίς τη συμπάθεια κανενός δεν ξέρω τι θέλουν και τριγυρνούν στις κάμαρες με τα καλά τους ρούχα, τα καλά τους παπούτσια βερνικωμένα αρυτίδωτα, κι αθόρυβα ωστόσο σαν να μη πατάνε κάτω. 

Ένα κόκκινο ποτάμι κυκλόφερνε το σπίτι μας ξεκόψαμε απ' τον έξω κόσμο αργότερα μας ξέχασε κι ο κόσμος.

Τό ξέρω πώς καθένας μονάχος πορεύεται στόν ἔρωτα, μονάχος στή δόξα καί στό θάνατο, όμως , προσωπικά είχα ένα όραμα για το τόπο μας και ένα τοπικό σταθμό με το όνομα Γλυφάδα. Μήπως τον είδες κάπου ;

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Χρησιμοποίησα ένα απόσπασμα από ποίημα του αείμνηστου Γιάννη Ρίτσου ώστε να καταστήσω σαφές την ματαιότητα αυτού του κόσμου και ειδικότερα της δικής μας τοπικής κοινωνίας, η οποία διατείνεται ότι διαθέτει πολιτισμό , όμως στην πραγματικότητα εκτός από προσωπικά συμφέροντα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στη Γλυφάδα δεν υφίσταται. 

Προς το παρόν παραμένω ακόμα ζωντανό παράδειγμα δημότη Δήμου Γλυφάδας, ο οποίος ανιδιοτελώς επιχείρησε να βάλει ένα πολιτισμικό λιθαράκι στη τοπική μας κοινωνία , ενώ από την δεκαετία του 70 δέχομαι διώξεις - κατασχέσεις , και όσες φορές με απόλυτη διαφάνεια και σύννομα αιτήθηκα στον Δήμο Γλυφάδας άπαντες παρανόμησαν.

Στον αντίποδα, χωρίς αιδώ εκατοντάδες αχαρακτήριστοι/ες παρέλασαν ως διοικούντες και αντιπολιτευόμενοι από τα έδρανα, καθώς και τις δομές φερόμενου ''πολιτισμού'', ώστε να συντηρούν το πελατειακό σύστημα και την εξυπηρέτηση ημετέρων ψηφοφόρων , ενώ για ένα μέσο αμιγώς τοπικό , το οποίο ήταν αυτούσια ο τοπικός πολιτισμός της τοπικής μας κοινωνίας χωρίς εμπόριο , από την πλευρά όλων υπήρξαν μόνο παρανομίες και υπονομεύσεις.

Τόσα χρόνια από ραδιοφωνατζής που ήμουν τι κάνω δημόσια στο web με ονομασία την Γλυφάδα ;Τι δηλώνει η παρουσία μου ;

Τι ανήκει δικαιωματικά και σε ποιόν θα το ζήσουν και επόμενοι/ες. Η Βάνα Μπάρμπα την γλύτωσε πολύ φτηνά, όμως επέζησε ώστε να αξιολογήσει τα πεπραγμένα της όσα χρόνια διατελούσε αρμόδια επί θεμάτων ''πολιτισμού''.

Ο υποφαινόμενος έχει αποδείξει εμπράκτως ότι δεν ακολουθεί τακτικές κροκοδείλιων δακρύων όπως πληθώρα έτερων για καρέκλες με παχυλούς μισθούς. Οι παχυλοί μισθοί στη πόλη μας δημιουργούν παχύσαρκες νοοτροπίες και συνειδήσεις. 

Εγώ δεν έχω δράσει στο παρασκήνιο αξιώνοντας εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια , ούτε υπονομεύοντας για ένα έδρανο όπως έκαναν άλλοι/ες δήθεν αριστεροί , όμως στον κατάλληλο χρόνο κρίνω άπαντες.

Χήρεψε η θέση Προέδρου στο Κ.Α.Π.ΠΑ., έπειτα από τον θάνατο της Μαίρης Παπάζογλουόμως παράλληλα «νεκρός» είναι και ο τοπικός πολιτισμός της Γλυφάδας , ενώ αρκετοί είναι όσοι ''σφάζονται'' για την υψηλά αμοιβόμενη θέση ώστε να συνεχιστεί το πάρτι υπέρ των ιδίων και ιδίων  ! Έπειτα από τρεις δεκαετίες γνωστοί/ες σε όλους πλέον είναι όσοι/ες «ξεκοκαλίζουν» κάθε χρόνο τα χρήματα της τοπικής μας κοινωνίας. Γνωστοί/ες είναι επίσης όσοι/ες κάθε χρόνο περνούν απο τον τέταρτο όροφο του δημαρχείου, καθώς και από την οδό Καραϊσκάκη για την ''επόμενη δόση'' από τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου. Άλλωστε κάθε φορά, κάθε χρόνο, μόνο ο εαυτούλης τους και το προσωπικό τους συμφέρον προέχει. Ασφαλώς όσοι διατελούν Δήμαρχοι, αιρετοί, πρόεδροι και μέλη του Κ.Α.Π.ΠΑ δεχόμενοι κάθε φορά τις ίδιες προτάσεις και παρέχοντας κάθε φορά στα ίδια άτομα κονδύλια του δήμου διαμορφώνουν «υψηλών προδιαγραφών πολιτισμό και δημοκρατία».

Ο επόμενος πρόεδρος στο Κ.Α.Π.ΠΑ του Δήμου Γλυφάδας θα συνεχίσει την ίδια κοινωνική και πολιτιστική ''προσφορά στο τόπο'' , ανάλογη με αυτή που ζούμε επί δεκαετίες και θεωρώντας ότι οι συμπολίτες μας , και όχι μόνο , δεν γνωρίζουν , δεν αξιολογούν και δεν κρίνουν ?

Μήπως γνωρίζεται την παραβολή του ασώτου υιού , είτε  του  «απολωλότος προβάτου» ;Απ' όσο γνωρίζω επικαλείστε και την πίστη σας ! 

Προσωπικά ουδέποτε έφτιαξα σενάρια σε βάρος συμπολιτών μας ώστε να εξυπηρετείται το δικό μου συμφέρον , μήπως αγνοείται τα σενάρια που έχουν δημιουργήσει έτεροι , η μήπως τις μεθοδεύσεις τους από οπουδήποτε πέρασαν, ακόμα και ως αιρετοί και μέλη του Κ.Α.Π.ΠΑ ;

Το οξύμωρο είναι ότι επικοινωνούν μαζί μου από υπουργεία, περιφέρεια, δήμους, αστικά κόμματα, κ.α και ουδείς γνωρίζει όσα ισχύουν στον Δήμο Γλυφάδας , διότι αν γνώριζαν θα επικοινωνούσαν απ' ευθείας με τους υπονομευτές όχι μαζί μου. 

Άλλωστε πληθώρα υπονομευτών διαθέτουν και σελίδες και σόσιαλ , αυτοί ''τσεπώνουν'' τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου , εμένα ουδέποτε έγιναν αρωγοί μου , αντιθέτως σε όλες τις σύννομες αιτήσεις μου στον Δήμο Γλυφάδας παρανόμησαν, άρα με αυτούς πρέπει να επικοινωνούν.

Πολιτικός - κοινωνικός Πολιτισμός η έγκλημα ?

Θεωρείται πέραν του δέοντος γραφικό να έχω μια προμετωπίδα η οποία να γράφει: ''Στον Δήμο Γλυφάδας εκπροσωπούνται αυτοί (......), αυτοί τυγχάνουν διορισμών , συμβάσεων , απ'ευθείας αναθέσεων , εξυπηρετήσεων , και των χρημάτων του δήμου ,  με αυτούς να επικοινωνείτε'' διότι εμένα δεν με εκπροσωπούν επί 33 χρόνια ενώ εκλέγονται και επανεκλέγονται για την εξυπηρέτηση των ιδίων ατόμων !

ΥΓ: Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της θανούσας. 

* Θεωρώ ότι οι περισσότεροι/ες στη Γλυφάδα γνωρίζετε αρκετούς/ες από δαύτους (......) και πολύ περισσότερο γνωρίζετε τι προσφέρουν στον τοπικό ''πολιτισμό''. Τον έχουν απογειώσει, και λόγω του «τεράστιου ύψους» της προσφοράς στα νότια προάστια δεν υπάρχει ούτε μια ραδιοτηλεόραση. Αυτό πλέον ισούται με έγκλημα. Να μην έχουμε στα νότια προάστια και την Γλυφάδα ραδιοτηλεοράσεις, και ειδικότερα όσα είχαν καταθέσει σύννομα αιτήσεις αδειοδότησης, ενώ να έχουμε εκατοντάδες διαθέσιμους/ες να εκλεγούν για εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών και της εκλογικής τους πελατείας ! 

* Αν αναρωτιέται κάποιος/α από εσάς ,  γιατί να έχουμε ραδιοτηλεοράσεις αφού όλοι σήμερα έχουμε σόσιαλ , αναφέρω: Γιατί τα σόσιαλ βλάπτουν σοβαρά την αλήθεια και την ειλικρίνεια , καθώς και την υγεία ορισμένων , οι οποίοι πλέον άλλα ζουν στην πραγματικότητα , ενώ όσα παρουσιάζουν στα F/B συνάδουν με βλάβη ψυχικής και νοητικής υγείας. Ονόματα δεν αναφέρω , όμως αφορά άτομα της τοπικής κοινωνίας. Όπου δεν υπάρχει αμεσότητα μπορεί όσα παρουσιάζονται να είναι σκηνοθετημένα , fake , και το κυρίοτερο δεν έχουμε είκόνα και ήχο ώστε να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα. Ενδεικτικά μπορεί να βάλω μια φωτογραφία από ένα ανάκτορο και να επικαλούμαι ότι είναι ιδιοκτησία μου , ποιος μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα ? Επίσης, επί σειρά ετών μπορούσα, όπως κάνουν έτεροι με γνωστούς καλλιτέχνες - διάσημους/ες κ.α να έχω «πεθάνει» την μισή Γλυφάδα για επισκεψιμότητα, το έκανα έστω και μια φορά ? Ποια ''εκδότρια'' του ΣΥΡΙΖΑ της τοπικής ΟΜ είχε «ψοφήσει», πριν πεθάνουν, από τον Βοσκόπουλο μέχρι και εσένα ? Στη συνέχεια , αν υπάρξουν αντιδράσεις από τη πλευρά όσων «τους πεθαίνουν» πριν την ώρα τους , ζητούν απλά μια συγνώμη διότι είχαν '' λάθος πληροφορία '' και το θέμα λήγει εκεί ! ( Το τι έχουν ρίξει στη τσέπη με fake news και προπαγάνδα λάσπης δεν το συζητώ. Δεν με ενδιαφέρει η επισκεψιμότητα ούτε τα fake news.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η παρακμή μιας εποχής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">