ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεργασία ΕΟΜ με Hammersmith και Imperial College για τις μεταμοσχεύσεις – Πρωτοβουλίες του Υπ. Υγείας


Σε ένα σημαντικό βήμα για τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας προχώρησε το Υπουργείο Υγείας καθώς η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα μετέβη στο Λονδίνο, όπου είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με την ομάδα μεταμοσχεύσεων του Imperial College και του Hammersmith Hospital, του μεγαλύτερου κέντρου μεταμοσχεύσεων νεφρού και παγκρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις συναντήσεις αποφασίστηκε η έναρξη συνεργασίας μεταξύ του Νοσοκομείου Hammersmith και του Πανεπιστημίου Imperial College με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) της χώρας μας, καθώς και η υποστήριξη του με την παροχή τεχνογνωσίας για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Μεταμοσχεύσεων.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College, Καθηγητής κ. Jonathan Weber, ο Διευθυντής του χειρουργικού & ογκολογικού τμήματος, Καθηγητής κ. George Hanna, o Καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων κ. Βασίλειος Παπαλόης, ο Πρόεδρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Καθηγητής κ. Ιωάννης Μπολέτης και η Διευθύντρια του Γραφείου της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Συζητήθηκαν, πέραν της συνεργασίας στο θέμα των μεταμοσχεύσεων και η ποιοτική και προτυποποιημένη ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, η προσέγγιση συστήματος για τη δημιουργία καινοτόμων διαγνωστικών μεθόδων, η χρήση τεστ αναπνοής για τη μη επεμβατική διάγνωση στον καρκίνο και η έρευνα στη μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με Καθηγητές του London School of Economics & Political Science. Συγκεκριμένα, η κ. Υπουργός συνάντησε τον Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Υγείας και Καθηγητή Οικονομικών Υγείας, κ. Alistair McGuire καθώς και τον Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Υγείας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του LSE κ. Παναγιώτη Καναβό.

Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας, πολιτικές για την μείωση αναμονής προγραμματισμένων χειρουργείων, η βέλτιστη κατανομή πόρων και υγειονομικού προσωπικού για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, η φαρμακευτική πολιτική, καθώς και ο εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/zJXul8t
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεργασία ΕΟΜ με Hammersmith και Imperial College για τις μεταμοσχεύσεις – Πρωτοβουλίες του Υπ. Υγείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">