ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Ηταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος»


«Ηταν που ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος». Η λαϊκή αυτή ρήση βρίσκει την εφαρμογή της στο Δήμο της Γλυφάδας, όπου πάνω στο «πτώμα» της τοπικής δημοκρατίας χαράσσουν τα πολιτικά τους παιχνίδια οι υποστηρικτές του ''γαλάζιου'' δημάρχου - διοικήσεως.

Έτσι, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του δημάρχου, και σειρά αντιπολιτευομένων παρατάξεων παίρνουν αποφάσεις επί σειρά ετών που αφορούν άμεσα τη ζωή των δημοτών της πόλης μας με βάση όχι τις ανάγκες τους αλλά τα δικά τους πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.

Ζήσαμε τις εποχές αδράνειας του κοινωνικού συνόλου , δεδομένων των γνωστών ρουσφετιών του πελατειακού συστήματος το οποίο είχαν διαμορφώσει τα κόμματα εξουσίας , ΝΔ - ΠΑΣΟΚ , και ενώ θα περίμενε κάποιος στον 21ο αιώνα και έπειτα του wifi , των κινητών τηλεφώνων και των sosial media να διαφοροποιηθεί και να εκσυχρονιστεί η κοινωνία μας ...αυτή πηγαίνει διαρκώς προς τα πίσω και συντηρητικοποιείται σε ασύλληπτο βαθμό.

Ειδικότερα: Απέκτησαν όλοι/ες το κοινό τους , των sosial media , και καθημερινά αναλώνονται τι θα περάσουν στο κοινό τους αντί να διαμορφώσουν το κοινό τους μέλλον.

Εκείνο το οποίο μένει είναι οι δημότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους διεκδικώντας να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους. «Να διεκδικήσουν την πόλη τους» διότι τόσα χρόνια είναι αντιμέτωποι με μια διοίκηση η οποία διαφθείρει συνειδήσεις , εξαγοράζει με τα χρήματα του συνόλου επιλεκτικά όσους μπορεί σε επίπεδο κοινωνίας και παρατάξεων, και διαμορφώνει ένα δήμο απάθειας , αδράνειας , και ωχαδερφισμού τον οποίο δεν τον έχουμε ζήσει ποτέ άλλοτε.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Αναλύοντας τα στοιχεία θα πέσει πολύ γέλιο προεκλογικά , διότι την πλειονότητα την έχει ''δεμένη'' ο δήμαρχος και ''την τραβά από την μύτη'' !  

- Προεκλογικά θα παιχτεί ''το θέατρο της Δευτέρας'' , αντί να κατέβει μια ενιαία παράταξη όσων επί οκταετία απολαμβάνουν του δημοτικού κορβανά θα κατεβάσουν σειρά παρατάξεων για τα μάτια του κόσμου , η υπάρχουν δημότες με σαφείς θέσεις οι οποίοι δεν εξαγοράστηκαν στους οποίους/ες αρμόζουν και η υποψηφιότητα, και η συμμετοχή - εκλογή, και η αντιπολίτευση αν δεν καταφέρουν να νικήσουν ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Ηταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">