ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Βροχές σε Αιγαίο και ηπειρωτική χώρα (video)


Σήμερα Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, και αύριο Παρασκευή αναμένονται βροχές, τοπικού χαρακτήρα, στο Αιγαίο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις με ισχύ μέχρι 5 μποφόρ. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται τις πρωινές ώρες της ημέρας στα βόρεια της χώρας.

Το Σάββατο, τοπικού χαρακτήρα βροχές, αναμένονται στο κυρίως στο Αιγαίο, όμως πρόσκαιρα θα βρέξει και σε ηπειρωτικές περιοχές και στο Ιόνιο και επειδή η θερμοκρασίες είναι πλέον χαμηλές, θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Και την Κυριακή προβλέπεται να έχουμε τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Λίγο όμως η θερμοκρασία θα ανέβει στα δυτικά. Τη Δευτέρα και την Τρίτη «γλυκαίνει» ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά.

Σήμερα Πέμπτη, στην Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά, νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς Κελσίου

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/SdZzmD9
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Βροχές σε Αιγαίο και ηπειρωτική χώρα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">