ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεσπρωτία: Ζημιές σε κτήρια και υποδομές από τους θυελλώδεις ανέμους


Σοβαρές ζημιές στις κοινότητες της Αγοράς και του Σκανδάλου και μικρότερης έκτασης προβλήματα στη Γλυκή και την Ποταμιά, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν την περιοχή της Παραμυθιάς το βράδυ της Πέμπτης.

Δύο στέγες σπιτιών στην Αγορά και μία στο Σκάνδαλο, σε κατοικημένα σπίτια, κατέρρευσαν χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Τέσσερις καμινάδες σε σπίτια έχουν πέσει, τουλάχιστον τρεις στάβλοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στο κτήριο τυροκομείου της περιοχής. Τουλάχιστον πέντε φράχτες σπιτιών έχουν καταρρεύσει.

Δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στην Γλυκή και στην Ποταμιά, ενώ τα καλώδια έχουν κοπεί, με αποτέλεσμα η περιοχή να μείνει χωρίς ρεύμα.

Στα σημεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, η Πυροσβεστική Παραμυθιάς με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, η πολιτική προστασία του Δήμου Σουλίου, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, άντρες του Α.Τ. Παραμυθιάς και εθελοντές, ενώ τις επόμενες ώρες θα υπάρχει πληρέστερη καταγραφή των ζημιών.

Προβλήματα μικρότερης έκτασης, από πτώσεις δέντρων και καταπτώσεις καταγράφονται σε όλη την Ήπειρο. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις για να απομακρύνει δέντρα από δρόμους ή για να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/fsF74uA
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεσπρωτία: Ζημιές σε κτήρια και υποδομές από τους θυελλώδεις ανέμους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">