ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

“Επένδυση” Ελληνικού & Παραλίας Αγίου Κοσμά


Με καθυστέρηση ημερών αναρτάται το 
“Επένδυση” Ελληνικού,
 διότι ζούμε απίστευτες καταστάσεις, σε σημείο πλέον που δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα ! Δεν μπορώ πλέον να κάνω αναρτήσεις ούτε να συμμετάσχω σε τοπικές εκδηλώσεις. 

- Η νεοελληνική κοινωνία μεταλλάσσεται και αλλοιώνεται. Απίστευτη διαφθορά και κυρίως χαρακτήρων. Και άλλωστε γιατί να ξεσηκωθεί ;Να ξεσηκωθεί , να κάνει όλη τη δουλειά , και τελικά τα οφέλη να τα έχουν οι επιτήδιοι της προβοκάτσιας με Μ.Κ.Ο , μισθούς του δημοσίου και παχυλές συντάξεις ;

- Το γνωστό ψυχολογικό κουσούρι που λέγεται “ΦΙΛΟΤΙΜΟ”, μας παρέσυρε στις αρχές τις περασμένης δεκαετίας να βρεθούμε στην πλατεία Συντάγματος ,  έπειτα από πληθώρα καλεσμάτων και μηνυμάτων στις εκδηλώσεις ''παρδαλού'' κόμματος με πολύχρωμο - λογότυπο ,και τελικά έπειτα από σειρά ψυχοφθόρων ετών και χιλιάδων μιλίων σε πορείες, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κ.α. ζήσαμε την κορυφαία προβοκάτσια, και ενώ οι εν λόγω είχαν ''θρονιαστεί'' τόσο στα έδρανα του Δ.Γλυφάδας όσο και στην εξουσία της χώρας μας. (Περίοδος 2011 - 2015) Η αλήθεια είναι ό,τι έπειτα από όσα ζήσαμε , όπως τα ζήσαμε την περίοδο 2011 - 2015,αυτό το κόμμα συνέβαλε καθοριστικά στην απαξία της κοινωνίας προς την αριστερά, και τουλάχιστον προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι ποια αριστερά εννοούν σήμερα τα χιλιάδες νεόπλουτα στελέχη αυτού του κόμματος διότι οι ίδιοι απέδειξαν στην πράξη ό,τι δεν είναι αριστεροί - αριστερά. Κεντρώοι και νεοταξίτες κυρίως είναι. Άλλοι εξ αυτών δεν γνωρίζω καν τι είναι δεδομένου ό,τι επί μια πενταετία δεν δημιούργησαν ούτε μια νέα δημόσια δομή ενώ επικαλούνται ό,τι άφησαν προίκα - ''μαξιλάρι'' δισεκατομμυρίων στον Μητσοτάκη ! Δείτε αναλυτικά όσα ισχύουν στον Δήμο Γλυφάδας με το πλιάτσικο διαρκείας, όπου το 2014 ως τοπική παράταξη έλαβαν περίπου 5.000 χιλιάδες ψήφους, και το 2019 τα ίδια άτομα έχασαν τα 3/4 των ψήφων ενώ από το 2014 έως και το 2019 ήταν κυβέρνηση ! Υπάρχει ενδεχόμενο οι ψηφοφόροι ''αριστερών παρατάξεων'' να ψηφίζουν δεξιές ? Εμπράκτως απεδείχθη ό,τι έχασαν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Τι είναι η κοινωνία , ένα ‘’όχημα‘’ το οποίο θα χρησιμοποιούν ορισμένοι φορώντας προβιές ώστε να χτίσουν προσωπικές καριέρες προνόμια και extra εισόδημα χωρίς αντιπροσώπευση ;Γνωρίζεται κάποια οφειλή - υποχρέωση  της κοινωνίας προς συγκεκριμένους τοπικούς πολιτικούς ;Το 5% έχουν υποχρεωμένο, και κυρίως το 5 - 10% ωφελείται επί δεκαετίες. Επί της ουσίας τοπικά δεν έκαναν προβοκάτσια , έκαναν κάτι αχαρακτήριστο δημόσια το οποίο το διατηρούν μέχρι και σήμερα. Λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντα ολιγαρχών , χιλιάδων δεξιών & παράλληλα των προσωπικών λες και οι δεξιοί είχαν κάποια ανάγκη την συμβολή τους. Θεωρείται ό,τι είναι απαραίτητοι στους ''γαλάζιους'' η μάλλον οι ίδιοι μεταλλάχτηκαν ? Εννοώ πήραν ως προσωπική τους ''προίκα'' την εντολή της τοπικής κοινωνίας χωρίς να εκφράζουν - εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία. Στον αντίποδα η νεοελληνική κοινωνία, έπειτα απ' όσα έζησε, και αυτή μεταλλάχτηκε και είναι επιρρεπής στην τηλεοπτική - μιντιακή προπαγάνδα ενώ παρακάμπτει το ουσιώδες. Ποιοι είναι οι Ιδιοκτήτες και τι εξυπηρετούν οι εν λόγω. 

“Επένδυση” Ελληνικού & Παραλίας Αγίου Κοσμά : 
Ποιος / Ποια (δεν είδε-δεν άκουσε ;) - ...δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον... που ...μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη… 

του Παναγιώτη Κ. Κουμουνδούρου* 

Εισαγωγή με πολλά ευρώ… (!) 

Πέρυσι αναφερθήκαμε στον “επενδυτή” του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και της Παραλίας Αγίου Κοσμά, που θριαμβολογούσε για διαμερίσματα, που “προπωλήθηκαν” για 26.200 €/μ2 [1]. Πρόσφατα μάθαμε από τα γνωστά αστικά Μ.Μ.Ε., ότι 50 (“πενήντα”!) διαμερίσματα, στο ανακαινισμένο Ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας, “έγιναν ανάρπαστα”, για 22.000 €/μ2 ! Οποίος “ανταγωνισμός” (!). 

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το να προσπαθήσει κανείς να γίνει “δηκτικός” για το θέμα μας -γι’ αυτή την “επένδυση”, είναι πολύ δύσκολο-σχεδόν ακατόρθωτο. Ίσως μόνο με μια καλή στρατιά από “ψαγμένους” γελοιογράφους, κάποιος κάτι καταφέρει. Πάντως εμείς θα συνεχίσουμε να ξεμπροστιάζουμε όλα τα σημεία και τέρατα της λεγόμενης “εμβληματικής επένδυσης”, που πρόσφατα έπλεξε το εγκώμιό της και η γνωστή Λονδρέζικη εφημερίδα, ποια άλλη [2]., αφού το έργο “υπογράφει” ο γνωστός Αρχιτέκτων και Λόρδος (παρακαλώ), Νόρμαν Φόστερ. Το τραγικό βέβαια είναι ότι ήδη βγαίνουμε τρομερά / τραγικά αληθινοί (προφητικοί; ΝΑΙ. [1].), κι η μόνη ελπίδα μας (πάντα) είναι ο λαός να ξεσηκωθεί έγκαιρα, ενάντια στην επενδυτική λαίλαπα που άρχισε και συνεχίζει να υποβαθμίζει χωρικά, πολεοδομικά , αρχιτεκτονικά κι όχι μόνο, τη ζωή μας. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι φαίνεται ότι ο “επενδυτής” ίσως φιλοτιμήθηκε (!), ισχυριζόμενος ότι θα υπάρξουν και διαμερίσματα με χαμηλότερες οικονομικότερες τιμές, για λιγότερο “προνομιούχους”, με 5.000€/μ2 ή με 6.000€/μ2. Ας κάνουμε λοιπόν λίγες “πράξεις” πχ. 5.000€Χ100μ2=500.000€ ! Και ρωτάμε τώρα, ποιο νιόπαντρο ζευγάρι διαθέτει σήμερα τέτοια χρήματα; Ή ας πούμε έχει 100.000€ “προκαταβολή” (που δεν έχει!) και τα υπόλοιπα ; Πόσες ζωές θα χρειαστούν για να τα ξοφλήσει κανείς αυτά τα “υπόλοιπα” με τραπεζικό δανεισμό ;! Αστεία πράγματα ! Όσο για “νοίκι”, όποιος παρακολουθεί πρόσφατα ακόμη και τα αστικά Μ.Μ.Ε., μαθαίνει για τα απλησίαστα ‘ελληνικά ενοίκια’ και γι’ αυτό (μας πληροφορούν), το 73% των νέων (μέχρι 35 χρονών), μένει στο πατρικό του σπίτι… [3]. 

Ενώ την όλη “μεγάλη εικόνα” του στεγαστικού καπιταλιστικού παραλογισμού, κλείνει τα 800.000 κενά διαμερίσματα που υπάρχουν στην “αγορά”, παράλληλα με την βιομηχανία χιλιάδων εξώσεων (700.000) [4]., [5]. Για να ωφεληθούν μόνο οι “επενδυτές”, τραπεζίτες, μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες και γνωστοί “ευεργέτες” του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ ο λαός να υποφέρει το καθημερινό κυβερνητικό “μαρτύριο της σταγόνας” ! Ας δούμε τώρα και δυο-τρεις πρόσφατες πραγματικές εξελίξεις στο θέμα, όχι τα “νυκτερινά” σόου βέβαια (της νύχτας τα καμώματα…) και τις πράσινες μακέτες κλπ. του “κέντρου επισκεπτών”… 

 Η “παραλία” μας… και το “πάρκο” μας… (!) 

Ας αρχίσουμε απ’ την “παραλία” του Αγίου Κοσμά & Δαμιανού κι ανεβαίνουμε προς τα πάνω… Πέρυσι (το Σεπτέμβρη ), ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, είπε ότι παραλία (για κολύμβηση;) θα έχει μήκος 1.200μ. Τον Οκτώβρη-ένα μήνα αργότερα, στον δημόσιο απολογισμό του, είπε ότι η παραλία θα έχει μήκος...(πάρτε βαθιά ανάσα…), 600μ. ! Το επανέλαβα αυτό βγαίνοντας από το “Μίκης Θεοδωράκης” σ’ ένα συντοπίτη μας και κείνος μού λέει ειρωνικά : “Θα είναι διώροφη” ! Βέβαια γνωρίζουμε, από το αρχικό σχέδιο του “μάστερ πλαν”, ότι η “παραλία” έχει μήκος 1000μ. Και φυσικά έχουμε αναρωτηθεί (αναλυτικότατα [6].), με τι “είσοδο”, πόσους & ποιους (της παλιάς, της “νέας” πόλης & της Αθήνας;!) θα χωρέσει αυτή η ‘παραλία’; Πόσο “ανοικτή” ή “πριβέ” θα είναι; Σ’ αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα, δεν δίνει κάποια διευκρινιστική απάντηση ούτε ο “επενδυτής”, ούτε κι ο δήμαρχος… Μήπως έχουν κατά νου να μας “παραχωρήσουν” (στο παλιό “δήμο”;!), μια μικρή συμβολική “παραλίτσα” τσέπης, αυτή που φτιάχτηκε παλιά, μπροστά στον Άγιο Αλέξανδρο...; Να είμαστε όλοι έτοιμοι και αυτό το καλοκαίρι, από τώρα όμως…, δείτε παρακάτω. 

Εκείνο βέβαια που “παίζει” οικτρά αυτό το καιρό, είναι το οριστικό ξήλωμα & όλων των παλιών αθλητικών εγκαταστάσεων, του Αγ. Κοσμά (ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ), μετά το ξήλωμα & του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας Αγ. Κοσμά (Ο.Κ.Ι.Α.Κ.), για να γίνει μαρίνα σκαφών αναψυχής… 1 Μιλάμε για ένα ιστορικό αθλητικό κέντρο (από το 1960;), ίσως το μεγαλύτερο των Βαλκανίων που έχει φιλοξενήσει, χιλιάδες αθλητές και δρομείς, δεκάδες Αθλητικές Ομοσπονδίες και Αθλητικά Σωματεία, με ξενώνες, γυμναστήρια κλπ, αλλά και εγκαταστάσεις που κάθε σαββατοκύριακο , επισκέπτονται δεκάδες οικογένειες με τα παιδιά τους, για να αθληθούν και να χαρούν, μέσα σ’ ένα πραγματικό ανθρωπογενή παράδεισο, από πυκνή βλάστηση, δένδρα που κατέληξαν ένα δάσος! Κι όλα αυτά, για να δοθεί όλος αυτός ο χώρος, αρχαιολογικός και μη, με τη παραλία του, σε 27 (εικοσιεπτά!) βίλες/επαύλεις πάνω στο κύμα παρακαλώ, για τους λεγόμενους filthy rich (“απίστευτα πλούσιους”), ξένους & ντόπιους, που ονειρεύονται ένα νέο πριγκιπάτο τύπου Μονακό... [1]. , [6]. 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά ότι, αρχικά το αστικό “κράτος” κλπ. είχε υποσχεθεί / διαβεβαιώσει όλους, ότι δεν θα φύγει κανείς από “κάτω”, αν δεν γίνουν / μεταφερθούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ “πάνω”, εννοώντας μέσα στο νέο “Μητροπολιτικό Πάρκο”... Ένας λόγος που το “Πάρκο” ζήτημα είναι αν έμεναν 668 στρέμματα (από τα υποτιθέμενα 2.000), υψηλού πρασίνου (δεν “μετράμε” για “υψηλό πράσινο” τα “φυτεμένα δώματα”…!), μ’ όλα όσα “άλλα” προβλέπονται να περιλαμβάνει...! [6]. Απεναντίας τώρα με τελεσίγραφα της μιας βδομάδας και των 3 ημερών πετάει (“μετεγκαθιστά”...!) όλους τους αθλητές (94 απ’ την επαρχία), στα 4 σημεία της Αττικής (βόρεια & νότια) κι όποιος τα βγάλει πέρα. [7]. -- [14Α]. 

Και όμως οι Sunday Times, συνεχίζουν να πλασάρουν το “παραμύθι”, ότι το σημερινό 70% τσιμέντο του χώρου, θα γίνει 70% πράσινο, με 31.287 νέα δένδρα στο “Πάρκο” (;) και μια “έξυπνη πόλη”[2]. Δεν μας λέει “έξυπνη” για ποιον, ούτε για κάποιες έξυπνες πόλεις “φαντάσματα” [1]., [6]. 

Δωρεά “ευεργέτη επενδυτή” στα όρια… 

Πέρυσι τον Απρίλη, ανακοινώθηκε το πρώτο “έργο”, που θα γίνει μέσα στο πρώην αεροδρόμιο και ήδη προχωρά τάχιστα, είναι μια αποκαλούμενη “δωρεά” του “επενδυτή” ( της Lamda Development δηλαδή), προς το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης…(!). Πρόκειται για ένα συγκρότημα 4 φορέων / σωματείων Α.Μ.Ε.Α. (Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη-Victor Artant & ΣΑμΣΚΠ) 9.000μ2, στο βορειότερο άκρο των 6205 στρεμ., ανάμεσα στην οδό Δραγατσανίου, Βοσπόρου & Λεωφ. Βουλιαγμένης, στη συνοικία Αγία Παρασκευή. 

Το έργο θα κοστίσει 15.8 εκατομμύρια ευρώ. Αφού ο “επενδυτής” πήρε σχεδόν “μπιρ παρά”, όλο το οικόπεδο, τώρα μπορεί να εμφανίζεται σαν μεγάλος “ευεργέτης”... Πολύ πρόσφατα, για να χρυσωθεί κι άλλο το “χάπι” (;) ανακοινώθηκε, ότι δίπλα στο συγκρότημα, θα δημιουργηθεί και Θεματικό Πάρκο ΑΜΕΑ, για 500 παιδιά, με πισίνες για ΑΜΕΑ, κι όχι μόνο... Όταν πρωτοαντίκρυσα το εργοτάξιο αυτό πριν λίγους μήνες (αλλά και πρόσφατα), έμεινα σχεδόν άναυδος-δεν πίστευα τα ίδια μου τα μάτια. Βλέπω ξαφνικά ένα τεράστιο κτιριακό όγκο, να γλύφει σχεδόν τα όρια του γηπέδου… Καλά δεν “περίσσευε” άλλος χώρος, για να πρέπει να στριμωχτεί το μεγάλο αυτό συγκρότημα μέσα στην “εσοχή” των τριών δρόμων; Πριν (κοπούν αρκετά δένδρα!), ήταν μέχρι χθες ένα μικρό δάσος κυριολεκτικά και χάρμα οφθαλμών / ανάσα για τη γειτονιά; Γιατί ο “επενδυτής” τσιγκουνεύτηκε και δεν έχει αφήσει ούτε μια “πρασιά” 4 (τεσσάρων) μέτρων, από τα όρια του γηπέδου, για τους απέναντι; Ούτε ένα δένδρο δηλαδή, που θέλει τουλάχιστο πέντε με έξη μέτρα αέρα (διάμετρο), ώστε ν’ απλωθούν τα κλαδιά του και η φυλλωσιά του, δεν μπορεί να ευδοκιμήσει εδώ για το βλέπουν και ν’ αναπνέουν, όλοι οι γείτονες της περιοχής. Στην εκτός σχεδίου δόμηση (ΠΔ 24.05.1985/ΦΕΚ 270Δ/31.05.1985), πχ. σε άρτιο γήπεδο 4 στρεμ., πρέπει ν’ απέχει το κτίσμα απ’ τα όρια του γηπέδου 15μ. (7.5μ. κατά παρέκκλιση), με μέγ. ύψος κτίσματος 10μ. Και να απέχει 9.00μ. ελαχ., απ’ τον άξονα του δρόμου που περιβάλλει το γήπεδο. Εδώ τι συνέβη; Ποιος “μελετητής” και ποια ιδιωτική “Υπηρεσία Δόμησης” (ΥΔΟΜ) και με τι όρους & περιορισμούς δόμησης κλπ. ενέκρινε αυτό το μεγάλο χωροταξικό, πολεοδομικό & αρχιτεκτονικό “ανοσιούργημα”, “έγκλημα” (δεν είμαι σίγουρος πως να το χαρακτηρίσω); Υψώνοντας υψηλά τείχη- την “πλάτη” ουσιαστικά του συγκροτήματος, μπροστά / απέναντι στα μούτρα των γύρο κατοίκων και των σπιτιών τους, “...Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ...” , που λέει κι ο ποιητής... Ίσως να σκεφτεί κανείς την περίπτωση του κτιρίου, στην οδό Φαλήρου 5, στην Αθήνα, που κρύβει ακόμη και τον Παρθενώνα (πότε θα κατεδαφιστούν οι 2 τελευταίοι όροφοι & το δώμα του;!) και να βγάλει κι εδώ κάποια ανάλογα εύλογα συμπεράσματα, αν θέλουμε για “τοπόσημο” καζίνα μόνο ;! Ίσως αξίζει το κόπο, οι ντόπιοι κάτοικοι να πρέπει / να μπορούν να καταφύγουν και στην δικαιοσύνη (!), εάν αποδειχτεί και τυπικά / νομικά ότι ουσιαστικά θίγονται εδώ τα πραγματικά νόμιμα και συνταγματικά τους διακαιώματα τους, στο περιβάλλον κλπ….! 2 Χωροταξία, Πολεοδομία και Αρχιτεκτονική δεν είναι (μόνο!), “πράσινοι ουρανοξύστες”, “υπόσκαφες” βίλες με πισίνες στη Μύκονο, ή και “ιπτάμενες” στα βόρεια & νότια προάστια της Αθήνας κι η αλλαχού τρελή σπέκουλα Real Estate των ημερών, που προωθούν συνεχώς Μ.Μ.Ε. ! Ο συνάδελφος Αρχιτέκτων και Λόρδος Φόστερ τι έχει να πει επί όλων αυτών ; Εάν είχε γίνει μια σωστή δημόσια διαβούλευση κλπ. για το θέμα, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Εμείς πριν από χρόνια είχαμε ενημερώσει όλους αναλυτικότατα, για τις επιπτώσεις στον υπάρχοντα οικιστικό ιστό για τα συγκροτήματα, που προβλέπονται ν’ ανεγερθούν περιμετρικά του χώρου [6].: Ότι όλα αυτά θα κρύβουν και τη θέα του “Πάρκου”, αλλά και τον αέρα και τον ήλιο και τη πρόσβαση στο “Πάρκο”, των όμορων δήμων! Σειρά έχουν πλέον η Γλυφάδα κι ο Άλιμος…;! Μήπως ήρθε η ώρα ν’ αντιδράσουν έγκαιρα (από τον ύπνο του δικαίου), προτού πάθουν κι αυτοί, ότι οι κάτοικοι στην Αγ. Παρασκευή, που δεν πιστεύουν πλέον τι βλέπουν. Ο νυν δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, μετά την στροφή 180ο (δεν χρησιμοποιούμε ξανά από ευγένεια, και τη γνωστή λέξη / στάση του Σύριζα…), υπέρ της “επένδυσης” που έκανε, αντί για πάρκο πρασίνου, τι έχει να πει σήμερα στους κατοίκους; Μήπως ανυπομονεί να κάνει “εγκαίνια” του συγκροτήματος πριν τις εκλογές του Οκτώβρη, γυρίζοντας τη πλάτη κι αυτός, στους κατοίκους; Αλήθεια γνωρίζει κανείς, το λεγόμενο “Πάρκο του Δημάρχου” (δίπλα στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής), στο ίδιο “μάστερ πλαν”, σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται σήμερα ; Αλλά όλα αυτά ήταν (για εμάς!) αναμενόμενα και δεν είναι καθόλου τα μόνα, όταν το κριτήριο (οι “προτεραιότητες”) είναι το κέρδος του κεφαλαιοκράτη κι όχι οι πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες. Δείτε κι άλλα 4 επίκαιρα παραδείγματα με αλλοπρόσαλλες τέτοιες λεόντειες “προτεραιότητες” : Το 1ο αφορά την “υπουργούπολη” στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό [15Β]. Το 2ο αφορά την “ανάπλαση” του ΦΛΟΙΣΒΟΥ [14Β]. Το 3ο αφορά την “ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2023” (Πολιτιστική Πρωτεύουσα), να βλέπει το παραλιακό της μέτωπο “από μακριά” και σε άθλια κατάσταση… [16]. Το 4ο αφορά την πρώην αμερικάνικη βάση στις Γούρνες Ηρακλείου που “πουλήθηκε” για 122€/μ2, στη REDS A.E.! Τι θα κάνει αλήθεια, την Αθήνα “ΩΡΑΙΑ” αναρωτήθηκε (πολιτικά) πρόσφατα ένας κριτικός ; [17]. Τι λέτε-τι θα γίνει-θα “παρακαλάμε” να γίνει κανένας μεγάλος σεισμός [18]. (ή πόλεμος!) στην Αθήνα, για να σωθούμε απ’ τους “ευεργέτες/σωτήρες” μας κι όλη την αισθητική τους ασχήμια ;! 

Αντί Επιλόγου 

Κάποιος ή κάποια μπορεί ακόμη να αναρωτηθεί γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί μια αστική κυβέρνηση επιτίθεται-τα βάζει με τους καλλιτέχνες, την τέχνη γενικά, ακόμη & την αρχαιολογία [10Β]., & τον αθλητισμό, την πολεοδομία, το περιβάλλον, τον ανθρώπινο πολιτισμό γενικά; Πολλά μπορεί να πει κανείς/να δώσει για απάντηση. Ένα είναι βέβαιο: Ένα σύστημα σαν το καπιταλιστικό, που πιστεύει απόλυτα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που έχει “σαν θεό” μόνο το κέρδος, δεν θέλει νάχει ανθρώπους να σκέφτονται ελεύθερα-να σκέφτονται, τελεία & παύλα! 

Είναι σημαντικό οι κάτοικοι των γύρο δήμων από το πρώην αεροδρόμιο κι όχι μόνο και φυσικά ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, να μην παρασυρθούν άλλο από ψευδαισθήσεις, αυταπάτες και την αρρωστημένη υποκουλτούρα των “σόσιαλ μίντια”, τα γνωστά παραμύθια που συνεχώς πλασάρει ο “επενδυτής” και οι “καλοθελητάδες” του στα Μ.Μ.Ε. κι όχι μόνο, ότι πχ. : Η “επένδυση” θα φέρει χιλιάδες δουλειές (τι δουλειές & για ποιον;). Ή ότι η περιουσία των παλιών κατοίκων θα πάρει δήθεν “αξία”-μάλλον το αντίθετο…(!) (και τον ΕΝΦΙΑ που τον βάζεις;) κλπ., κλπ. Οπότε τα πράγματα, είναι “σχετικά” απλά : Εκλογές έρχονται-άμεσα εθνικές-βουλευτικές και δημοτικές τον Οκτώβρη. Οπότε πρέπει, ο λαός, η νεολαία κι όχι μόνο που υποφέρει, να μην φοβηθεί, αλλά να σκεφτεί θαρραλέα, να δείξει κότσια-να κάνει την υπέρβαση, τι και ποιόν πρέπει να ψηφίσει αυτή τη φορά-γιατί χωρίς υπερβολή, μπορεί (ως ένα βαθμό…), να κρέμεται η ίδια η ζωή του, η ζωή όλων μας κι από μια τέτοια απλή “σχετικά” απόφαση / ελεύθερη & συνειδητή επιλογή! Όπως είπε κι ένας υποψήφιος : “Τι θα ψηφίσεις ΚΚΕ ή βαρβαρότητα;” [15Α]. Σκεφτείτε το ! 

Το “ΕΛΛΗΝΙΚΟ” είναι κι αυτό, ένας πολύ σοβαρός λόγος, ένας από τους αμέτρητους στην πολύπαθη Αττική πχ., αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, για να πάρει κάποιος ή κάποια τη λεγόμενη σωστή απόφαση, για πολλοστή ή και πρώτη φορά, αφού “δεν πάει άλλο” ! 
Εκτός βέβαια απ’ το “ΕΛΛΗΝΙΚΟ”, όλα όσα συμβαίνουν γύρο μας και σε όλο το πλανήτη, συνιστούν (σούπερ) φωνακτά ότι αυτή τη φορά, κάτι διαφορετικό χρειάζεται να πράξει και με “κοινή” και με “τεχνητή” νοημοσύνη, ο Έλληνας και η Ελληνίδα ψηφοφόρος και όχι μόνο. 3 

Μην αφήσετε τους αστούς πολιτικάντηδες, να σας / μας “ρίξουν” στο φιλότιμο (ή στην τόσο γνωστή ευκολοπιστία, ή και ζήλια...) ! Να τους πολεμήσουμε ακαταπαύστως τραγουδώντας ! Μην αφήσετε λοιπόν, το συνήθως ανεγκέφαλο ενοχικό συναισθηματικά γνωστό ψυχολογικό κουσούρι που λέγεται “ΦΙΛΟΤΙΜΟ”, να σας / μας παρασύρει στο ίδιο λάθος δυο φορές ! Καλό (ναι μεν) και το φιλότιμο, αλλά είναι λίγο… Σκεφτείτε το ! 

Επί του ΠΙΕΣΤΉΡΙΟΥ : “Ελληνικό”: Πόλη & υποδομές για το λαό ή για τους λίγους; Εκδήλωση των Οργανώσεων του Νότιου Τομέα του ΚΚΕ. Κυριακή 19 Φλεβάρη, 2023, 18:30. Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης (Βουλευτής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ). Θα ακολουθήσουν και παρεμβάσεις από, Σεμίνα Διγενή, Στέλλα Βαλαβάνη, Θανάση Καλαμπαλίκη, Παύλο Αλεξανδράκη, Γιώργο Ιωαννίδη . 

Σημειώσεις και Παραπομπές : 
[1]. Π. Κ. Κουμουνδούρος, “Επένδυση” Ελληνικού & Παραλίας Αγίου Κοσμά: Παιδική Χαρά για την Παγκόσμια Πλουτοκρατία, ή Πάρκο Πρασίνου & Πολιτισμού για το Λαό; . Ηλεκτρονική Εφημερίδα, ¨ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΊ”, της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, Απρίλης 2022, αρ. Φύλλου 9., Αθήνα. 
[2]. “Ελληνικό – The Sunday Times: Πως η Αθήνα μετατρέπει το εγκαταλειμμένο της αεροδρόμιο σε μια έξυπνη πόλη” , Πρώτο ΘΕΜΑ, 31/01/2023. 
[3]. Ε. Σιμοπούλου, “Ενοίκια: Απελπιστική κατάσταση-Επτά στους δέκα Έλληνες ζούνε σε ‘παιδικό δωμάτιο’ “, NEWSBOMB, 11/02/2023. 
[4]. “Πλειστηριασμοί και Κατασχέσεις σε Βάρος Λαϊκών Νοικοκυριών / Με νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ‘χτυπάει το σφυρί’ του ξεσπιτώματος”, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 04-05/02/2023. 
[5]. “Απόφαση Αρείου Πάγου / Υπό την απειλή πλειστηριασμοί 700.000 ακίνητα!”, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 11-12/02/2023. 
[6]. Π. Κ. Κουμουνδούρος, α). Κείμενο Π.Κ.Κ. / Συνέδριο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ Τμήμα Αττικής, 31-01-2018, β). Κείμενο / Π.Κ.Κ. (15.724 λέξεων), με α.π. 126637 / 24.04.2019, προς Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης κλπ. αποδέκτες, γ). Κείμενο / Π.Κ.Κ., με α.π. 49462 / 23.10.2019, προς Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης κλπ. αποδέκτες. Σημείωση : Στους “αποδέκτες” περιλαμβάνονται και οι Δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας και πολλοί κάτοικοι και μηχανικοί των γύρο περιοχών… 
[7]. “ΕΑΚΝ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ / Στον δρόμο πετάει η κυβέρνηση αθλητές από την επαρχία”, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 31/02/2023. 
[8]. “ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ / Διαμαρτυρία αθλητών ενάντια στη σχεδιαζόμενη έξωση από τους ξενώνες”, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 01/02/2023. 
[9]. α). “ΕΑΚΝ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ / ‘Οι αθλητές διώχνονται χωρίς διασφάλιση για την επόμενη μέρα’ “, β). ΣΕΠΚΑ / ‘Ο κακός μας ο κλειστός’ , ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 02/02/2023. 
[10]. Α). “ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ / Αθλητές και προπονητές βιώνουν ζοφερή πραγματικότητα”, Β). “ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ / Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας”…, (Σημείωση : εννοεί... την Αρχαιολογική Υπηρεσία…), ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 04-05/02/2023. 
[11]. “ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ / Να σταματήσουν τώρα οι εξώσεις σε αθλητές και σωματεία” , ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 08/02/023. 
[12]. Α). “ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ / ‘όλα καλά, όλα ανθηρά’ για την κυβέρνηση”, Β). “Νομοσχέδιο για την Ανάπλαση του Φλοίσβου” / Συνεχίζεται η παράδοση του παραλιακού μετώπου στο πιάτο των επιχειρηματικών ομίλων” . ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 09–02-2023. 
[13]. α). “ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ / Κάτω τα χέρια από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά!” β). “Οργανώσεις Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ / Συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια ξηλώματος του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά” . ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14/02/2023. [14]. Α). Απορρίφτηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά”, Β). “Νομοσχέδιο για την Ανάπλαση του Φλοίσβου / Στον βωμό της επιχειρηματικής δράσης θυσιάζονται κι άλλοι ελεύθεροι χώροι”. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 15-02-2023. 
[15]. Α). Κ. Σιέττος, “ Τι θα ψηφίσεις; ΚΚΕ ή βαρβαρότητα;” , Β). Α. Αυγερινού, “Το Παράδειγμα του ‘Πάρκου Πυρκάλ” / Αναπλάσεις για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών ή για την κερδοφορία των ομίλων;” ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 11-12/02/2023. 
[16]. “Πολιτιστική Πρωτεύουσα ‘ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2023’ / Κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις απομακρύνθηκε χρυσαυγίτης από τις εκδηλώσεις έναρξής”. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 07/02/2023. 
[17]. Ν. Βατόπουλος, “Πότε η Αθήνα θα γίνει ωραία;”, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 01/02/2023. [18]. “Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ / Το δίδαγμα” , ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 16-02-2023. 

* Ο Παναγιώτης Κ. Κουμουνδούρος, είναι μέλος : 1). της Πανελλήνιας Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, 2). του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αθήνας του ΤΕΕ και 3). Κοσμήτορας ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, με την Δ.Π.Κ.Μ. Ο Π.Κ.Κ. εργάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού και Αργυρούπολης, το 1989-2014
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: “Επένδυση” Ελληνικού & Παραλίας Αγίου Κοσμά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">