ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή βελτίωση του καιρού με λίγη συννεφιά σήμερα Δευτέρα


clouds_


Με εξαίρεση λίγη συννεφιά τη Δευτέρα, όλη η εβδομάδα θα κυλήσει με αρκετό ήλιο, με την ατμόσφαιρα σταδιακά να ζεσταίνεται και τους ανέμους να ηρεμούν από Πέμπτη.


Σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και νότια όμως γρήγορα μέσα στην ημέρα θα αρχίσει να καθαρίζει. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στα ανατολικά της ηπειρωτικής κεντρικής Ελλάδας.

Στην Κρήτη οι βροχές θα επιμείνουν όλη μέρα και μπορεί να εκδηλωθούν κατά τόπους και καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα έχει ανατολικούς ανέμους μέχρι τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 10 βαθμούς στα βόρεια, τους 12 στα κεντρικά και τους 14 στην υπόλοιπη χώρα. Προσοχή στο παγετό ειδικά στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική το πρωί θα έχει κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέσα στην εβδομάδα

Την Τρίτη θα έχει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια του Αιγαίου και ασθενή βροχόπτωση να επιμένει στην Κρήτη. Λίγα χιόνια μπορεί να πέσουν και πάλι στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρκετά καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κάποιες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι πρόσκαιρα θα ενισχυθούν την Τετάρτη, από την Πέμπτη όμως θα εξασθενήσουν και πάλι με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά περαιτέρω άνοδο.


Πρόγνωση καιρού: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.) | ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Qfy0S6B
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή βελτίωση του καιρού με λίγη συννεφιά σήμερα Δευτέρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">