ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βιβλίο: «Όλα όσα θα ήθελα να πω στο παιδί μου για το sex»


Πέντε γυναίκες, δυο ψυχολόγοι με εξειδίκευση και εμπειρία στα παιδιά και στους εφήβους, η μια πραγματογνώμονας του Πρωτοδικείου Αθηνών, μια ειδική παιδαγωγός, και δύο παιδοψυχίατροι, έγραψαν ένα σύγχρονο βιβλίο για το πώς θα μιλήσουμε στο παιδί μας για το sex.
Το βιβλίο έχει τίτλο «Όλα όσα θα ήθελα να πω στο παιδί μου για το sex –Πώς απαντάμε σε δύσκολες ερωτήσεις –Πώς το προστατεύουμε από σεξουαλική κακοποίηση», εκδόσεις Αρμός.

Το βιβλίο διαβάζεται εύκολα παρότι πραγματεύεται δύσκολα θέματα. Με γλώσσα απλή, η οποία δεν χάνει καθόλου την επιστημονικότατά της, εστιάζει στο πρώτο μέρος στο σώμα και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του παιδιού και στο «πώς απαντάμε σε δύσκολες ερωτήσεις» που έχουν σχέση με το σεξ. Κάποιες ιστοριούλες είναι αστείες όπως του 4χρονου που ήθελε να κοιμηθεί με τη μαμά του για να κάνει αδελφούλα!

Αυτό που νομίζω ότι αξίζει στο βιβλίο, είναι ότι οι συγγραφείς δίνουν σαφείς οδηγίες για το πώς θα απαντήσουμε εάν το παιδί μας ρωτήσει κάτι που δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε (π.χ. ένας πατέρας αισθάνθηκε δύσκολα όταν ο 9χρονος γιός του τον ρώτησε ξαφνικά τι είναι το στοματικό σεξ).

Η Λήδα Αναγνωστάκη, η Αλεξάνδρα Ζαχαριά, η Νατάσα Καραουλίδου, η Ιουλιανή Κούλλουρου και η Δέσποινα Σαββόγλου, είναι ψυχαναλυτικές ψυχοθεραπεύτριες* παιδιών και εφήβων και μας εξηγούν επίσης τι συμβαίνει όταν το παιδί δεν ρωτάει ποτέ.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αφορά στη σεξουαλική παραβίαση και κακοποίηση των παιδιών. Παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή για τη σεξουαλική κακοποίηση, η ταξινόμησή της, έξω-οικογενειακή ή ενδο-οικογενειακή, η συχνότητα στο διεθνή και στον ελληνικό χώρο, αναφέρεται στο πώς οι δράστες εμπλέκουν τα παιδιά, σ΄ αυτό το σκοτεινό έγκλημα.

Το βιβλίο έχει εύκολη δομή και αυτόνομα κεφάλαια και καταγράφει υπηρεσίες και τηλέφωνα με υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/YmfvtlF
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βιβλίο: «Όλα όσα θα ήθελα να πω στο παιδί μου για το sex» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">