ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σήμερα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους


ATM_Syntaxi-1068x593

Το μεσημέρι αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την ενίσχυση των συνταξιούχων, οι οποίοι δεν πήραν αύξηση και αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, όπως προανήγγειλε ο ίδιος κατά την ομιλία του στην Κοζάνη και πρόσθεσε ότι όσοι αναμένουν επικουρική σύνταξη θα λαμβάνουν 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης».

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού σε τοπικά ΜΜΕ στην Κοζάνη και θα μεταδοθούν απευθείας από το ertnews.gr.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε  κατά την ομιλία του στην αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ στην Κοζάνη ότι από την 1η Απριλίου θα γίνει η τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού οδηγώντας σε αύξηση και το επίδομα ανεργίας. «Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί. Είναι ρεαλιστικό να προσδοκούμε αύξηση από το 2024 τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε να υψώνουμε αναχώματα έναντι των διεθνών ανατιμήσεων, ανέφερε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας την αύξηση του 8% που ήδη εισπράττουν πάνω από 1,5 συνταξιούχοι. Μιλώντας για «προεκλογικές δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν» ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «μείωση φόρων, ανάπτυξη, νέες και καλοπληρωμένες δουλειές», ενώ όπως είπε, «μειώθηκαν 68 επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν οι πιο πολλές επί ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, στις γονικές παροχές σε χαμηλότερες εργοδοτικές εισφορές και στη μείωση της ανεργίας κατά 6%. 

«Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες πολλές και επάλληλες καταιγίδες , όπως παράνομες μεταναστευτικές ροές, κορονοϊός, εισβολή στην Ουκρανία και διεθνής ακρίβεια, ενώ οι επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας και οι προκλήσεις είχαν πάντα την απάντηση που έπρεπε», ανέφερε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει στη συνέχεια, ότι η κοινωνία και η οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες, αλλά πήγαν πολλά βήματα μπροστά».

Ο Κ. Μητσοτάκης επίσης προανήγγειλε ότι 700.000 φοιτητές θα στεγάζονται σε υπερσύγχρονες εστίες στη Δυτική Μακεδονία υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν εκταμιευτεί 4, 2 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα στέγασης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι εξετάζονται νέες, ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη στην εφορία, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, με βελτιωτικές ρυθμίσεις, για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

.Σήμερα θα ανακοινώσει την ενίσχυση των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση και αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, όπως δήλωσε από την Κοζάνη, ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την δυτική Μακεδονία, ύψους 4 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, επανέλαβε τη σημασία της ψήφου, στην πρώτη κάλπη, και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν, καθώς και για την απόφασή του, να απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, σημειώνοντας ότι αυτή η συμπεριφορά “κλείνει το μάτι” σε κάθε ακραίο στοιχείο.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/OSvC7eG
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σήμερα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">