ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υποδεέστερος του λήσταρχου Νταβέλη ( Συμπαραστάτης του Δημότη στον Δήμο Γλυφάδας )


Η παράνοια του καπιταλισμού και της αριστεράς, με θύμα όχι μόνο μια αφηρημένη ιδέα, φυλή ή τάξη, αλλά τον άνθρωπο, τον καθένα που βρέθηκε ανάμεσα στους σωρούς των εκτοπισμένων ή των εκκαθαρισμένων  στο βωμό του χρήματος και της πολιτικής βαρβαρότητας των παρατάξεων.

Αυτός που θα έγραφε την ετήσια έκθεση του Δήμου ''βρίσκεται εκτός''. Aυτός που έχει επιλεγεί τι εξυπηρετεί και γιατί ''βρίσκεται εντός'' ? Είναι βολικός και συγκαταβατικός στην αδιαφάνεια και την συγκάλυψη ;

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Σύμφωνα με τον Αριθμό Εγκυκλίου: 1 ΑΠ: 661/07-01-2020 και το άρθρο 77 του ν. 3852/2010 ο συμπαραστάτης κάθε Δήμου - Ο.Τ.Α υποχρεούται σε Δημοσίευση ετήσιας έκθεσης ,καθώς επίσης , ειδικές προτάσεις οι οποίες ετησίως θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Δείτε: Αριθμός Εγκυκλίου: 1 ΑΠ: 661/07-01-2020 ( άρθρο 77 του ν. 3852/2010 ) [2]

Δημοσίευση ετήσιας έκθεσης Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 § 5 του ν. 3852/2010, βασική υποχρέωση του Συμπαραστάτη συνιστά η σύνταξη και δημοσίευση ετήσιων απολογιστικών εκθέσεων

Η ανωτέρω πρακτική αποτελεί κοινό τόπο των θεσμών ενδιάμεσου ελέγχου της κακοδιοίκησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξυπηρετώντας την ανάγκη δημοσιότητας και επικοινωνίας της δράσης των διαμεσολαβητών, καθώς και την ανάγκη επίτευξης διαφάνειας στη δράση τους. Σημειώνεται ότι, οι διατάξεις του ν. 3852/2010 δεν ορίζουν το ελάχιστο περιεχόμενο της ετήσιας έκθεσης, επομένως η διαμόρφωσή του εναπόκειται στην ευχέρεια του Συμπαραστάτη. Σε κάθε περίπτωση, ο Συμπαραστάτης οφείλει να μεριμνήσει ώστε η ετήσια έκθεσή του να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του δήμου, ενώ, εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της έκθεσής του, οφείλει να την παρουσιάσει σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (κυρωτ. ν. 3463/2006).

Επίσης, υποχρεωτική είναι η δημοσίευση των ειδικών προτάσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου, με μέριμνα των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών.

Σας θυμίζω ότι το 2015 υπήρξε δημόσια ανακοίνωση από την παράταξη της τριάδας που βλέπεται στην φωτογραφία αναφορικά με τον συμπαραστάτη η οποία ακολουθεί:

2015 - Αμφισβητείται ο Συμπαραστάτης του Δημότη [1]

Την αντίθεσή του στον θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη» εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας και δημοτικός σύμβουλος T. Ταστάνης, σημειώνοντας ότι ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αποτελεί μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του απλού δημότη από τα  τεράστια προβλήματα που τελικώς φορτώνονται στις πλάτες του, τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί μια επίφαση στήριξης στον πληττόμενο δημότη έναντι πιθανών αυθαιρεσιών της δημοτικής αρχής, χωρίς μάλιστα την παραμικρή δυνατότητα επίλυσής τους. 

Προδοσία και βαρβαρότητα

Είναι σαφές ότι το 2015, δεδομένης της δικής μου συμμετοχής [3], καθώς και έτερων για τον θεσμό του συμπαραστάτη, ( όπου υπήρξε καθολική απόδειξη τι διαμορφώνουν πλειάδα ξενόφερτοι βάρβαροι στον δήμο Γλυφάδας ), ο Ταστάνης ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, καθώς και της δημοτικής παρατάξεως αντιτίθεται στον θεσμό του συμπαραστάτη, ενώ το 2019 ο εικονιζόμενος εξ αριστερών Θ. Ηλιόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην παράταξη Ταστάνη θέτει υποψηφιότητα για τον ''συμπαραστάτη'' που ήδη έχουν υπονομεύσει από το 2015 και ψηφίζεται ώστε να γίνει ο ''συμπαραστάτης'' του Δήμου Γλυφάδας. 

Προδοσία μεγατόνων , διότι ο εν λόγω Θ.Η με την σύνταξη του Ο.Τ.Ε και την Μ.Κ.Ο προστασίας , παράληλλα της έτερης στο μέσον με το φαραωνικό και τον μισθό από τον Δήμο Πειραιά, είχαν γίνει αποδεκτοί από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η εργαζόμενη της Ραδιοφωνίας Πειραιά αξίωσε την εξαίρεση του αυτόχθονα και άλλων, ενώ να συμμετάσχει η ίδια και όλη της η συνιστώσα στις εκλογές. 

Τελικά εύλογα μπορεί να διερωτάται κάθε δημότης - δημότισσα τι εξυπηρετεί ο Ο.Τ.Α Δήμος Γλυφάδας εκτός από πλιάτσικο επιτήδειων ;Προσωπικά όσοι/ες εκλέγεστε επί δεκαετίες μου έχετε ''φάει'' στην κυριολεξία δεκαετίες ζωής, ενώ φτιάχνετε τη ζωή κάθε επιτήδειου με προδιάθεση συστημικής προπαγάνδας που θα έρθει στον δήμο για ''υπηρεσίες'' αντί για λειτούργημα.

Επιεικώς απαράδεκτοι για αριστερά

Προσωπικά αν ήμουν στην θέση του Τ.Τ θα είχα αξιώσει ένα χρόνο νωρίτερα αυτά τα άτομα να εγκαταλείψουν το κόμμα, και την δημοτική παράταξη ως επιεικώς απαράδεκτα για αριστερά, όπως και εγκατέλειψαν το κόμμα, και θα διαμόρφωνα μια δημοτική παράταξη από το σύνολο των υπολοίπων στελεχών φέρνοντας το ίδιο, ίσως και καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές, διότι θα επέλεγα νέους ανθρώπους που ξεκινούσαν την ζωή τους αντί για υπερήλικα άτομα δοκιμασμένα στον δήμο και με απόρριψη της τοπικής μας κοινωνίας τα οποία εμφανίστηκαν έπειτα από δεκαετίες της απορρίψεως. 

Υπήρχαν αρκετά άτομα, και ακόμα αν χρειαζόταν μπορούσαν έγκαιρα να βρεθούν δεκάδες ακόμα για την δημοτική παράταξη, όμως, αρκετοί/ες συμβιβάστηκαν, και δεδομένης της αποδοχής κάθε φαιδρής ενέργειας να χαίρεστε το αποτέλεσμα και όσα διαμορφώθηκαν τα οποία δεν τιμούν αριστερά κόμματα. Και μια φορά να είχε χαθεί υπήρχε το 2019 και αρκετά χρόνια να δουλέψει ένα κόμμα για τις υποψηφιότητες. 

Άλλωστε όσοι/ες θυμάστε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που έχω αποχωρήσει από το 2015 σας πρότεινα όσα ακολούθησαν οι ''γαλάζιοι'' το 14 και κέρδισαν τις εκλογές ενώ εσείς ακολουθούσατε διαφορετική ρότα. Ασφαλώς γιατί να αναρωτηθείτε όσοι/ες αποκομίζεται πως γίνεται ένα κόμμα να κερδίζει την εξουσία της χώρας , την περιφέρεια Αττικής , και να χάνει στους Ο.Τ.Α ; Με διαφορετική στρατηγική και προδοσία τοπικά τι θα έκανε ? ( Από το 2012 γνώριζα τι θα πράξουν σε βάρος μου το 2014 και όμως δεν αποχώρησα.) Δεν γράφω από την δεκαετία του 90 διότι θα παρεξηγηθώ και θα με εντάξουν σε ''άλλη κατηγορία'', ενδεχομένως ''μάγους'', όμως, υπάρχει μια κασέτα από τοπική μετάδοση στην οποία το αναφέρω το 99 που στρεφόμουν κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αξίωνα ανατροπή και πως θα προκύψει χωρίς μια τοπική παράταξη η οποία στο τέλος θα με άφηνε απ' έξω !

Νεοδημοκράτες - Συριζαίοι - κ.α

Ας εξετάσουμε εν συντομία ποιοι είναι τόσο οι ''γαλάζιοι'' διοικούντες, όσο και οι φερόμενοι αριστεροί σε επίπεδο δήμου γλυφάδας. 

1ον) Ο υποφαινόμενος μπορεί να αποδείξει σειρά σύννομων ενεργειών προς τον δήμο Γλυφάδας στις οποίες παρανόμησαν, τόσο οι δήμαρχοι ,όσο και οι επιλεγμένοι τους έπειτα από πρωτοκολλημένες αιτήσεις.

2ον) Επί σειρά ετών έχει αναδείξει σειρά παρανομιών της δημοτικής αρχής - διοικήσεως όπως ενδεικτικά είναι η παρανομία που κάνει αναφορικά στα πόθεν έσχες των αιρετών τα οποία οφείλει θεσμικά να έχει αναρτημένα στη σελίδα του δήμου. Επιπροσθέτως, έχουμε αναδείξει και το ζήτημα της αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών απόρροια της διοικητικής ακαταλληλότητας συγκεκριμένων ατόμων τα οποία δεν επαρκούσαν για τις θέσεις που είχαν επιλεγεί από τον δήμαρχο , καθώς επίσης , του ιδίου δημάρχου ο οποίος για λόγους σκοπιμοτήτων φόρτωσε ένα χαράτσι στους δημότες το οποίο επιδρά και σε έτερους τομείς. ( Επιδομάτων και Ε.Ε.Ε. )

3ον) Ακόμα και αυτούσια το γεγονός αναδείξεως της ακαταλληλότητας Ηλιόπουλου για τον συμπαραστάτη και τις υποχρεώσεις του καθίσταται σαφές ό,τι παρέχει διαύγεια και υπηρεσία στον δημότη και τον Δήμο Γλυφάδας.

Ειδικότερα: Έχει αναρτηθεί και στον παρελθόντα χρόνο, αναρτάται και σήμερα 24/02/2023 λίγες ημέρες πριν την επίσημη προσφυγή μου στην Δικαιοσύνη: 

4ον) O Θ. η Α.Ηλιόπουλος διαθέτει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως ;

5ον) Χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή , έχει τις απαιτούμενες γνώσεις η χειρίζεται τεφτέρι του μπακάλη ; 

6ον) Από το 2019 και ειδικότερα την ημέρα της εκλογής του ως συμπαραστάτης στον Δήμο Γλυφάδας σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 και τον αριθμό της εγκυκλίου: 1 ΑΠ: 661/07-01-2020 επί τριετία παρέχει ετήσια έκθεση η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας ;

Επισήμανση: Προσωπικά σε εμένα έχει αναφέρει ο Ηλιόπουλος ό,τι δεν χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή , δεν έχει τις γνώσεις , καθώς επίσης , αγνοώ πλήρως ποιο είναι το μορφωτικό του επίπεδο - πτυχία - εκπαίδευση, όπως αγνοώ το αντίστοιχο για πλειάδα αντιδημάρχων του Δήμου Γλυφάδας.

Κάποιος επέλεξε τον Συμπαραστάτη και αυτός είναι ο δήμαρχος της Γλυφάδας, ο οποίος είχε υπονομεύσει , τόσο την δική μου εκλογή όσο και έτερων το 2015. Το αντίστοιχο για πληθώρα αιρετών οι οποίοι αποτελούν πειθήνια όργανα του Παπανικολάου. Επί οκταετία έχει συσταθεί Δήμος Φαντομάδων.

- Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αν και ομολογουμένως στο Δήμο Γλυφάδας δεν έχουμε διαπιστώσει επί τριετία να δικαιολογείται διότι δεν έχει αναρτηθεί ούτε μια ετήσια έκθεση την περίοδο 2019-2023 , καθώς επίσης , και τα πόθεν έσχες των αιρετών τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ''συμπαραστάτη'' δεδομένου ό,τι επανειλημμένα ζητήθηκε δημόσια η δημοσιεύσή τους στην σελίδα του δήμου από τους δημότες , καθώς και από αιρετούς σε Δ/Σ του Δήμου Γλυφάδας, και είναι γνωστό ό,τι οι αιρετοί εκπροσωπούν δημότες σε αντιδιαστολή ορισμένων άλλων παραγόντων σε τοπικό επίπεδο.

- Δεν διαπιστώσαμε έστω μια έκθεση από το 2020 μέχρι και σήμερα στην οποία να αναφέρεται η ακατάλληλότητα της διοικήσεως , η οποία αντί να συμμετάσχει στις προτάσεις και να εισηγηθεί στο υπουργείο αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες αδράνησε και άφησε τις αντικειμενικές αξίες να ανέβουν υπέρμετρα στον Δήμο Γλυφάδας με ζημία των δημοτών. Τι κάνει ο ''συμπαραστάτης'' ;Συμπαράσταση σε ποιούς ακριβός κάνει ;

- Το αν μπορεί η όχι να προκύψει επίλυση προβλημάτων έγκειται και στις προσπάθειες , ενώ στον Δήμο Γλυφάδας γίνετε θεσμικό πλιάτσικο και δεν διαπιστώνουμε ποιες είναι οι προσπάθειες, είτε οι εισηγήσεις - εκθέσεις από τη πλευρά του φερόμενου ''συμπαραστάτη''.

- Αν υπάρχουν εκθέσεις, οι οποίες παράνομα δεν έχουν αναρτηθεί στην σελίδα του δήμου, γιατί δεν υπήρξε έστω μια αναφορά  επί τετραετία  σε ένα Δ/Σ του δήμου είτε μια καταγγελία ;Είναι σαφές ό,τι δεν υπάρχουν αναρτητήμενες εκθέσεις στην ιστοσελίδα του δήμου Γλυφάδας, και ειδικότερα εκθέσεις οι οποίες να αφορούν φαινόμενα κακοδιαχειρίσεως είτε παρανομιών της διοικήσεως κατά δημοτών. 

- Έπειτα των δημοτικών εκλογών του 2014  σειρά παρανομιών έγιναν με την συμβολή του εν λόγω ''συμπαραστάτη'' κατά της εντολής των δημοτών, άρα η εκλογή του το 2019 είναι σαφές τι εξυπηρετεί. Είναι ανεπίτρεπτο , είτε ο Γλυφαδιώτης είναι δεξιός, είτε αριστερός είτε ανένταχτος.

- Ομολογουμένως αδικούμε κατάφωρα τον Νταβέλη, διότι ο εν λόγω δήμαρχος σε αντιδιαστολή με εμάς δεν έχει υπηρετήσει, άρα δεν έχει ζωστεί σφαίρες. Το πως βρίσκεται δήμαρχος αποτελεί έρευνα της νεοελληνικής νοοτροπίας, ώστε να μην γράψω δημόσια για πολλοστή φορά την σωστή λέξη. Αναφορικά με τα πεπραγμένα του στην υπόθεση ''Συμπαραστάτη'' είναι ηλίου φαεινότερον ό,τι και ο ίδιος είναι ακατάλληλος για τον Ο.Τ.Α Δήμος Γλυφάδας.

Η παράνοια του καπιταλισμού

Σας υπενθυμίζω ό,τι αρκετές φορές συνέδραμα συμπολίτες μας σε περιόδους που δεν υφίστατο ''συμπαραστάτης'' ενώ πράγματι αγνοώ πώς μας έχει συμβάλει ο Θ.Ηλιόπουλος. Μήπως λογίζεται συμβολή η πίστωση σημαντικού κονδυλίου για αγορά πομπών - κεραιών ώστε να λειτουργούν από την τρίτη μαρίνα οι 'Αλαφούζοι' του μεγάλου κεφαλαίου ενώ για τον δημότη υφίσταντο διώξεις - κατασχέσεις και απάτες; Ενδεικτικά, την περίοδο 1990 - 1999 γνωστός τοπικός ''εκδότης'' επικαλείτο στον Δήμο Γλυφάδας ό,τι το μουσικό ραδιόφωνο ΓΛΥΦΑΔΑ FM είναι δικό του - ιδιοκτησίας του και δεδομένου ό,τι έχει σημαντικά έξοδα για πληρωμές παραγωγών, τεχνικών, κ.α., επεδίωκε να λαμβάνει περισσότερα χρήματα από τον δήμο Γλυφάδας για προαγωγή πολιτισμού ! Γνωρίζει κάτι ο ''συμπαραστάτης'' ο οποίος επί πενταετία υπονόμευσε την εντολή των Γλυφαδιωτών για δικαίωση , αποκατάσταση και τοπικό πολιτικό πολιτισμό αντί βαρβαρότητας ?

Από το 2019 ο φερόμενος ‘’συμπαραστάτης‘’ λαμβάνει την παχυλή σύνταξη του Ο.Τ.Ε , όσα του αναλογούν από την Μ.Κ.Ο προστασίας ,καθώς  και ισόποση αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου...( με παρεχόμενα ?)και εσείς ψηφίζεται από το 2014 Παπανικολάου διότι θα εξασφάλιζε τον δήμο δικαίου ;Αδικούμε κατάφωρα τον Νταβέλη.

ΥΓ: Κάλλιστα μπορούν για πολλοστή φορά να υπονομεύσουν ακόμα και τα αυταπόδεικτα φτιάχνοντας στο γόνατο κάποιος έτερος στον Δήμο Γλυφάδας μια ετήσια έκθεση, όμως, η Αλήθεια και η Ιστορία δεν παραποιούνται.

[1] Αμφισβητείται ο Συμπαραστάτης του Δημότη

[2] Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης

[3] Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για το “Συμπαραστάτη του Δημότη” στον Δήμο Γλυφάδας









  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υποδεέστερος του λήσταρχου Νταβέλη ( Συμπαραστάτης του Δημότη στον Δήμο Γλυφάδας ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">