ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καταπάτηση της Δημοκρατίας και των θεσμών


Η 
καταπάτηση της Δημοκρατίας και των θεσμών δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στη χώρα μας , και τουλάχιστον σύμφωνα με την δική μας κρίση, έπειτα από την επταετία χούντας, ισχύει αδιάλειπτα επί δεκαετίες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και αστικών πολιτικών κομμάτων.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2023

Την καταπάτηση της Δημοκρατίας και των θεσμών την ζήσαμε και εντός κομμάτων τα οποία δημόσια φέρονται να κόπτονται για τους δημοκρατικούς θεσμούς, όμως , στις τοπικές τους Ο.Μ καταπατούσαν κατάφωρα το καταστατικό του κόμματος και εν γένει την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα προς ιδίων όφελος ! 

Το δημοσίευμα της Αυγής, ως κομματικής εφημερίδας του σύριζα δεν μας προκαλεί κάποια εντύπωση, διότι βρήκε σύμμαχο ο Μητσοτάκης τον Ισίδωρο Ντογιάκο, παράλληλα δε είχαν βρει σύμμαχο και τις κομματικές φυλλάδες του ΣΥΡΙΖΑ όσοι/ες κατέλυαν στις τοπικές ΟΜ δημοκρατία, θεσμούς, και τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι δεν διαπιστώσαμε κάποιο δημοσίευμα έπειτα απ' όσα έκαναν ώστε να τους εγκαλούν ούτε κάποια παρέμβαση από την πλευρά του κόμματος.

Η αδίστακτη κυβέρνηση Μητσοτάκη και το σύστημα εξουσίας θυσιάζουν το σύνταγμα και τη Δημοκρατία, όμως το αντίστοιχο ίσχυσε και στην τοπική ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις της ηγεσίας του κόμματος και των φυλλάδων του κόμματος.

Δεν θυμάμαι πότε έδωσε τη μάχη για την δημοκρατία ο κ. Τσίπρας , την έδωσε όταν στήριζε την υποψηφιότητα Παναγούλη ,   όταν υπέγραφε την παραχώρηση του Ελληνικού παράλληλα με το Μνημόνιο , η προασπίστηκε την δημοκρατία , όταν ενώ του είχα γνωστοποιήσει όσα ισχύουν στην τοπική  ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβη σε καμία ενέργεια αφήνοντας την ΛΑΕ και έναν ''σαρδανάπαλο'' να κάνουν παιχνίδι στον Δήμο Γλυφάδας και στο εσωτερικό της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ; Ασφαλώς γνώριζε τις μελλοντικές επιπτώσεις , και είναι σαφές γιατί ο τοπικός ''κομματάρχης'' ήταν σφόδρα ενοχλημένος και μου έκανε παρατηρήσεις για την επικοινωνία με το κόμμα !

Σύμμαχο στην κατάφωρη καταπάτηση της Δημοκρατίας και των θεσμών ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκει τον Ισίδωρο Ντογιάκο, κάθε σκοτεινή εποχή, χρειάζεται τον Κόλλια της

Η ευθεία, παράνομη και αντισυνταγματική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ανεξαρτησία και στο έργο της ΑΔΑΕ είναι το αποκορύφωμα στην ξεδιάντροπη απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων που βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο νομοθέτης στο ελληνικό σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια και σοφία τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των Αρχών.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος καταπατά και τις δύο αυτές προβλέψεις μεμιάς. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση διερεύνησης του σκανδάλου. Αντιθέτως, έχει διατάξει έρευνα για τα δημοσιεύματα που έφεραν στο φως την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Με τη χθεσινή του παρέμβαση επιχειρεί, παραβιάζοντας το σύνταγμα, να καταργήσει τον ρόλο και τη λειτουργία της ΑΔΑΕ. Απειλώντας μάλιστα με διώξεις.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα περάσει στην Ιστορία, όπου θα τον στείλουν σύντομα οι Έλληνες πολίτες, ως ο πρωθυπουργός των παρακολουθήσεων, ως ο άνθρωπος που μετέτρεψε τη χώρα σε κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων στα παράνομα λογισμικά και το Μέγαρο Μαξίμου σε αρχηγείο του σκοτεινού παρακράτους. Ταυτίζεται ευθέως με εποχές ανωμαλίας και εκτροπής.

Σύμμαχο στην κατάφωρη καταπάτηση της Δημοκρατίας και των θεσμών ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκει τον Ισίδωρο Ντογιάκο - κάθε σκοτεινή εποχή, ως φαίνεται, χρειάζεται τον Κόλλια της. Εντούτοις, η επανάληψη της Ιστορίας έχει περάσει προ πολλού το στάδιο της φάρσας και εξελίσσεται σε τραγωδία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η αδίστακτη κυβέρνηση Μητσοτάκη και το σύστημα εξουσίας θυσιάζουν το σύνταγμα και τη Δημοκρατία για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο και να δραπετεύσουν των βαρύτατων ευθυνών τους. Το σύνταγμα, ωστόσο, σοφά προβλέπει την ίδια του την προστασία από όσους το επιβουλεύονται στο ακροτελεύτιο άρθρο του.

Η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αλλάζει τους όρους της πολιτικής σύγκρουσης, που πλέον δεν αφορά απλώς την κομματική αντιπαράθεση, αλλά τη μάχη για την ίδια τη Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπαίνει αποφασιστικά μπροστάρης σ’ αυτή την υπόθεση. Οι συνταγματολόγοι και οι νομικοί που σέβονται και τιμούν την ιδιότητα και τον ρόλο τους έχουν πάρει ξεκάθαρη και σαφή θέση.

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος διασώζει την τιμή και την υπόληψη των θεσμών. Τα κόμματα της προοδευτικής και αριστερής αντιπολίτευσης, οι δημοκράτες πολίτες οφείλουν να προασπίσουν με όλα τα μέσα τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.

Σημείωση: Στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν ποιος έχει δεχθεί σειρά διώξεων - κατασχέσεων και τους λόγους , όμως , όπως γνωρίζεται επέλεξαν τον Παναγούλη για υποψήφιο βουλευτή στην Β' Αθήνας. Τον ανύπαρκτο για τον τόπο μας την περίοδο 2014 - 2019. Έπειτα όσων ίσχυσαν , χάνοντας στον Δήμο Γλυφάδας τα 3/4 των ψήφων του 2014 στις δημοτικές εκλογές του 2019 , την Περιφέρεια Αττικής , καθώς και την διακυβέρνηση της χώρας , τουλάχιστον έχουν βγάλει κάποιο συμπέρασμα ; Προφανώς κάτι θα έχουν βγάλει ως βασικό συμπέρασμα , και άλλωστε το καταμαρτυρά η Τσαπανίδου στη θέση εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ως επιλογή του Τσίπρα, ο οποίος άλλα πράττει δεξιά και άλλα έπραττε στα αριστερά η Νότια προάστια !

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καταπάτηση της Δημοκρατίας και των θεσμών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">