ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Μάντζος στην ΕΡΤ: Η κυβέρνηση έπρεπε να «μπλοκάρει» τον Κασιδιάρη πολύ πιο πριν τις εκλογές


DELTIO 21_2023-02-01_20.57.45_frame_65776

Φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ. Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα, πάντοτε όμως με το «βλέμμα στραμμένο» στις εκλογές, τόνισε ότι το να μιλάνε μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις στο μικρόκοσμό τους και να ανταλλάσσον απόψεις και τοξικές αντιπαραθέσεις, «γιατί αυτό ζούμε αυτή την περίοδο», είναι τελείως αντιπαραγωγικό και δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Κληθείς να απαντήσει γιατί το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με την κυβέρνηση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, ο κ. Μάντζος δήλωσε: «Εμείς έχουμε τη δική μας άποψη, η οποία ακουμπάει πάνω στο Σύνταγμα, στον κανονισμό της Βουλής και στους νόμους. Θεωρούμε ότι είναι ένας κοινοβουλευτικός ακτιβισμός, ο οποίος δεν έχει ούτε πραγματικό ούτε συμβολικό περιεχόμενο, είναι αχρείαστος στην παρούσα φάση και μάλιστα δεν πλήττει καθόλου την κυβέρνηση, θα έλεγα ότι την οφελεί».

Ωστόσο, τόνισε – εν αναμονή της ρύθμισης του «μπλόκου» Κασιδιάρη στις εκλογές – ότι «η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να περιμένει να φτάσουμε την παραμονή των εκλογών και να έχουμε δώσει στον Χ καταδικασμένο έγκλειστο τη δυνατότητα να κάνει δωρεάν προεκλογικό αγώνα μέσα από τον Κορυδαλλό».

Για το αν θα έπρεπε ο κ. Ανδουλάκης να έχει συναντηθεί έστω μια φορά με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη πριν τις εκλογές, ώστε μετακλογικά να γνωρίζει πώς θα κινηθεί, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απάντησε: «Εμείς είμαστε απολύτως θεσμικοί. Έχουμε την κοινοβουλευτική μας ομάδα στην πρωτοπορία, μέσα στη Βουλή μαχητικά συμμετέχουμε σε όλες τις συνεδριάσεις».

«Τι επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός και τι επιβάλλει η πολιτική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για την πατρίδα μας; Επιβάλλει διάλογο με την κοινωνία. Το να μιλάνε μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις στο μικρόκοσμό μας και να ανταλλάσσουμε απόψεις και τοξικές αντιπαραθέσεις, γιατί αυτό ζούμε αυτή την περίοδο, είναι τελείως αντιπαραγωγικό και δεν ενδιαφέρει κανέναν. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν άνθρωποι στα δημόσια νοσοκομεία που περιμένουν σε τεράστιες ουρές να εξυπηρετηθούν και να θεραπευθούν. Υπάρχουν παιδιά, που δεν ξέρω αν θα σπουδάσουν του χρόνου εκτός Αθηνών ή εκτός Θεσσαλονίκης εκτός πόλεων, λόγω των μεγάλων ενοικίων που υπάρχουν εκεί έξω. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν αν τα παιδιά τους που είναι σε ένα επαγγελματικό λύκειο διατρέχουν κίνδυνο. Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Μάντζος και τόνισε ακόμη ότι «οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα προβλήματα και ζητούν λύσεις. Εμείς είμαστε εκεί έξω, στην κοινωνία. Εμείς συνομιλούμε και περπατούμε καθημερινά στις πόλεις μας, στα χωριά μας, παντού και συνομιλούμε με ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, τις δημιουργικές δυνάμεις, τη νέα μας γενιά, η οποία αγωνιά τι θα κάνει στο μέλλον. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι. Πάντα ήταν χρήσιμο αυτό το κόμμα».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Wlzmygq
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Μάντζος στην ΕΡΤ: Η κυβέρνηση έπρεπε να «μπλοκάρει» τον Κασιδιάρη πολύ πιο πριν τις εκλογές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">