ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Λάρισα – Επίσκεψη στην 110 πτέρυγα μάχης παρουσία του Αμερικανού πρέσβη


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

 Στη Λάρισα περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 13:30, θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Θεσσαλία του 2030, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στην 110 πτέρυγα μάχης, αποστολή της οποίας είναι η συντήρηση των μέσων και συστημάτων για ανάληψη αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Η βάση της Λάρισας είναι ένα από τα σημεία όπου εκδηλώνεται η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από εκεί επιχειρούν τακτικά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, όπου κι έχουν υλοποιηθεί έργα για τη συντήρηση και τη στέγασή τους.

Η Αεροπορική Βάση Λάρισας είναι το πρώτο οργανωμένο πολεμικό αεροπορικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε και λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ιστορία της αρχίζει με την προσγείωση σε αυτήν του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία «Δαίδαλος» στις 29 Σεπτεμβρίου 1912.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis.

   Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου και το πάρκο καινοτομίας JOIST που ενισχύει τη μεταφορά γνώσης στα πεδία της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του design. Στο JOIST πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια, δημιουργικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, συνέδρια, ημερίδες και ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο «Αλκαζάρ» στη Λάρισα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/u4FPgNi
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Λάρισα – Επίσκεψη στην 110 πτέρυγα μάχης παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">