ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ντιμπέιτ Γ. Οικονόμου – Π. Τσαπανίδου: Στόχος της ΝΔ η χώρα να παραμείνει σε σταθερή τροχιά – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές


thumbnail_STO KENTRO OI EKLOGES _2023-02-23_21.59.45_frame_42138

Σε μια εφ’ όλης της ύλης τηλεμαχία, βρέθηκαν αντιμέτωποι το βράδυ της Πέμπτης 23/2/23) Γιάννης Οικονόμου και Πόπη Τσαπανίδου, την πρώτη – στον δρόμο προς τις εκλογές – που πραγματοποιήθηκε στην ΕΡΤ. “Βγάλαμε συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είστε αδιόρθωτοι” αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ. «Η εκκωφαντική σιωπή της ΝΔ για τους Πάτσηδες και Χειμάρες και ο θλιβερός κος Οικονόμου» σχολίασε η Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στόχος της ΝΔ είναι η χώρα να παραμείνει σε τροχιά σταθερότητας και για τον λόγο αυτό – συμπλήρωσε – θα επιδιώξει ένα αποτέλεσμα κοντά στην αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία και σημείωσε ότι “ο Σύριζα θα είναι πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών”. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, και την οποία είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές του ERTNEWS στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Απόστολο Μαγγηριάδη και Σοφία Παπαϊωάννου.

Οι τρεις δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έθεσαν τις ερωτήσεις τους προς τους δύο πολιτικούς σε δύο θεματικές: η πρώτη αφορούσε Οικονομία, Κοινωνία, θεσμοί και η δεύτερη τις επερχόμενες εκλογές. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας οι δύο πολιτικοί είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τη δική τους ερώτηση ο ένας στον άλλο.

Η ΝΔ μετά το debate του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε βίντεο με το εξής σχόλιο:

«Εδώ η δήλωση του κ. Τσίπρα, για να την ακούσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Εμείς πάντως έχουμε βγάλει συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είστε αδιόρθωτοι».

Στο βιντεο εμφανίζεται η κα Τσαπανίδου από το χθεσινό debate να λέει: «Θα παρακαλέσω πολύ κ. Οικονόμου όπως και όλους όσους μας παρακολουθούνε να κάνουν μια αναζητηση στο google, να βάλουνε «η θάλασσα δεν έχει σύνορα, Αλέξης Τσίπρας» και να ακούσουν όλη τη δήλωση διότι δεν είναι αυτό το απόσπασμα το οποίο πιάσατε εσείς, είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είπε, καμία σχέση με αυτό που λέτε εσείς».

Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα της ΝΔ: «Βρήκαμε κι εμείς εύκολα λοιπον το βιντεο» και έπειτα εμφανίζεται ο Αλέξης Τσιπρας σε παλαιότερη δήλωση του τον Σεπτέμβριο του 2015 να λέει τα εξής: «Μας κανατε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Και στη συνέχεια ακολουθεί πάλι απόσπασμα απο το χθεσινό debate στο οποίο η κα Τσαπανιδου λέει «παρακαλώ λοιπόν γκουγκλάρετε για να βγάλετε συμπέρασμα».

«Βγάλαμε συμπέρασμα. ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ», καταλήγει στο βίντεο η ΝΔ.

Γ. Οικονόμου: Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων – Για εμάς η πολιτική είναι λύση των προβλημάτων της κοινωνίας

Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων και θα αποφασίσει ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην τηλεμαχία με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου.

Ο κ.Οικονόμου είπε ότι οι ενισχύσεις που δόθηκαν στου πολίτες τους στήριξαν και προήλθαν από το μέρισμα της ανάπτυξης και όχι από την υπερφορολόγηση. Προσέθεσε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ενισχύονται οι πολλοί με επιλογές που δεν εξέθεσαν τη χώρα στις αγορές και οι ενισχύσεις δόθηκαν για να σταθεί η χώρα μπροστά στο μεγαλύτερο κοκτέιλ κρίσης που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσει ένας 17χρονος τη ΝΔ» ο κ.Οικονόμου απάντησε μεταξύ άλλων:

«Γιατί λέμε ότι αξίζει να δικαιούται να ζει σε μια ευημερούσα χώρα να διεκδικήσει να ζήσει όπως προσδοκά αυτός και οι γονείς του. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΝΔ για τη νέα γενιά σε όλα τα επίπεδα όπως στην Παιδεία αποδίδοντας δωμάτια στις εστίες και βιβλιοθήκες στους φοιτητές . Λέμε να δίνεται η δυνατότητα να συνδέεται το πανεπιστήμιο με τα ξένα πανεπιστήμια, λέμε να φέρουμε το κράτος πιο κοινά στην τεχνολογία και να φέρουμε επενδύσεις, λέμε να φροντίζουμε να βρίσκει σπίτι η νέα γενιά, λέμε να ζει σε μια πατρίδα πρωταγωνιστή. Γιαυτό του λέμε να ψηφίσει ΝΔ».

«Δεν κρυφτήκαμε και αναλάβαμε δράση για να ρίξουμε φως στο θέμα των παρακολουθήσεων»

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ έκανε ότι μπορούσε για να χυθεί φως στην υπόθεση παρακολουθήσεων, ο κ.Οικονόμου είπε ότι η υπόθεση αυτή “δοκίμασε τις αντοχές των θεσμών” και τόνισε ότι “δεν κρυφτήκαμε, αναλήφθηκε πολιτική ευθύνη, υπήρξαν παραιτήσεις, και αλλάξανε πράγματα στην ΕΥΠ, και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μην μείνει καμία σκιά. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και όχι να επιδιώκουμε εντυπώσεις πριν την δικαστική διερεύνηση. Επισήμανε πως όταν “εργαλειοποιήθηκαν οι θεσμοί” κατέληξαν σε υποθέσεις, “όπως της κυρίας Σαββαΐδου που κατηγορήθηκε και στη συνέχεια η χώρα μας τιμωρήθηκε με πρόστιμο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, την υπόθεση Νοβάρτις που κανείς τελικά δεν παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Η δημοκρατία έχει κανόνες. Όταν βγουν όλα από το σκοτάδι τότε θα δει ο κόσμος τι ακριβώς ήταν αυτή η υπόθεση”.

Π. Τσαπανίδου: «Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι χαοτικές – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και θα σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία και αυτό το ξέρουν οι πολίτες και το παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός στην Βουλή, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου στην πρώτη της τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στην ΕΡΤ.

Ακολούθως υποστήριξε: «Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άλλαξε το πεδίο ώστε να μην υποχρεώνονται οι τράπεζες και τα funds σε διακανονισμό με τους ιδιοκτήτες. Εμείς ζητάμε η κυβέρνηση να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα προβλέπει διαπραγμάτευση και δικαστική προστασία του δανειολήπτη».

«Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι χαοτικές – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και θα σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή»

Το θέμα των παρακολουθήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αφορά την δημοκρατία, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου, εξηγώντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία στην Βουλή. Ακολούθως ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής για ένα πολύ σημαντικό θέμα, για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε την μισή Ελλάδα. Δεν έδωσε απαντήσεις στην Βουλή: γιατί παρακολουθούσε, αν παρακολουθεί ακόμη, τι έγινε το υλικό των παρακολουθήσεων. Η αποχή από τις ψηφοφορίες στην Βουλή είναι κίνηση υψηλού συμβολισμού και σπουδαιότητας. Είναι σημαντικά τα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας, αλλά το θέμα των παρακολουθήσεων και της ποιότητας της δημοκρατίας μας αφορά όλους, αν συνέβαινε σε άλλη χώρα η κυβέρνηση θα είχε πέσει». Απευθυνόμενη προς τον Γιάννη Οικονόμου είπε ότι «αν ήταν στην θέση του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας θα τον είχατε κρεμάσει στο Σύνταγμα».

Ακολούθως επανέλαβε την πρόκληση πρόσκληση για ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Debate: Τι απάντησαν για αυτοδυναμία και εκλογικές συνεργασίες

«Η ΝΔ θα επιδιώξει να συγκροτήσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το έχουμε πει έντιμα και καθαρά. Το είχαμε πει από τότε που ψηφίζονταν η απλή αναλογική. Όχι γιατί αυτό είναι το γινάτι μας, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο τρόπος για να συνεχίσει ο τόπος να πηγαίνει μπροστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πολύ καθαρά, πολύ έντιμα, πολύ ξεκάθαρα. Και το ξέρει ο κόσμος αυτό, δεν το κρύψαμε», είπε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λάβει την τρίτη εντολή στις εκλογές και ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φτιάξουν μια κυβέρνηση συνεργασίας στα πρότυπα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012.

Ερωτηθείσα αν, στο σενάριο που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερος στις εκλογές με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, θα επιδιώξει να συγκροτήσει μια κυβέρνηση με το τρίτο και τέταρτο κόμμα – δεδομένου ότι «πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας» – καθώς και το αν αποκλείεει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, η κ. Τσαπανίδου έκανε λόγο για χαοτικές διαφορές εξηγώντας πως η «ΝΔ στοχεύει στους λίγους, στους ισχυρούς και ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα για τις ευάλωτες ομάδες με τα κουπόνια που μοιράζει για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια».

Σχετικές ειδήσεις

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Puv76SK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ντιμπέιτ Γ. Οικονόμου – Π. Τσαπανίδου: Στόχος της ΝΔ η χώρα να παραμείνει σε σταθερή τροχιά – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">