ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ειδικό δικαστήριο: «Εφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για βοήθεια προς το ΣΥΡΙΖΑ»


Με την εξέταση της επί σαράντα ετών γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμάντη συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η κυρία Διαμάντη αφού αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της υπόθεσης είπε σε μια αποστροφή της κατάθεσης της ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντή ο επιχειρηματίας ήταν καθοδηγούμενος και δέχθηκε να βοηθήσει την «ομάδα Παππά» επικεφαλής της οποίας ήταν ο τότε πρώην υπουργός Επικρατείας για ένα κανάλι του κόμματος.

Σε  άλλο σημείο της κατάθεσης της η κυρία Ευθαλία Διαμαντή ανέφερε ότι ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα, μερικές φορές και δυο φορές την ημέρα.

Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου ερχόταν στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε, επισήμανε η ιδιαιτέρα γραμματέας και προσέθεσε ότι  αρκετές φορές ο επιχειρηματίας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους.

Αναφορά έκανε η κυρία Διαμαντή και στον κύπριο  δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου, για οποίο επισήμανε ότι πριν την καταβολή  της 1ης δόσης, βεβαίωνε ότι  χρήματα υπάρχουν σε Κύπρο και  Ελβετία και έρχονται, αλλά τελικά «εγκατέλειψαν τον κ. Καλογρίτσα».

Ενδεικτικά, η μάρτυς ανέφερε, μεταξύ των άλλων,  ότι μέσα στο γραφείο του επιχειρηματία ο κ. Παππάς είπε στον κ. Αρτεμίου: «Αρτέμη, πες στον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα θα έρθουν».

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, ενώ αποφάσισε να κληθούν να καταθέσουν στις 20 Ιανουαρίου 2023 οι αδελφοί Σάμερ και Χουανκαι Χούρι της  κατασκευαστικής εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC).

Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλλει προς το δικαστήριο  οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα.

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος και  Άγγελος Καραχάλιος σε δήλωσή τους επισήμαναν ότι «είναι πια σύνολο βασικών μαρτύρων που έως τώρα έχουν καταθέσει και από μαρτυρίες τους προκύπτει σαφέστατα η παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κυρίου Παππά».


Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου:
Αντιλαμβάνεστε ορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ τους λόγους που όταν είχε κλειστεί το ραντεβού με τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής προσωπικά ποτέ δεν τον επισκέφτηκα ?

Όποια τροπή πάρει η εν λόγω υπόθεση , ασχέτως του αποτελέσματος και της αποφάσεως , το θέμα είναι ότι προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κανένα. 

Ασφαλώς δεν ανάρτησα το εν λόγω θέμα ώστε να συμβάλω το κυβερνών κόμμα, το ανάρτησα διότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια, είτε πρόκειται για σκάνδαλα της ΝΔ είτε για σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ και έτερων κομμάτων.

Αν συμπεριλάβουμε τις παρακολουθήσεις , τους κ.κ που άλλα πράττουν σήμερα και άλλα αύριο , εγώ έχω μάθει να είμαι απόλυτα ανεξάρτητος χωρίς καμία δέσμευση.

Αν ήταν σωστός ο κ. τέως υπουργός θα νομοθετούσε έπειτα από την δημόσια διαβούλευση για την ραδιοτηλεόραση με βάση τις προτάσεις που έκαναν εκατοντάδες πολίτες - ιδιοκτήτες - μέτοχοι και έκανα και  εγώ προσωπικά, αντί αδειδοτήσεως μιας χούφτας ολιγαρχών με ραδιοτηλεοράσεις που τελικά ίσχυσε επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τσάντες με χρήματα βοήθειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ , ακόμα και να αληθεύει , δεν συνιστούν απ΄όσο γνωρίζουμε κάποιο ποινικά κολάσιμο γεγονός διότι ακολουθείται κατά κόρον με τη Νέα Δημοκρατία επί δεκαετίες ! 

Είναι γνωστό το μοντέλο που ακολουθείται στη χώρα μας επί δεκαετίες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, και ακόμα περισσότερο πιο γνωστά είναι τα εκατομμύρια στήριξης από τον Αλαφούζο προς τον Μητσοτάκη, και πιο πίσω χρονικά έτερα πακέτα - τούβλα επιχειρηματιών προς τον Παπανδρέου ! Τα φαινόμενα χορηγιών προς κόμματα από επιχειρηματίες τα ανέφερε πρόσφατα ως παθογένειες της χώρας μας και της πολιτικής ζωής του τόπου σε εθνικής εμβέλειας κανάλι πρόεδρος μικρού κόμματος.

Ποινικά κολάσιμο για εμάς είναι η διαπλοκή που υφίσταται ανάμεσα σε επιχειρηματίες και πολιτικούς αστικών κομμάτων. Η δικαιοσύνη , η οποία γνωρίζει τι ισχύει στη χώρα μας , επέτρεψε την διαμόρφωση κατάλυσης του Ελληνικού Συντάγματος με προνομιούχους με σειρά μέσων της αυτής και της άλλης μορφής, οι οποίοι χρηματοδοτούσαν αστικά πολιτικά κόμματα - κυβερνήσεις, ενώ στον αντίποδα οι έτεροι , ούτε άδειες έλαβαν , και διωκόμενοι επί δεκαετίες ήταν, και αδικαίωτοι παραμένουν.

Άλλωστε πως θα δικαιωθούμε όταν κυβερνούν επί 32 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , αστικά πολιτικά κόμματα τα οποία δεν εφάρμοσαν το αρχικό πλαίσιο νόμου 1730/1987 ;O ΣΥΡΙΖΑ , επίσης , δεν νομοθέτησε έναν ενιαίο νόμο για τις ραδιοτηλεοράσεις , δεν ακολούθησε την δημόσια διαβούλευση , και ακόμα και επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπονόμευσαν το νομικό πλαίσιο το οποίο αφορούσε την ραδιοτηλεόραση. Η ΝΔ της περιόδου 2019 - 2023 δεν νομοθέτησε απολύτως τίποτα αναφορικά με την ραδιοτηλεόραση, και όμως ζητά ψήφους ώστε να κυβερνήσει και την περίοδο 2023 - 2027

Απίστευτες καταστάσεις , ούτε στην Ουγκάντα δεν ισχύουν ! Έπειτα από 32 χρόνια ιδιωτικής ραδιοφωνίας FM στην Ελλάδα δεν υπάρχει αδειοδοτημένος ραδιοφωνικός σταθμός ! Καθεστώς εξυπηρέτησης μιας χούφτας οικογενειών του Ν.Αττικής, καθώς επίσης, μιας χούφτας αστικών κομμάτων !

Εσείς συμμετέχετε στις εκλογές, ψηφίζοντας , και θεωρώντας ότι αυτό είναι δημοκρατικό καθήκον ώστε να υφίσταται δημοκρατία , συνταγματική ομαλότητα , και ισονομία - ισοπολιτεία ;Δηλαδή η χούντα τι είναι ;

Τελικά ποιος έδινε χρήματα ? Ο Καλογρίτσας που όπως επικαλούνται περίμενε τα χρήματα έδινε χρήματα ως ενίσχυση στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ώστε να λάβει χρήματα ;Είδες τα χρήματα ? Υπήρξαν, είτε δεν υπήρξαν, δόθηκαν δεν δόθηκαν, τα χρήματα διαβάλουν τα πάντα όλα κ. καπιταλίστες της δεξιάς και της αριστεράς που επί τρεις δεκαετίες έχετε διαμορφώσει το αντισυνταγματικό ραδιοφωνικό τοπίο του εμπορίου του Ν.Αττικής για την υπηρέτηση λίγων οικογενειών. Στα ερτζιανά κύματα, όλα τα αστικά κόμματα, έχετε διαμορφώσει καθολικότητα αντισυνταγματικότητας, ανισότητας και διαπλοκής - διαφθοράς. Στον αντίποδα στις Η.Π.Α, και σε σειρά έτερων χωρών, υπάρχουν αδειοδοτημένα πληθώρα μη εμπορικά μέσα, όπως τα πρότεινα πριν υπάρξουν αλλού , ενώ στη χώρα μας  δεχόμουν διώξεις - κατασχέσεις αντί εκπροσωπήσεως από τους φερόμενους ''εκπροσώπους'' μας οι οποίοι συνολικά γνωρίζεται τι υπηρετούν στο Ν.Αττικής.

ΥΓ: Παρεμπιπτόντως οι ''φραγκάτοι'' ιδιοκτήτες ομίλων ραδιοτηλεοράσεων, και της DIGEA ,αν δεν είναι απόλυτα σάπιοι μέχρι το μεδούλι τους , γιατί υπονόμευσαν την ψηφιακή μετάβαση της Ραδιοφωνίας ;Μήπως δεν έχουν χρήματα ;Mήπως πεινάνε να κάνουμε έναν έρανο για λογαριασμό τους ;Τα καναλάκια βολεύει να τα έχουν ψηφιακά και δεν τους βολεύει η ραδιοφωνία ;Μήπως δεν αντιλαμβάνονται ότι η δική τους υποχρέωση , έπειτα από τις λίστες Πέτσα και το μοίρασμα εκατομμυρίων επιλεκτικά, είναι να τα μαζεύουν από τα FM και να λειτουργούν στα DAB ; Τι τον θέλουν και τον λιβανίζουν τον Μητσοτάκη και τον Γεωργιάδη που μας έχουν πρήξει με την ανάπτυξη ;Ανάπτυξη είναι, ακόμα και σήμερα το 2023 , να λειτουργείται στα πεπαλαιωμένα και εκατοχρονίτικα FM κύματα ;Μάλλον σας ακούν λίγο ''κουφοί'' και πολλοί ανεγκέφαλοι , οι οποίοι/ες από την μία κάνουν ότι μπορούν για τις ΑΠΕ και το ''πράσινο'' μέλλον , και από την άλλη ακούν διαπλεκόμενα και αντισυνταγματικής λειτουργίας Ραδιοφωνικούς Σταθμούς οι οποίοι λειτουργούν με πολλά κιλοβάτ ισχύος και κατανάλωσης ! Συνολικά μια χώρα , μια πολιτεία και μια κοινωνία τσίρκο !

- Για όσους/ες δεν γνωρίζεται, το ψηφιακό ραδιοφωνικό σύστημα DAB - DAB + συντελεί στην ''πράσινη'' μετεξέλιξη , διότι με το ένα δέκατο της ισχύος οι Ρ/Σ μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα , και ακόμα καλύτερο σε σχέση με τα αναλογικά FM. ( Επίσης, κάνετε ότι δεν γνωρίζεται γιατί παραμένουν ακόμα και σήμερα στα FM οι κ.κ των ψηφιακών καναλιών και της DIGEA ? Και ύστερα σου λένε ότι υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη στη χώρα μας ! ) 

- Η ψηφιακή μετάβαση της ραδιοφωνίας , την οποία υπονόμευσαν οι ολιγάρχες τα κόμματα και τα τσιράκια τους , έσπαζε σε ένα βαθμό στο Ν. Αττικής το δικό τους μονοπώλιο τριών δεκαετιών , άρα θα άφηναν να προκύψει δημοκρατία στο χώρο και στη χώρα μας ? Υπάρχει κάπου στον πλανήτη ''δημοκρατική μαφία'' ;Δεν προέκυψε το μέλλον που χρειάζεται το ραδιόφωνο και οφελούνται οι γιουτιούμπερ ! Σχεδόν μήδεν επένδυση , μηδέν υπαλλήλους , μηδέν κατάστημα , όμως με σημαντικά κέρδη !

- Εμάς αναγνώστη/ια το 2005, και ενώ ήταν αντισυνταγματικής λειτουργίας μέλος της ένωσης ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών Ν.Αττικής , ΕΙΙΡΑ , έκανε μήνυση με την αξίωση να μας διώξουν - κατασχέσουν τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM , ο οποίος λειτουργούσε με ένα PLL ισχύος 20 watt , ενώ ο ίδιος λειτουργούσε με πλειάδα κιλοβάτ , και παράλληλα στο κοντέινερ του Υμηττού φιλοξενούσε πειρατικής λειτουργίας έτερους Ρ/Σ , και κινήθηκε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός , εισαγγελείς , Ε.Ε.Τ.Τ , Αστυνομία , κ.α ώστε να καλύψουν την αξίωση του μέλους της μαφίας του Ν.Αττικής ! Λέτε να μην γνωρίζουμε ποια είναι η ΝΔ , η μήπως αγνοούμε ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο το 1999 μας δίωξε - κατάσχεσε ? Αν προσθέσουμε και τις διώξεις - κατασχέσεις του 1983- 84 και του 1977 είναι ξεκάθαρο πόσες δεκαετίες διώξεων - κατασχέσεων κατά του πρωτεργάτη ενός χώρου ώστε από τα αστικά πολιτικά κόμματα να εδραιωθεί στα ερτζιανά FM η μαφία , και ακόμα και στον δήμο Γλυφάδας να δεσπόζουν οι διώκτες μου, ( στελέχη και υποστηρικτές της ΝΔ ) , ως διοικούντες ! Τι άλλο χρειάζεται για ορθά συμπεράσματα ? Λέτε να υπήρχε ενδεχόμενο οι διώκτες μου να εκπρoσωπούν τον Δήμο όπως επιβάλλεται από τον κανονισμό των Ο.Τ.Α ;  Τι λέτε ;( Mήπως αγνοείται την έτερη πρόσφατη δολοπλοκία που έστησαν σε βάρος μου με το τσιράκι τους Καραχάλιο και τον ψηφοφόρο τους Γιαννακόπουλο , που επίσης ο ίδιος μηχανισμός τους συνέδραμε ;Ο εν λόγω ''μηχανισμός'' πόσο άτιμος είναι όταν προσποιείται ότι δεν γνωρίζει ποιοι κινούν τα νήματα καθώς και ποιοι είναι ?) 

- Παραμένω ανεξάρτητος και απόλυτα ειλικρινής με ''σημαία'' την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ενώ αρκετοί/ες από τα κόμματα, τον μηχανισμό , και την κοινωνία μας , εγκάθετοι , δολοπλόκοι , υπονομευτές , αδιαφανείς και κάπηλοι.  Ποιοι είναι το βέλτιστο μέλλον του τόπου μας ? Ποιοι είναι οι διαμορφωτές ; Όπως γνωρίζεται ορισμένοι δεν χρειάστηκα ποτέ κάποιον ''χάλια'' ώστε να υφίσταται δημόσια η αλήθεια, γιατί σε ζητήματα που αφορούν έτερους , όμως με άμεση σχέση με το αντικείμενο, εκθέτω δημόσια την απόλυτη αλήθεια. Οι εγκάθετοι μπορούν ? Έχετε μάθει, έστω μια φορά, κάτι προσωπικό για δαύτους από τους ιδίους ; Δεν έχουν αναφέρει ούτε μια φορά ποιοι πραγματικά είναι , τι επάγγελμα έκαναν και ξαφνικά ερχόμενοι στη Γλυφάδα , στον πλούσιο δήμο , παρουσιάστηκαν ως ''εκδότες'' και ''δημοσιογράφοι'' διαβάλοντας την τοπική μας κοινωνία αντί να έχουν την πρόοδο που έπρεπε να έχουν οι Γλυφαδιώτες , διότι δαύτοι δεν είναι καν γλυφαδιώτες ! Το αντίστοιχο και με τις παρατάξεις. Δεν ήταν . . . έγιναν δημότες Γλυφάδας διαβάλοντας τη Γλυφάδα , τον δήμο , και τους δημότες.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ειδικό δικαστήριο: «Εφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για βοήθεια προς το ΣΥΡΙΖΑ» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">