ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θα αποκαταστήσουν τις αδικίες !


Παππάς:Τα κόμματα δεν είναι απλά ένα άθροισμα προσωπικών απόψεων, είναι και μια συλλογική λειτουργία, είναι ο συνολικός μας διανοούμενος, είναι η μήτρα παραγωγής πολιτικών θέσεων, είναι θεσμός της δημοκρατίας μας άρα όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίζονται.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Τα προαναφερόμενα δήλωσε στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν.Παππάς έπειτα από την καταδίκη του με δυο χρόνια φυλάκιση αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, και ενώ επί μια πενταετία ''πρώτη φορά αριστερά'' δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα δημόσιο μέσο - θυγατρική της Ε.Ρ.Τ , δεν αποκαταστάθηκε το δίκαιο στο τόπο μας, ούτε η δημοκρατία.

Την Δημοκρατία έπειτα από μια πενταετία εξουσίας πλέον σήμερα  την ζούν όσοι αποκόμιζαν χρηματικές απολαβές και εξουσία την περίοδο 2014 - 2019 δεδομένης της εκλογής τους άρα πλέον δεν θέτουν ζήτημα δημοκρατίας όπως έκαναν το 2014.

Συλλογική - συνολική διαδικασία ο συστημικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και έπειτα από την καταδίκη Παππά λόγω καναλαρχών, ώστε να αποτελεί βαρίδι σχετιζόμενο με καναλάρχες, εκδότες, και τραπεζίτες, τους οποίους αν και δεν ήταν στελέχη η υποστηρικτές του κόμματος τους υπηρέτησε καλύτερα σε αντιδιαστολή των ιδίων του των στελεχών ?

Όταν είχα την ''ευθύνη'' αυτού του κόμματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, πριν την ανεξαρτητοποίησή μου το 2015, είχα εκθέσει την αναγκαιότητα δημόσιου μέσου - θυγατρικής της Ε.Ρ.Τ στα Νότια προάστια Αττικής , και ενώ ο Νίκος Παππάς διατελούσε υπουργός ψηφιακής πολιτικής , και παράλληλα ήταν βουλευτής Νότιου τομέα , δεν έπραξε το ελάχιστο προς την ορθή κατεύθυνση κόμματος το οποίο επικαλείτο την αριστερά.

Αντιθέτως, διαμόρφωνε τους όρους ενός συριζαϊκού καναλιού , έπειτα από το κομματικό ραδιόφωνο και τις κομματικές εφημέριδες - ιστοσελίδες και πληθώρα έμμισθων του κόμματος.

Ο Σύριζα αυταπόδεικτα δεν είναι κόμμα αριστεράς, ο Ν.Παππάς δεν ήταν ένας πολιτικός της αριστεράς σεβόμενος το δίκαιο, διότι προώθησε στο ΣτΕ υποθέσεις Καλογρίτσα κ.α. ενώ δεν έπραξε το ελάχιστο για τον υποφαινόμενο ο οποίος είχε δεχθεί σειρά αναίτιων διώξεων - κατασχέσων του τοπικού Ρ/Σ Γλυφάδα FM

Προσωπικά γνωρίζω ό,τι η συχνότητα που είχαμε αιτηθεί το 1991 καταθέτοντας φάκελλο αδειοδοτήσεως στο Υπουργείο Προεδρίας δόθηκε επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε έτερο. 

Είναι γνωστό ό,τι όλοι οι φάκελοι αιτούντων αδειοδότηση ήταν αρμοδιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής έπειτα του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, όπως είναι γνωστό πως δόθηκαν οι άδειες το 1989 καθώς και το 2016 έπειτα από θέσπιση νέου νόμου της κυβερνήσεως. (Δεν δόθηκαν μέσω Ε.Σ.Ρ.)

Αν ήμουν εγώ ο υπουργός που δέχτηκε την καταδίκη δυο ετών φυλάκισης ο Α. Τσίπρας θα με είχε διαγράψει από το κόμμα. Αν ήμουν εγώ ο υπουργός που αδίκησα ένα στέλεχος του κόμματος, επίσης, θα με είχαν διαγράψει από το κόμμα.

Σε ποιο πραγματικά αριστερό κόμμα υφίσταται εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ;Σημειώνω ό,τι αν ο Ν.Παππάς ακολουθούσε όσα πρότεινα με ίδρυση ενός η και περισσοτέρων δημόσιων μέσων δεν θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κανείς. 

Κατηγορηθήκατε ως κόμμα όταν έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η επαναπρόσληψη των χιλιάδων διορισμένων της Ε.Ρ.Τ οι οποίοι/ες είχαν διοριστεί κυρίως από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κ.α. κόμματα ;Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη έχουν κανόνες.

Αν κάποιες φορές προκαλείται σύγχυση αποσαφηνίζω: Όπως επικαλούντο την δημοκρατία από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά το 2014  και την είχαν κάνει προεκλογικό σύνθημα σε αυτή τη βάση μπορεί κάθε ένας πολίτης να την επικαλείται αν δεν ζει όσα απαιτούνται να ζήσει στη χώρα του. 

Όφειλαν να αφουγράζονται την κοινωνία και το κόμμα σε αντιδιαστολή όσων ακολουθούσαν και όσων διαπιστώσαμε - ζήσαμε. Ήταν στην αποκλειστική τους ευχέρεια να δημιουργήσουν δημόσιο μέσο , και ειδικότερα σε μια περιοχή που δεν έχει τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ με όρους τήρησης της αναλογικότητας τόσο στο καθεστώς προσλήψεων όσο και του μεταδιδόμενου προγράμματος.

Θέλουν να επανεκλεγούν λέγοντας ό,τι θα αποκαταστήσουν τις αδικίες ! Αν δεν σας έφτασαν πέντε ολόκληρα χρόνια για συμπεράσματα , και ειδικότερα όταν ο υποφαινόμενος από το 2015 είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ''Ελπίδα'' η οποία ακόμα έρχεται... μαζί της να αναμένεται και το ''Δίκαιο'' !

Ως κοινωνία των Νοτίων προαστίων και της Γλυφάδας μας εμπαίζουν. Θα είναι υποψήφιος στο Νότιο τομέα ο καταδικασμένος Νίκος Παππάς ώστε να αποκαταστήσει τις αδικίες που δεν αποκατέστησε επί πενταετία ;Ακόμα και σήμερα ο Ν. Παππάς δεν αντιλαμβάνεται επαρκώς την αδικία ?

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται

Όταν υπάρχουν δυο κόμματα, καλώς η κακώς, τα οποία από το 1989 μέχρι και σήμερα εφαρμόζουν μια πολιτική δωρεά τα δημόσια αγαθά στους εθνικούς καναλάρχες , ολιγάρχες , μιντιάρχες , η υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ ποια ήταν ;Η υποχρέωση ήταν να νομοθετήσει για τέσσερεις άδειες ώστε όσοι δεν είχαν πληρώσει επί 30 χρόνια να πληρώσουν για μια πενταετία , η ήταν να αποκαταστήσει το δίκαιο για όσους είχαν αδικηθεί ? Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να αποκαταστήσει αδικίες και δεχόταν μιντιακό και πολιτικό πόλεμο κάλλιστα μπορούσε στη συνέχεια να αξιώσει να πληρώσουν οι τέσσερεις, (αντί για τις τέσσερις χιλιάδες που λειτουργούν επί 35 χρόνια ΔΩΡΕΑ του νεοελληνικού κράτους στα δημόσια αγαθά.)

ΥΓ: Έπρεπε να υπάρχουν άτομα τα οποία αδικήθηκαν από το ''πρώτη φορά αριστερά'' ;Αν καταφέρετε να εκλεγείτε αποκαταστήστε ''τις αδικίες'' που έχουν ζήσει ο Στάθης, ο Τάσος, ο Στέλιος, ο Σταμάτης  κ.α. ωφελημένοι άμεσα από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ οι αδικίες σε βάρος ημών και συνολικά της κοινωνίας δεν χρειάζεται να επιλυθούν.  Ενδεχομένως με το σκεπτικό ορισμένων σε τοπικό επίπεδο, οι οποίοι/ες κάνουν μέχρι πλαστογραφία της Ιστορίας, μπορεί και να μην υπήρξαν ενώ υπάρχουν τα οφέλη των ιδίων !


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θα αποκαταστήσουν τις αδικίες ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">